Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny podłogowe 3-way - kopia kolumn Bingant'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

akurat tutaj lepiej pasuja zwykle gips-karton lub jakies soczewkowe

Skomentuj

Osobiście bardziej podobają mi się imbusy :) Myślałem o tym żeby dać jeszcze po 4 na głośnik ale nie wiem czy nie przesadzę.

Skomentuj

na jeden z glosnikow ok, ale jak na wszystkie zalozysz to bedzie wygladalo tragicznie

Skomentuj

Zwróć uwagę na MX140 :) AWX 18 ma 6 wkrętów montażowych ale kopółka ma 4 i ładnie to wygląda ale na wszystkie po 8 to już przesada, bo na 6 już nie przerobisz ... Usher też ma na nisko 6 a na kopółce 4 :)

Skomentuj

No no miałem na myśli bez wysokotonówki bo to by było za dużo :]

Skomentuj

na srodku bym zrobil albo niskotonowcu jak juz Ci na tym naprawde zalezy.

Skomentuj

Czy zależy to nie wiem, utnę łby śrubek i przykleję lekko. Zobaczymy różne opcje :)

Skomentuj

też mam problem ze śrubunkiem, wymyśliłem sobie tak jak ty imbusy , będę je mocował do pazurków ale od moich głośników odstają, chyba lepsze by były imbusy albo torxy z kulistą główką, ale muszę znaleźć i sprawdzić.

Skomentuj

Ja zastanawiam się czy PJtek nie przykręcić śrubami z łbem płaskim na imbus albo właśnie torx. Trzeba pokombinować przymierzyć i wybrać najlepszą opcję :)

Skomentuj

Żeby nie było że nic nie robię Kolumny dzięki koledze dostały pierwszy kolec wytoczony na próbę, reszta mam nadzieję niedługo.

Skomentuj

Wykonanie na prawdę na poziomie. Ciekawi mnie efekt końcowy.

Skomentuj

Kolumny już graja u mnie w pokoju, jest kilka niedociągnięć których na przyszłość będę unikał ale o tym później, nie wrzucam zdjęć bo zepsują efekt końcowy :)

Skomentuj

Nie na temat...
                            Tak trochę poza tematem: przeglądając zdjęcia, widziałem że masz kilka kondensatorów elektrolitycznych. Ja z ciekawości w SW pomierzyłem nie tak dawno swoje i zauważyłem, że im mniejsze wartości tym większe odchyłki miały od swoich wartości. Np. 68uF zmierzone miały prawie idealnie 68uF, natomiast 8,2 czy 12 miały bardzo duże odchyły. Miałem tylko po 2 sztuki każdego rodzaju, więc mógł to być przypadek. Takie tylko moje spostrzeżenie...

Skomentuj

Na zimę będę zamawiał elementy zwrotnic do satelitek i centralnego, może wtedy pomierzę :) Tymczasem polakierowałem podstawki pod kolumny. Sorki za fotkę ale miałem tylko taką zrobioną przy okazji.

Skomentuj

Udało mi się uruchomić (wreszcie) wzmacniacz na mostku TDA. Mam dylemat jaki głośnik wybrać.. Najbardziej pasował by mi 25cm ale do 200 zł nie widzę żadnej ciekawej opcji. Miał ktoś do czynienia z głośnikiem od STXa 30/200/8 ?

Skomentuj

Mając dwa 20cm SCXy we frontach które daja w tym projekcie takie same doznania basowe (35Hz jeszcze słychać a w dużym pomieszczeniu tym bardziej będzie je słychać) jak w projekcie FX-200 śmiem twierdzić, że jest Ci potrzebny 30cm głośnik do subwoofera żeby zejśc odpowiednio nisko do chociażby w miare słyszalnych i odczuwalnych 25Hz. A za 200zł to ledwo można kupić dobry 20cm więc będzie ciężko wybrać. Za 412zł masz 30 centymetrowego Visatona W300 S 4ohmy który powinien w 100 litrach zagrać odpowiednio nisko. W pokoju o jakich wymiarach masz zamiar grać tym kinem? Jedna ze ścian ma chociaż te 5m długości? Bo jak ma to nie jest ci subwoofer potrzebny bo będzie piękne podbicie opadającego pasma z 3way STXa koło 30Hz wynikające z moda pokoju

Skomentuj

Czaruję...
                                  X