Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mini stereo... STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Dawid-SS
    Zachowałeś zasady kątów cewek ale one sa totalnie za blisko siebie! 10cm cewka od cewk
    ale to dotyczy cewek w tym samy filtrze. Jeśli cewka jest z innego filtra może tak być.

a elementy zwrotek w zupełności wystarczające. Cewki powietrzna r min 0,5ohma a kondy bennica na 100V, rezystory 5W czego więcej potrzeba?
    Zresztą wg projektu
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz dla mnie bzdura, bo oddziaływanie toru jednego na drugi też jest wazne, ja tam może jestem przewrażliwiony ale zrobiłbym po swojemu :) No ale kond elektrolit do wymiany koniecznie :) A bennic, hmm miałem takie w SOHA2, bieda Teraz mam SC KP i PIO :) Rewelka za tą kase

Skomentuj

Dawid-SS, i co lepiej gra :?: :wink:
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
          ploter mam nadzieje ze te zwrotki to zmienisz Zachowałeś zasady kątów cewek ale one sa totalnie za blisko siebie! 10cm cewka od cewki, zmien ten smieszny kondesatorek elektrolityczny na jakiś foliowy PIO albo jakieś SCR... Warto dołożyć te 70zł z wysyłką do całosci a mieć kondy i rezystorki lepszej klasy, cewki ujdą, ale ciekaw jestem ich parametrów... Co do stolarki i samej koncepcji, dla mnie wypasik, bardzooo mi się podoba
          Niestety jak już pisałm Ci na GG cewek nie mam jak inaczej ustawić bo się poprostu nie zmieszczą do paczki :)

Kondziołka moge wymienić ale jeśli nic nie zmieni to stawiasz dobre winko :) a jak zmieni to stawiam dobrą weselną flaszkę :)

Śrubki narazie white edition, bo forniru brak i kasy na fornir też :( pewnie będą czarne :) ale czasem białe też ładnie wyglądają ;]

No i dla tych co lubią patrzeć fotki...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
            ale to dotyczy cewek w tym samy filtrze. Jeśli cewka jest z innego filtra może tak być.
            Cewki zawsze oddziałują na siebie, niezależnie od tego czy w tym samym czy w innym torze (ustawieniem po prostu minimalizujemy to oddziaływanie) - wystarczy, że płynie przez nie prąd. Cewka rdzeniowa oddziałuje tak czy siak, nawet jak nie płynie przez nią prąd ale muszą być spełnione pewne warunki - musi być odpowiednio ustawiona w stosunku do tej mierzonej i musi być bardzo blisko niej - ale nawet wtedy ten wpływ jest minimalny (podkreślam, że tylko wtedy, gdy prąd przez nią nie płynie bo jak płynie to łochocho). Sprawdzone organoleptycznie przy pomocy kilku cewek, JIG'a i SW

Zamieszczone przez ploter
            Kondziołka moge wymienić ale jeśli nic nie zmieni to stawiasz dobre winko
            No to masz spore szanse na winko. Również sprawdzone - może już nie podparte pomiarami ale "zaledwie" uchem.

Zamieszczone przez ploter
            Śrubki narazie white edition, bo forniru brak i kasy na fornir też pewnie będą czarne ale czasem białe też ładnie wyglądają ;]
            Jako, że monitorki jakieś takie "spoko" i designersko do mnie przemawiają (mimo iż nie wykończone, bez podfrezowań i takich tam innych pomniejszych "ulepszaczy") to oddam komplet "śrubków imbusów i nakrętków pazurów" po koszcie przesyłki - co Ty na to? Oczywiście "black edition" . Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na PW.

Skomentuj

lklukasz no soha brzmi przez te kondesatory lepiej, ale nawiekszy kop daje zmiana lamp na inne, lepsze :) Przesiadka z RFT na RCA TC nie jest slyszalna za bardzo, gorzej jak zamienisz znów lampy na te gorsze... Teraz chce znow dac RFT bo szkoda mi katowac moje RCA na integrze...

