Na początku 2009 postanowiłem zrobić sobie pierwsze kolumny do domu. Kupiłem GDN 15/40/5 8ohm a przynajmniej mam taką nadzieję gdyż różnią się wyglądem od oryginałów oraz syczki VIFA DX25TG-05-04. Skrzynki mają wymiary zewnętrzne 100X18,5X29cm. Komora na głośniki ma wysokość 33cm. Skrzynki zostały wykonane z 18mm wiórówki. Wymiary BR to 14,5cm dł i 7cm średnicy na razie nie ucinałem go gdyż kolumny są nie osłuchane. Zwrotnice wykonane zostały przez Pawła S. Od tego czasu projekt zamarł po kupnie od Dolphin123 kolumn na KEP-ach.
Jakieś 3 tygodnie temu postanowiłem w końcu je dokończyć. Ponieważ miały stać w jednym pokoju z KEP-ami i subem musiały być wykończone tak samo. No więc pojechałem do Leroy Marlin i kupiłem ćwierćwałki i mdf 12mm na płytę czołową która oklejona będzie czarnym skajem. Na razie okleiłem tylko 1 kolumnę gdyż na drugą nie starczyło forniru z suba i czekam aż przyjdzie paczka do mnie. Nie wiem czy kupiłem dobry lakier do niego. Nie mam dostępu do pistoletu puszkowego więc postanowiłem, że kupię uniwersalny lakier bezbarwny w sprayu.
Kilka zdjęć z budowy:

Jakieś 3 tygodnie temu postanowiłem w końcu je dokończyć. Ponieważ miały stać w jednym pokoju z KEP-ami i subem musiały być wykończone tak samo. No więc pojechałem do Leroy Marlin i kupiłem ćwierćwałki i mdf 12mm na płytę czołową która oklejona będzie czarnym skajem. Na razie okleiłem tylko 1 kolumnę gdyż na drugą nie starczyło forniru z suba i czekam aż przyjdzie paczka do mnie. Nie wiem czy kupiłem dobry lakier do niego. Nie mam dostępu do pistoletu puszkowego więc postanowiłem, że kupię uniwersalny lakier bezbarwny w sprayu.
Kilka zdjęć z budowy:
Skomentuj