Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nasze poczynania z Tonsilem 13/50/9 ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No jestem ciekaw, Arkadyo opisz swoje subiektywne wrażenia po odsłuchu :grin: Tak w ogóle kupiłem 2 szt tych GDN tylko w wersji 12omów. 4szt kupić to trochę za drogo w tej chwili wyjdzie. Ale spróbujemy coś pokombinować, mam preamp i mikrofon, zrobię JIG"a i jak znajdę trochę czasu będę z nim się starał walczyć :mrgreen:

Skomentuj

Moje Tonsilki z morelami :mrgreen: Narazie brak funduszy i czasu na wykończenie :sad: Planuje fornir orzech amerykański i lakier pół mat. Grają pięknie :wink:

Skomentuj

Mam w domu te gdn
        Teraz mi napiszcie skąd najtaniej wytargać seas 27tbfc/g, bo morel trochę jak by drogi, i według opinii jest spokojny, wolę coś ostrzejszego, więc seas powinien być ok?

Skomentuj

Witam!

Ehh, ale te GDN'y są śliczne :mrgreen: Aż mnie korci żeby też zmajstrować sobie takie podłogówki ... :twisted: Ale to dopiero jak wpadnie mi trochę grosza do kieszeni ;-)

Pozdrawiam,
          Krzysiek191022.

Skomentuj

Seasy mają w polinku ale niewiele taniej od moreli (ok 154zł) :razz:

Skomentuj

Shadowek, w okazji z allegro jest link do ogloszenia gdzie sa po 120

Skomentuj

No to i ja się pochwalę swoją wersją z Seasem :).

Wiem, wiem małe średnice portów br ale takie miałem pod ręką i tymczasowo trafiły w budy.
                Napędza to CD Philips 830 - CM4 i TDA 1541 - powszechnie znane bebechy głównie za sprawą Marantza 50 który ma identyczne oraz amplituner stereo Akai AA-1020 strasznie już wiekowy i trochę słabo grał jak go kupiłem dlatego trafił do kolegi celem gruntownego odnowienia bebechów łącznie z wizytą na pomiarach w dziale akustyki na Politechnice Wrocławskiej :) - teraz gra tak jak powinien. Przewody to plecionka audio 2,5mm do zasilania kolumn i wewnętrzne okablowanie to 1,5mm. W zwrotce w tor audio Janzeny 400V a w pułapce mkt 300nF złożone z 3x100, dalej Superesy 10W na górze cewka powietrzna 0.8 mm na dole rdzeniowa 1,2mm, rezy poza torem audio to ceramika.
                Całość to nie hi-end ale jak gra to nikt z moich znajomych nie przechodzi obojętnie :mrgreen:

Skomentuj

na dole rdzeniowa 1,2mm,
                  Zamień na powietrzną, zobaczysz, że zagra zagra jeszcze lepiej.

Skomentuj

Jakby ktoś potrzebował 27TBFC/G to warto zapytać czy jeszcze są na sprzedaż :smile:
                    http://audiogielda.pl/oferta.php?id=534

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88
                      na dole rdzeniowa 1,2mm,
                      Zamień na powietrzną, zobaczysz, że zagra zagra jeszcze lepiej.
                      Próbowałem powietrzną 2,4 z altusów i jakoś nie słyszałem różnicy. No ale, że ja nie słyszałem to jeszcze nie znaczy że jej nie ma :P

Skomentuj

Dolphin ten link jest do SEAS 27TBC/G więc nie te :) Szadowek w polinku są po 155,15 PLN a w zap-audio 155 PLN sztuka :)

Skomentuj

faktycznie nie ma F :razz:

Skomentuj

Arkadyo, czy możesz wrzucić plik z speakerworkshop zwrotnicy na jakiś darmowy serwer i udostępnić?
                            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Niestety na tą chwilę posiadam tylko wydruk tej zwrotki stąd nawet tutaj wstawiałem z fotografi ale jak Ci bardzo zależ to zagadnij mkula, może jeszcze je ma.

Skomentuj

Arkadyo, jeżeli możesz to umieść go chciałem z ciekawości go przejrzeć bo mam wrażenie że chyba coś jest w niej nie tak, ale nie mowie bo nie mam pliku

Skomentuj

No przecież napisałem, że go nie mam, jak coś to może mkul jeszcze ma. Tak poza tym jak coś jest w niej nie tak to tego nie słychać a jak nie słychać to wszystko jest ok :P

Skomentuj

Jak chcesz, myślałem że się postarasz i plik umieścisz pomógł bym, przejrzał plik, ale nie to nie, ja nie będę szukał, o o plik się gdzieś prosił. Jak ty słyszysz fazę akustyczną to dobrze

Skomentuj

Przecież napisał, że nie słyszy...

Skomentuj

Niejako przy okazji: czy te Tonsile 13/50/9 co to są na alle... po 79 zł to faktycznie są warte kupienia, czy to podróbki?

Skomentuj

Nie są to podróbki, to tonsile na oryginalnych chińskich częściach :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X