akurat tutaj lepiej pasuja zwykle gips-karton lub jakies soczewkowe
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny podłogowe 3-way - kopia kolumn Bingant'a
Collapse
X
-
Nie na temat...Tak trochę poza tematem: przeglądając zdjęcia, widziałem że masz kilka kondensatorów elektrolitycznych. Ja z ciekawości w SW pomierzyłem nie tak dawno swoje i zauważyłem, że im mniejsze wartości tym większe odchyłki miały od swoich wartości. Np. 68uF zmierzone miały prawie idealnie 68uF, natomiast 8,2 czy 12 miały bardzo duże odchyły. Miałem tylko po 2 sztuki każdego rodzaju, więc mógł to być przypadek. Takie tylko moje spostrzeżenie...
Skomentuj
-
Mając dwa 20cm SCXy we frontach które daja w tym projekcie takie same doznania basowe (35Hz jeszcze słychać a w dużym pomieszczeniu tym bardziej będzie je słychać) jak w projekcie FX-200 śmiem twierdzić, że jest Ci potrzebny 30cm głośnik do subwoofera żeby zejśc odpowiednio nisko do chociażby w miare słyszalnych i odczuwalnych 25Hz. A za 200zł to ledwo można kupić dobry 20cm więc będzie ciężko wybrać. Za 412zł masz 30 centymetrowego Visatona W300 S 4ohmy który powinien w 100 litrach zagrać odpowiednio nisko. W pokoju o jakich wymiarach masz zamiar grać tym kinem? Jedna ze ścian ma chociaż te 5m długości? Bo jak ma to nie jest ci subwoofer potrzebny bo będzie piękne podbicie opadającego pasma z 3way STXa koło 30Hz wynikające z moda pokoju
Skomentuj
Skomentuj