Co do winka, moge postawic nawet bez tego ale spac bym nie mogl przez tego elektrolita Chetnie poslucham przy winku tych monitorkow zebym mial do Ciebie 100km to co innego... Do Michala K jechalem 150km i odsluchy udane :)

Skomentuj

Jako, że monitorki jakieś takie "spoko" i designersko do mnie przemawiają (mimo iż nie wykończone, bez podfrezowań i takich tam innych pomniejszych "ulepszaczy") to oddam komplet "śrubków imbusów i nakrętków pazurów" po koszcie przesyłki - co Ty na to? Oczywiście "black edition" . Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na PW.
                Jakoś nie widzę w MDF12 nakrętek pazurkowcyh chyba sie trochhe nie zmieszczą z PJtką ;] malnę na czarno hammeritem te xD albo dam takie fajne białe na torksa też malnięte hammeritem ;]

Co do brzmienia .. jest baaardzo fajne .. troche denerwuje podbicie przy około 100 Hz :| ale dam gąbkę to moze to się troche zmieni :) niestety chcąc mieć małe nie da sie niskiego basu.. ale subik jest to daje rady ładnie sie zgrywają.

BTW Subik Do sprzedania :)

Paczuchna w sam raz do 30/500 AP :)

Skomentuj

Witam po dłuższej przerwie....

W jakim kolorku forniru widzicie monitorki ;>

Odpaliłem mój systemik pomiarowy Holmimpulse, oraz Arta Limp

Strojenie zgodnie z założeniami: 5L @ 50Hz

No i pomiarek....

Last edited by ploter; 08.05.2011, 20:45.

Skomentuj

pokaż wykres impedancji...
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Właśnie coś sie fota z imageshack nie ładuje..... fotka jest ale coś hosting fotek szwankuje.... ;/

Skomentuj

u mnie widac impedancje.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Bo przed chwilą wywaliłem tamtego linka uploadowałęm od nowa pomiar i wyedytowałem posta :P

Chodziło o to że akurat z tym pomiarem serwer Imageshack miał problem

Skomentuj

łobosz jakie góry faliste

wyskaluj wykres częstotliwości na 3db a nie 5, jest wtedy bardziej obrazowy

Skomentuj

ploter, wykończyłeś już kolumienki? Jeżeli tak, to pochwal się...

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                                ploter, wykończyłeś już kolumienki? Jeżeli tak, to pochwal się...
                                przeciez wlasnie zapytal jaki fornir ma kupic...
                                wiec raczej nie wykonczone ;]

ja bym bral cos ciemnego

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  przeciez wlasnie zapytal jaki fornir ma kupic... wiec raczej nie wykonczone ;]
                                  Upss... mea coulpa

Skomentuj

ja wczoraj kupilem 10mkw palisandru modyfikowanego z california trading. 1,6mkw w lisciu za 36zl wiec jeden lisc powinien ci starczyc a fornir piekny we wrzesniu bede oklejal nim moje terrarium

Skomentuj

Daj jakies foto może coś podziałamy bo pewnie jeden liść mi styknie xD

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                      wyskaluj wykres częstotliwości na 3db a nie 5, jest wtedy bardziej obrazowy
                                      Niestety pomiar mi się skasował razem z Holmim.... a nie zapisałem sobie chyba że gdzieś te pliki leżą btw gdzie się to zmienia :)

Skomentuj

http://www.sklep.wirbialystok.pl/pal...wana-p-46.html

to jest ten sam producent oklein ktory jest w cdo ale ja biore od nich bo jest taniej i mam odbior osobisty. piekny fornir

Skomentuj

To już wiem kto mi będzie wybierał liście

Nie wiem czemu ale strasznie mam ochotę na :

http://www.sklep.wirbialystok.pl/heb...wana-p-39.html

http://www.sklep.wirbialystok.pl/kam...wana-p-43.html

A jak palisander to taki: http://www.sklep.wirbialystok.pl/pal...ana-p-665.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X