Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SBA na START - SB26STC-C000-4 + SB13PFCR25-08 - projekt by Tatami Audio & DIY Spot

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
    Eh, gdyby dało się to na raty wziąć to już by to do mnie jechało...
    W BDA da się na raty kupować, nawet od razu na stronie z kitem możesz obliczyć raty.

No i coś nie trybi pdf z wymiarami płyt.
    Naprawimy.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Akurat tam nie da rady, ale na około się uda dzięki uprzejmości sklepu :) Szukam tylko jakichś terminali rozsądnych i tanich, takiego samego kabla i kupuję...

Skomentuj

Fajne monitorki. Ciekawy jestem jak te tańsze midwoofery grają w porównaniu do droższszych głośników od sb acoustics. Te sb13pfcr też mają miękkie zawieszanie i szybko się kończą jak np. sb17nbac ?

Skomentuj

Grały dość głośno i nawet basem, chociaż pomieszczenie było spore. Nie pamiętam żebyśmy je skończyli. Słychać że to nie highend, ale biorąc pod uwagę półkę cenową, zupełnie nie ma się czego wstydzić.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            Ma tyle dać, że wizualnie takie nierówności giną, bez szlifowania, frezowania, szpachlowania itp. Po prostu szybko składa się skrzynkę, która dla mnie służy tylko do wykonania projektu.

Oszukanie oka, rozumiem.
            Co potem z taką obudową testową robisz ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
              Co potem z taką obudową testową robisz ?
              Zwykle takie kolumny sprzedają się po kosztach w celu wycofania gotówki.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Link do pliku z wymiarami już działa :)

Skomentuj

Jeszcze jedno pytanie z wymiarami związane. Jaka jest głębokość frezu?

Skomentuj

Jeszcze jedno pytanie z wymiarami związane. Jaka jest głębokość frezu?
                    Którego?

Jeśli chodzi o głośniki to można sobie sprawdzić w dokumentacji na stronie producenta.

Skomentuj

A, no tak, zapomniałem... Tylko to ma być na równo czy lekko wystające? Patrząc na zdjęcie nie jestem pewny...

Na szczęście mam motywację, pójdzie na prezent Jeśli mi ktoś budy zrobi, to tylko z tym mam problem - przy okazji, może jest ktoś z Wrocławia, kto zrobi?

Skomentuj

A, no tak, zapomniałem... Tylko to ma być na równo czy lekko wystające? Patrząc na zdjęcie nie jestem pewny...
                        Front na równo, najrówniej jak się da.
                        Jak dobrze pójdzie niedługo będą dostępne w BDA kity do obudów, wszystkie formatki do samodzielnego sklejenia.

Skomentuj

Pomęczę jeszcze... Wiadomo, że zgrania fazowe, pochylenia itd itp to wszystko zmienia, ale czy zmienią coś zaokrąglone krawędzie frontu? Głośniki leżą, na obudowy czekam cały czas(aż koledze się maszyna zwolni, jednak wolę mieć wszystko na cacy na cnc) ale właśnie te krawędzie mnie zastanawiają... Forniru raczej nie przewiduję, prędzej farba będzie(i to taki bardzo bardzo nietypowy wynalazek).

Skomentuj

Już są:

W przyszłym tygodniu poskładam jedną parę dla siebie. Jakby ktoś miał ochotę posłuchać to zapraszam do Gdyni :)

Podziękowania dla LuSzTi i Tatami Audio.

Skomentuj

Kolumienki ze spotu już skończone, grają a właściciel zadowolony:

Lepiej grały ze wzmacniaczem 1,5kW, ale pod tym maluszkiem CA też jest ok. Może trochę więcej mocy by mu się przydało.
                              Last edited by Micwoj; 17.10.2019, 09:40.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                Kolumienki ze spotu już skończone
                                A moje właśnie "się robią" :)

Skomentuj

Poszukuje czegoś powiedzmy pokroju klonów Totem Mite. Jak myślicie lepiej wykonać klony, czy SBA ? Miał ktoś okazję słuchać jednego jak i drugiego ? Klony sprzed lat wspominam tak: Sypiące wysokie, skromny bas, dobra średnica (tylko ona przypadła mi do gustu).

Skomentuj

Tutaj nie masz co się nawet zastanawiać... Wybór jest prosty.
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czyli rozumiem wybrałbyś SBA ?

Skomentuj

Oczywiście
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czy występują szumy z dwoma małymi portami 25 mm (1 ") zamiast z jednym większym portem 38 mm (1,5")?

Is there any noise with two small 25 mm (1 ") ports instead of one larger 38 mm (1.5") port?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X