Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prezent na Nowy Rok - Retro Monitor by Kaprint & LuSzTi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam pytanie do autorów projektu :

W jaki sposób docinaliście filc na froncie tak by wyszedł estetycznie bez "poszarpań" a także wokół podfrezowań głośników?

Skomentuj

To akurat może być w miarę proste, laserem wyjdzie idealnie :)

Irek.N.

Skomentuj

A bardziej domowy sposób jest?

Skomentuj

Koła dobrze wychodzą nożem na cyrklu (np. https://allegro.pl/oferta/olfa-noz-c...al-12376853336). Cięcie (przy grubym filcu) delikatnie przyciskając trzeba zrobić kilka kółek. Linie proste można ciąż nożykiem do papieru od przyłożonej linijki. Jak ktoś nie ma wprawy lepiej poćwiczyć. Obie metody sprawdzają się też przy docinaniu gumy na uszczelki pod głośniki.

Skomentuj

W przypadku tego projektu filc by wycinany w firmie która się tym zajmuje. Cięcie ostrzem na ploterze. :)
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
                A bardziej domowy sposób jest?
                Pewnie tak, ale czy warto się męczyć?
                Zapewne w okolicy masz jakąś firmę reklamową z ploterem do cięcia pleksy/sklejki/cokolwiek. Daj im to na zlecenie, skasują grosze, a będzie dokładnie i elegancko.
                Jak nic takiego nie znajdziesz, poślij plik i materiał, to się wytnie :)
                Miłego.
                Irek.N.

Skomentuj

Zamieszczone przez Irek_N Zobacz posta

Pewnie tak, ale czy warto się męczyć?
                  Zapewne w okolicy masz jakąś firmę reklamową z ploterem do cięcia pleksy/sklejki/cokolwiek. Daj im to na zlecenie, skasują grosze, a będzie dokładnie i elegancko.
                  Jak nic takiego nie znajdziesz, poślij plik i materiał, to się wytnie :)
                  Miłego.
                  Irek.N.
                  Właśnie mnie olśniło... do mnie masz 40km... no nie, jednak nie pod nosem :) Bielsko-Biała jak by coś.

Skomentuj

Ale w Bielsku mam rodzinę i często tam bywam :) W takim razie odezwę się za jakiś czas bo będę w potrzebie docięcia takiego filcu na front :)

Skomentuj

No i super, zapraszam :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X