Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Integra accuphase itd

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakies problemy daniel ?

Skomentuj

Jak tam postępy ???
      Mi dopiero płytki doszły i zabieam się bardzo powoli za kompletowanie części bo na razie mało czasu - praca.
      Załączone pliki

Skomentuj

w projekcie była przerwa z 2 tygodnie ale już znowu działam, nie miałem czasu totalnie by cokolwiek działać więc odesłąłem końcówki jaskiniowcowi i napięcie stałe na wyjściu nie istnieje (jakieś śladowe ilości) brumu ponoć nie ma itd itp. Teraz w weekend składam ile dam rade, na razie tyle :

zmieniony układ bo zasilacz będzie inny, teraz lepiej ?? :) pre jest obok nie pod trafem, zabezpieczenie powędrowało pionowo na tylni panel itd. powoli prowadzę już okablowanie itd.

przy dobrych wiatrach odpalę wszystko w ten weekend, a jak będę miał inne zajęcia to pewnie max w następny

---------- Post dodany o 15:17 ---------- Poprzedni post o 15:15 ----------

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
        jakies problemy daniel ?

głównym problemem jest uszkodzony modem od internetu, więc nie mam jak coś się udzielać teraz na forum, więc bywam sporadycznie

---------- Post dodany o 20:17 ---------- Poprzedni post o 15:17 ----------

odpaliłem już sterownik, selektor i regulacje głośności, przewody poprowadzone estetycznie tak że ich nie widać, okablowanie wyjściowe, sterujące od sterownika, wyświetlacza itd , od wejść do selektora, od selektora do regulacji i do pre podłączone teraz już tylko zasilanie do pre (tylko przewody od trafa) i końcówek - zasilacz oraz podłączyć kable od zasilania do końcówek i dźwięku od pre do końcówek i gotowe :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          Kondestor w ogrinale łączy masę płyki z masą obudowy !!!
          Raven - tam właśnie łączona jest masa "pradowa" z sygnałową i to się dzieje na płytce. Następnie obydwie masy są łączone razem w gwiazde za zasilaczem, a gwiazda jest oczywiście połączona z masą obudowy. Poza tym wejście masy sygnałowej jest połączone z radiatorem (obudową) poprzez mały ceramik (jak dobrze pamiętam). Bardzo istotne są tutaj solidne i możliwie krótkie kable do masy. W różnych modelach trafiają się jeszcze inne "triki". Poza tym w oryginalnych accu i co też polecam, jest pzrerywacz pętli na mostku 30A i rezystorze (5 albo 10ohm - nie pamiętam już). Do tego odpowiedni kondensator na pierwotne. Pamietaj też, że na płytce zabezpieczenia masz też cewki i one też mogą pozbierać coś z trafa, ważne jest ustawienie. Mi ostatecznie udało się odpalić E-406 bez żadnego przydźwięku i działała całkiem fajnie.
          to trudny wzmacniacz w odpaleniu, ale możliwy i warto go odpalić. Ja w przyszły weekend chcę odpalić E-550, o ile dojdzie mi trafo.
          Taka implementacja masy jest całkiem ok w E-406 nie miałem, żednego przydźwięku.

---------- Post dodany o 11:06 ---------- Poprzedni post o 09:58 ----------

Raven - teraz doczytałem Twój post do końca. Czyli wszystko zostało już napisane. Masy łączą się w zasilaczu (a na płytce przez kond). Masy głośników i wyjściowa sygnału w E-406 łączyły się na płytce zabezpieczenia i następnie do wspólnego punktu za zasilaczem. Było Ok, ale można lepiej (przy dłuższych pzrewodach, będzie większy pzresłuch międzykanałowy).

Skomentuj

barmanekm, można wiedzieć jakiej mocy trafo zamawiałeś do E-550? W oryginale zadaje się jest 450W.

Skomentuj

Tak. Oryginalnie jest 450. Ja zamówilem 500VA. Z trafem nie ma co szalec ponad stan. Trzeba po prostu optymalnie dobrac trafo i pojemnośc zasilacza. Accuphase, robi to wystarczająco dobrze i racjonalnie....

Skomentuj

Narazie tyle. Paczki w drodze. Tylko do pre mam problem z tranzystorami, jest kasa a tranów brak.

Skomentuj

Można wiedzieć skąd wziąłeś "zaciski/gumki" do tranów wejściowych?

Skomentuj

To jest rura termokurczliwa. Przed przylutowaniem tranów nakładasz i podgrzewasz.

