Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klon Siest by Wachcio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez wachcio Zobacz posta
    nie wiem czy Pan wie ale ekranowane glosniki
    sa duzo drozsze i ... bardziej niedostepne!!
    yhy...

Wystaw je wachcio na alledrogo jako zestaw do centralnego. Niestety zakup nowych gdnów będzie nieuniknione, bo zwrotka całkowicie nie pod to co posiadasz aktualnie. No i ta cewka 15ohm na kanał troszkę mocne zasilenie by potrzebowała...

Skomentuj

Są dwie wersje tego głośnika 8 i 4 Ohm czy to tylko wesoła twórczość Allegrowiczów?

Skomentuj

Są dwie wersje 15/40/5,4 i 15/40/5,8 - odpowiednio mają znamionowo 4 lub 8 ohm.

Skomentuj

No więc pytanie którą wybrać? Zależy to od zwrotki czy od mocy mojego amplitunera H/K avr255?

Skomentuj

od tego do ktorych jest zwrotnica
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A jak masz w projekcie zwrotki podłączone te midwoofery?

Skomentuj

Irkowa zwrotka dla 15/40/5 + Vifa XT25 (bo zakładam, że o to tutaj chodzi) jest zrobiona na wersji 8 ohm

Skomentuj

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Robił mi ją Paweł S. ale nie spodziewałbym się, że będzie pamiętał.

Skomentuj

tak, pod wersje 8r

czyli kupuj 8ohm

Skomentuj

http://allegro.pl/tonsil-gdn-15-40-5...545363701.html
                      jeśli to oryginały to myślę, że warto się zainteresować
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Już wrzucałem :) były po 70zł szt :)

Skomentuj

wyglada na to ze oryginaly

Skomentuj

Już te Tonsile idą do mnie od forumowego kolegi. Ze wszystkimi papierami. Zakup w styczniu tego roku więc jeszcze na gwarancji. W dodatku kolega ma duże zaufanie i wysyła bez zapłaty tzn. jak obejrzę je u siebie to zrobię przelew. Szczerze to takiej możliwości nikt obcy mi nie udostępnił. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez wachcio Zobacz posta
                              Szczerze to takiej możliwości nikt obcy mi nie udostępnił.
                              takie rzeczy tylko na DIYaudio.pl

Skomentuj

A myślałem, że w Erze

Skomentuj

Głośniki dotarły do mnie całe i zdrowe. Działają i wszystko wskazuje na to, że to oryginały. Jeszcze trzeba tylko koledze przelew zrobić za nie.

Skomentuj

Widzę, że masz takie same zestawienie głośników jak ja :) Naprawdę świetny zestaw.
                                    Głośnik wygląda w porządku.

Gratuluję wyboru :)

Skomentuj

Mam jeszcze kilka pytań. Jak zabezpieczyć otwór przez który przejdą kable do głośników z drugiej komory w której będzie zwrotka w terminalu? Drugie to pytanie jak długi powinien być BR? Taki jak na rysunku Irka w projekcie zwrotki czy jakoś dobierać ten wymiar na słuch np. puścić z kompa dźwięk o częstotliwości przewidzianej w projekcie i na podstawie tego dobierać długość?
                                      Dzięki bart210 jak złożę wszystko do kupy będę mógł je porównać z KEP-ami i morelami kupionymi od Dolphin123

Skomentuj

Otwór możesz zatkać sylikonem.
                                        Strojenie możesz wyznaczyć w programie WinISD.
                                        Dla objętości 11l ustawiłem strojenie 55Hz. Przykładowo dla średnicy wew. tunelu 6cm długość będzie wynosiła 20cm.

Skomentuj

zależy od upodobań ja mam prz 11.5l strojenie na 48 Hz (wyliczone w WinISD) nie pamiętam jakie jest rzeczywiste

Skomentuj

Czaruję...
                                          X