jakies problemy daniel ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Integra accuphase itd
Collapse
X
-
w projekcie była przerwa z 2 tygodnie ale już znowu działam, nie miałem czasu totalnie by cokolwiek działać więc odesłąłem końcówki jaskiniowcowi i napięcie stałe na wyjściu nie istnieje (jakieś śladowe ilości) brumu ponoć nie ma itd itp. Teraz w weekend składam ile dam rade, na razie tyle :
zmieniony układ bo zasilacz będzie inny, teraz lepiej ?? :) pre jest obok nie pod trafem, zabezpieczenie powędrowało pionowo na tylni panel itd. powoli prowadzę już okablowanie itd.
przy dobrych wiatrach odpalę wszystko w ten weekend, a jak będę miał inne zajęcia to pewnie max w następny
---------- Post dodany o 15:17 ---------- Poprzedni post o 15:15 ----------
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postajakies problemy daniel ?
głównym problemem jest uszkodzony modem od internetu, więc nie mam jak coś się udzielać teraz na forum, więc bywam sporadycznie
---------- Post dodany o 20:17 ---------- Poprzedni post o 15:17 ----------
odpaliłem już sterownik, selektor i regulacje głośności, przewody poprowadzone estetycznie tak że ich nie widać, okablowanie wyjściowe, sterujące od sterownika, wyświetlacza itd , od wejść do selektora, od selektora do regulacji i do pre podłączone teraz już tylko zasilanie do pre (tylko przewody od trafa) i końcówek - zasilacz oraz podłączyć kable od zasilania do końcówek i dźwięku od pre do końcówek i gotowe :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaKondestor w ogrinale łączy masę płyki z masą obudowy !!!
to trudny wzmacniacz w odpaleniu, ale możliwy i warto go odpalić. Ja w przyszły weekend chcę odpalić E-550, o ile dojdzie mi trafo.
Taka implementacja masy jest całkiem ok w E-406 nie miałem, żednego przydźwięku.
---------- Post dodany o 11:06 ---------- Poprzedni post o 09:58 ----------
Raven - teraz doczytałem Twój post do końca. Czyli wszystko zostało już napisane. Masy łączą się w zasilaczu (a na płytce przez kond). Masy głośników i wyjściowa sygnału w E-406 łączyły się na płytce zabezpieczenia i następnie do wspólnego punktu za zasilaczem. Było Ok, ale można lepiej (przy dłuższych pzrewodach, będzie większy pzresłuch międzykanałowy).
Skomentuj
-
To jest rura termokurczliwa. Przed przylutowaniem tranów nakładasz i podgrzewasz.
Właśnie odpaliłem e-450, pre i zabezpieczenia.
Wszystko ruszyło od "kopa".
Mam pytanie co do tych mas w e-450:
Jak poprowadze dwoma przewodami do zasilacza tzn, jeden z "głównej" masy a drugi z masy wejścia to pojawia się stałe napięcie.
Ale jak jednym przewodem poprowadze mase "główną" do zasilacza, i wstawie mostek zamiast kondensatora c25, to jest wszystko ok.
Na obydwu końcówkach 1-2mV na wyjściu oraz 10mV biasu.
Narazie chodzą same końcówki, bez pre i zabezpieczeń.
Tak jest wszystko ok?
I jeszcze jedno, jaki jest pobór prądu przez jedną końcówkę?
Rano będę testował na kolumnach, bo teraz by mi żona łeb urwała.
No i do projektu obudowy trza kolegów zaprzęgnąć.
Próbuje dorwać wskaźniki wysterowania, jakieś większe, ale na razie nic z tego.Last edited by dzwiedziu; 02.06.2012, 00:16.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPróbuje dorwać wskaźniki wysterowania, jakieś większe, ale na razie nic z tego.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arti4-92 Zobacz postaMiliamperomierze analogowe, do kupienia na allegro za grosze, a są naprawdę duże, wystarczy zmienić skale i działa(sprawdzone).
Jak nie to trzeba będzie tak jak pizesz zrobić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPoluję na uszkodzone wzmacniacze z dużymi wskaźnikami.
Skomentuj
-
Dzięki, przyda się.
Masy już dawno połączone. Narazie na stole. Zero przydźwięków.
W tym wzmacniaczu masy są łączone na pcb zabezpieczenia, a w oryginale na pcb zasilacza.
Przedwzmacniacz jak na tą chwilę ma za duże wzmocnienie i nie działa w ogóle u mnie sterownik vu meter który jest na pcb zasilacza.
Możliwe że ta7318a jest uszkodzony.
Skomentuj
-
jeśli chodzi o prowadzenie masy ii podpinanie modułów to już dawno to rozpracowałem i podałem jak to zrobić dźwiedziowi, u niego takie połączenie też zniwelowało brumy itd. Tyle że ja jeszcze oprócz końcówek i pre mam sterownik itd - czyli masę cyfrową. Ale wszystko na 99% jest już ogarnięte, jak skończę w 100% projekt co trochę się wydłużyło ale max pewnie 2 tyg i będzie gotowe, to podam jak najlepiej wszystko po podłączać, to co na razie wymyśliłem a później urzeczywistniłem i przekazałem schemat Dźwiedziu, jest dobrym połączeniem co sam wspomniany kolega pewnie potwierdzi, gdyż mamy stały kontakt telefoniczny i staram się pomóc koledze w uporaniu się z tym accu. Sam nie mogę na razie porobić ale 99% jest już skończone zarówno elektronicznie jak i mechanicznie, więc to już bardzo blisko.
Nie mam neta w domu więc rzadko na forum bywam ale postaram się następnym razem wstawić nowe fotki obudowa już skończona, wszystko po-podłączane tylko muszę wkręcić jeden radiator i po-podłączać jeden kanał - tyle :) problem w tym że nie mam go w domu, smutno przyznać ale przy regulacji biasu zrobiłem zwarcie i uległa końcówka uszkodzeniu.
Z masą dźwiedziu już nie kombinuj bo na razie - bez obudowy to już na pewno - nic lepszego nie wymyślisz. Czekam na tel :) czy z układami powalczyłeś.
Skomentuj
Skomentuj