Właśnie odpaliłem e-450, pre i zabezpieczenia.
                    Wszystko ruszyło od "kopa".
                    Mam pytanie co do tych mas w e-450:
                    Jak poprowadze dwoma przewodami do zasilacza tzn, jeden z "głównej" masy a drugi z masy wejścia to pojawia się stałe napięcie.
                    Ale jak jednym przewodem poprowadze mase "główną" do zasilacza, i wstawie mostek zamiast kondensatora c25, to jest wszystko ok.
                    Na obydwu końcówkach 1-2mV na wyjściu oraz 10mV biasu.
                    Narazie chodzą same końcówki, bez pre i zabezpieczeń.
                    Tak jest wszystko ok?
                    I jeszcze jedno, jaki jest pobór prądu przez jedną końcówkę?

Rano będę testował na kolumnach, bo teraz by mi żona łeb urwała.
                    No i do projektu obudowy trza kolegów zaprzęgnąć.
                    Próbuje dorwać wskaźniki wysterowania, jakieś większe, ale na razie nic z tego.
                    Last edited by dzwiedziu; 02.06.2012, 00:16.

Skomentuj

Na e bay sa fajne jakbys zamawial tez moglbym sie dolaczycz

Skomentuj

Największe to te.
                        http://www.ebay.com/itm/1-Pieces-Blu...item3f139ee51f

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                          Próbuje dorwać wskaźniki wysterowania, jakieś większe, ale na razie nic z tego.
                          Miliamperomierze analogowe, do kupienia na allegro za grosze, a są naprawdę duże, wystarczy zmienić skale i działa(sprawdzone).

Skomentuj

Zamieszczone przez arti4-92 Zobacz posta
                            Miliamperomierze analogowe, do kupienia na allegro za grosze, a są naprawdę duże, wystarczy zmienić skale i działa(sprawdzone).
                            Już o tym myślałem. Poluję na uszkodzone wzmacniacze z dużymi wskaźnikami. Zanjomy jeźdźi do niemiec na szroty, obiecał się rozejżeć.
                            Jak nie to trzeba będzie tak jak pizesz zrobić.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                              Poluję na uszkodzone wzmacniacze z dużymi wskaźnikami.
                              UUUU :( Wzmacniacze z fajnymi wskaźnikami wysterowania to zazwyczaj fajne sprzęty, a takie tylko przywracać do życia!

Skomentuj

Będą jaja przy prowadzeniu mas.

Skomentuj

https://hotfile.com/dl/152592722/dd7...odulw.exe.html

Skomentuj

Dzięki, przyda się.
                                    Masy już dawno połączone. Narazie na stole. Zero przydźwięków.
                                    W tym wzmacniaczu masy są łączone na pcb zabezpieczenia, a w oryginale na pcb zasilacza.
                                    Przedwzmacniacz jak na tą chwilę ma za duże wzmocnienie i nie działa w ogóle u mnie sterownik vu meter który jest na pcb zasilacza.
                                    Możliwe że ta7318a jest uszkodzony.

Skomentuj

dzwiedziu Co to za tranfo osiedlowe pod to podpinasz;D?

Skomentuj

Wszystko z nada t753.

Skomentuj

jeśli chodzi o prowadzenie masy ii podpinanie modułów to już dawno to rozpracowałem i podałem jak to zrobić dźwiedziowi, u niego takie połączenie też zniwelowało brumy itd. Tyle że ja jeszcze oprócz końcówek i pre mam sterownik itd - czyli masę cyfrową. Ale wszystko na 99% jest już ogarnięte, jak skończę w 100% projekt co trochę się wydłużyło ale max pewnie 2 tyg i będzie gotowe, to podam jak najlepiej wszystko po podłączać, to co na razie wymyśliłem a później urzeczywistniłem i przekazałem schemat Dźwiedziu, jest dobrym połączeniem co sam wspomniany kolega pewnie potwierdzi, gdyż mamy stały kontakt telefoniczny i staram się pomóc koledze w uporaniu się z tym accu. Sam nie mogę na razie porobić ale 99% jest już skończone zarówno elektronicznie jak i mechanicznie, więc to już bardzo blisko.

Nie mam neta w domu więc rzadko na forum bywam ale postaram się następnym razem wstawić nowe fotki obudowa już skończona, wszystko po-podłączane tylko muszę wkręcić jeden radiator i po-podłączać jeden kanał - tyle :) problem w tym że nie mam go w domu, smutno przyznać ale przy regulacji biasu zrobiłem zwarcie i uległa końcówka uszkodzeniu.

Z masą dźwiedziu już nie kombinuj bo na razie - bez obudowy to już na pewno - nic lepszego nie wymyślisz. Czekam na tel :) czy z układami powalczyłeś.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X