Dziękuję kolegom za powyższe wpisy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
SBA na START - SB26STC-C000-4 + SB13PFCR25-08 - projekt by Tatami Audio & DIY Spot
Collapse
X
-
Zamieszczone przez slawek.xm Zobacz postakwestia kierunkowości w przypadku kolumn do słuchania muzyki dla jednego uzytkownika jest drugoplanowa
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Woder Zobacz postaczy stanie sie coś strasznego z zgraniem fazowym, bądź charakterystyką gdybym zaokrąglił górne i dolne krawędzie?
Dodam tylko, że jeśli słuchasz tych monitorów w takiej pozycji (tam gdzie stoją, a ty stoisz czy też siedzisz na krześle na wprost nich), to nie można tu mówić o zgraniu fazowym podczas takiego słuchania. Chyba że podłożysz pod monitor coś, co sprawi że wysokotonówka będzie celować w Twoje uszy.Last edited by marian; 21.12.2019, 21:40.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNie, to bardziej wpłynie na charakterystykę (choć nie wiem czy w ogóle usłyszysz różnicę).
Dodam tylko, że jeśli słuchasz tych monitorów w takiej pozycji (tam gdzie stoją, a ty stoisz czy też siedzisz na krześle na wprost ich), to nie można tu mówić o zgraniu fazowym podczas takiego słuchania. Chyba że podłożysz pod monitor coś, co sprawi że wysokotonówka będzie celować w Twoje uszy.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz postaJak te monitory w porównaniu do 3 way ravena? I co to za wzmak ?
Wzmak to I-amp na 3parach + pre od Taz'a i 3lite. Gdzieś tam na dole stoi jeszcze DAC od 3lite
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DaveFred Zobacz postaDo you have any axis / off axis measurement that you can publish?
Ripple just before 1 kHz on the PFRC response is caused by BR port placed very close to the speaker. Ripple between 2,7 kHz and 4 kHz on tweeter response is caused by difraction. That is what we get if we want to have small front with BR port on it.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Witam czy w zamieszczonej liście elementów nie ma błędu? Wedle schematu jest 0,33 uF (w obwodzie niskotonowego) zaś w zestawieniu kondensator 0,22 uF. Pytanie która wartość jest poprawna? Bo jest to rozbieżność na poziomie 33% wartości elementu. Prosił bym o informacje, bo jestem na etapie finalizowania zamówienia.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arczi87 Zobacz postaWitam czy w zamieszczonej liście elementów nie ma błędu? Wedle schematu jest 0,33 uF (w obwodzie niskotonowego) zaś w zestawieniu kondensator 0,22 uF. Pytanie która wartość jest poprawna? Bo jest to rozbieżność na poziomie 33% wartości elementu. Prosił bym o informacje, bo jestem na etapie finalizowania zamówienia.
Pozdrawiam
Lista w pierwszym poście jest już poprawiona.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj