Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitory 2-way na scx i pj made in marjano82

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Po wieloletnim przestoju noworoczne postanowienie brzmi- dokończyć te monitorki wreszcie:) Dlatego prośba- szukam uczynnego usera, który wykona zwrotki, schemat mam, kupiłem nawet swego czasu elementy ale gdzieś czas je pochłonął :) Zależy mi na dokończeniu projektu- może ma ktoś zalegające zwroty pod pen zestaw lub wykona mi je za odpowiednią odpłatnością??? Proszę o ewentualny kontakt.

Skomentuj

jak sie postarasz to schemat plytki znajdziesz na forum

Skomentuj

Spokojnie drogi kolego-administratorze:) schemat miałem jeszcze przed rozpoczęciem budowy kolumn a elementy zwrotki odnalazły się szczęśliwie i dziś już kolumienki zostały wstępnie odpalone i grają, jak dla mnie za taką cenę- baaaardzo przyzwoicie a trzeba jeszcze z długością BR pokombinować i zamocować fronty na stałe.
        Jakby ktoś miał pomysł jakie standy do nich by pasowały to chętnie przyjmę wszelkie sugestie... tu parę fotek dla przypomnienia.

śruby imbusowe oczywiście są czarne- to stare zdjęcia, gdzie były jeszcze srebrne... :)

Skomentuj

napewno cos sonusowatego by sie przydalo

Skomentuj

To łatwo nie będzie....

Skomentuj

nie do konca
              trudne nie jest, ale pracochlonne

Skomentuj

Jeśli o mnie chodzi to chyba tylko na takie jak Sonus Faber Stand Iron bym się mógł zamierzyć...

Boki fornirowane orzechem amerykańskim lub czymś podobnym, środek zaś wykonać ze skaju, w taki sam sposób jak na frontach kolumn.

Skomentuj

Monitory ukończone- grają jako kolumny efektowe w kinie domowym choć podłączone jako fronty serio dają radę. Obecnie brak wytłumienia, w wolnej chwili poeksperymentuję z nim jak głośniki bardziej się wygrzeją.
                  Last edited by marjano82; 03.05.2014, 19:55.

Skomentuj

Fajnie wyszło.

Skomentuj

Wielkie dzięki- dziś wiele rzeczy zrobiłbym inaczej- ładniej i prościej a przede wszystkim szybciej kupiłbym frezarkę, bo frezy w tych paczkach robione są ręcznie-nożykiem w mdf-ie.

Skomentuj

Gratulacje, że nożykiem udało ci się zrobić takie proste frezy. Naprawdę masz cierpliwość!

Skomentuj

Nie było tak źle- frezy zrobiłem w ten sposób, że do klocka drewnianego z wywierconym otworem przybiłem trapezowe ostrze z nożyka i takim cyrklem powoli rezałem frezy....wyszły:-)
                          Frezarką robiłem frezy w tylnich panelach....znacznie szybciej :-)

Skomentuj

Czaruję...
                          X