Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Full Satori 3-way: WO24P-8, MR16P-4, TW29RN - projekt by Piotr F. & pawel_luk1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No nie bardzo, bo kolumny Piotra są 500 km ode mnie.
    A moje MR16P-8 są już zamontowane w obudowach z Wavecorami i nie zamierzam ich wykręcać. :biggrin:

Jeśli ktoś zrobi te kolumny z MR16P-8 i je do mnie przywiezie złożone, tak że tylko pomiarówkę do przewodów wystarczy podłączyć,
    to zrobię pomiary i zaktualizuję zwrotnicę.
    "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
    JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
      No nie bardzo, bo kolumny Piotra są 500 km ode mnie.
      A moje MR16P-8 są już zamontowane w obudowach z Wavecorami i nie zamierzam ich wykręcać. :biggrin:

Jeśli ktoś zrobi te kolumny z MR16P-8 i je do mnie przywiezie złożone, tak że tylko pomiarówkę do przewodów wystarczy podłączyć,
      to zrobię pomiary i zaktualizuję zwrotnicę.
      Mógłbyś napisać jak gra ten Wavecor w porównaniu do WO?

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta

Mógłbyś napisać jak gra ten Wavecor w porównaniu do WO?
        Dość dawno słuchałem WO24, ale mam wrażenie, że bas z WF223 jest bardziej, że tak powiem "zebrany".
        WO24 wydawał mi wtedy bardziej "rozlany", nie wiem, może to kwestia elektroniki, WO24 słuchałem wtedy pod Sony ES7, WF223 gra mi z Arcamem A39.
        Natomiast, mam wrażenie, że w barwie basu są dość podobne.

Wszelkie rodzaju instrumenty basowe WF223 również odgrywa z odpowiednią masą i powagą, chudzielec to nie jest.
        Rozdzielczość basu jest bardzo dobra, dobrze różnicuje nagrania. Jak w nagraniu jest twardy bas, to zagra twardo, jak miękki, to zagra miękko.
        Dostajemy naprawdę solidny fundament z tego Wavecora. Nie wiem czemu, ta firma jest u nas taka jakaś zapomniana...

No i z racji średnicy można z WF223 zrobić trochę zgrabniejsze paczki niż z WO24.
        "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
        JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta

Dość dawno słuchałem WO24, ale mam wrażenie, że bas z WF223 jest bardziej, że tak powiem "zebrany".
          WO24 wydawał mi wtedy bardziej "rozlany", nie wiem, może to kwestia elektroniki, WO24 słuchałem wtedy pod Sony ES7, WF223 gra mi z Arcamem A39.
          Natomiast, mam wrażenie, że w barwie basu są dość podobne.

Wszelkie rodzaju instrumenty basowe WF223 również odgrywa z odpowiednią masą i powagą, chudzielec to nie jest.
          Rozdzielczość basu jest bardzo dobra, dobrze różnicuje nagrania. Jak w nagraniu jest twardy bas, to zagra twardo, jak miękki, to zagra miękko.
          Dostajemy naprawdę solidny fundament z tego Wavecora. Nie wiem czemu, ta firma jest u nas taka jakaś zapomniana...

No i z racji średnicy można z WF223 zrobić trochę zgrabniejsze paczki niż z WO24.
          Dzięki,
          szkoda że Waveor taki drogi :( i że wysokotonowe ma takie drogie a opinie mają bardzo srednie.
          Z WF223 zrobiony też projekt Ardent na HTGuide o ile pamiętam.

Skomentuj

Witam.
            Przystępuję do budowy zestawu wg powyższego projektu. Jest to mój pierwszy projekt i nie mam jeszcze dużego doświadczenia w konstruowaniu elektroniki. Proszę o podpowiedź gdzie mogę zamówić części do zwrotnic.
            Dzięki. Pozdrawiam.

Skomentuj

Dużo osób z forum i między innymi ja, zamawiamy tym sklepie https://blackdotaudio.eu/

Skomentuj

Tak jak pisałem wcześniej, jeśli ktoś mi dostarczy gotową kolumnę ze średniakiem w wersji 8Ω, to zrobię nowe pomiary i opracuję nową zwrotnicę.
                Dzisiaj dotarła paleta ze złożonymi kolumnami od kolegi Tectum, więc za jakiś czas będzie w końcu wersja mkII tego projektu.

Jeśli ktoś się zastanawia nad tym projektem, to niech poczeka. Będą pomiary kątowe i prostsza zwrotnica

Skomentuj

Witam.
                  Kolumny są skończone pod kontem elektroniki. Trwają odsłuchy i wygrzewanie :) Jak będą wykończone obudowy to wrzucę fotki.
                  Dziękuję bardzo Pawłowi że, zgodził się na wykonanie nowych pomiarów i zwrotnic oraz za włożoną pracę przy projekcie. Pewnie niedługo wrzuci schematy zwrotnicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez TECTUM Zobacz posta
                    Witam.
                    Kolumny są skończone pod kontem elektroniki. Trwają odsłuchy i wygrzewanie :) Jak będą wykończone obudowy to wrzucę fotki.
                    Dziękuję bardzo Pawłowi że, zgodził się na wykonanie nowych pomiarów i zwrotnic oraz za włożoną pracę przy projekcie. Pewnie niedługo wrzuci schematy zwrotnicy.
                    Cześć, I jak posuwają się prace? Kiedy można liczyć na aktualizację co do zwrotnic itd?

Skomentuj

Został założony nowy wątek do nowej rewizji ver 2 pod tym linkiem:

https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...uk1#post649144
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czaruję...
                      X