Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Integra accuphase itd

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie kombinuje dalej puki do obudowy nie zaaplikuje. Ale i tak jeszcze parę rzeczy zmienię.
    Na razie gra jak ta lala.
    Mocy jest na tyle że wystarczy (260W/4, 220W/6, 180W/4).
    U mnie będzie trochę mniej bo trafo ma niższe napięcia (oryginalnie 2x50Vac i 2x59Vac) 2x38Vac i 2x42Vac pod obciążeniem.
    Ale za to dużo mocniejsze.
    W razie czego kupie nowe.
    A puki co to mnie męczy: http://allegro.pl/kondensator-wysoko...396939336.html

Skomentuj

mam takie 2x22000uf w swoim naimie:)

Skomentuj

Wsadziłem dziś accu w obudowę testową. Powalczyłem ostatecznie z masami.
        Jak narazie gra bardzo czysto i szczegółowo.
        W sumie jestem zadowolony.

Skomentuj

a co z obudową docelową?

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
          W sumie jestem zadowolony.
          odnoszę wrażenie niedosytu. Przyznaj się, czegoś ci brakuję :)?

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
            a co z obudową docelową?

nie wiem czy nie pomyliłeś dzwiedzia ze mną, mój ma obudowę - dzwiedzia nie miał i dostał wstępnie budę po nadzie do czasu aż nie będzie miał swojej...

Ja na razie jeszcze wprowadzam małe zmiany w zasilaczu głównym, sterowniku itd, poprawiam ogólnie zasilanie wszystkiego, przewody, jakieś prowizoryczne ekrany może itd. Masę mam już całkiem inaczej poprowadzoną od dzwiedzia, on wybrał drogę eksperymentalną i działa już we własnym zakresie.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
              odnoszę wrażenie niedosytu. Przyznaj się, czegoś ci brakuję ?
              Spalonej wysokotonówki. :mad:
              Sprawdzałem na volume full czy jakiś przydźwięków nie ma (już na docelowych kolumnach).
              Była zupełna cisza, no to podłączam przewód z napędu bd, a tu huk, przester i tweeter baybay (drugi nie ruszony).
              Pół osiedla mnie słyszało jak wtykam ch..e :o
              Już wzmacniacz chciałem w folię do pakowania owijać, żeby woda nie wyleciała na dywan jak go bede zalewać.

Skomentuj

no to masz nauczkę, nigdy nie podłącza się żadnych przewodów z włączonym wzmacniaczem, wszystko robi się na wyłączeniu i to żadna wina wzmaka, tak już jest po prostu...

Skomentuj

Na głupote nima lekarstwa.>:(

Skomentuj

ok mój accu juz grał dzisiaj z godzinkę, jeszcze tylko 5 min roboty i będzie skończony w 100%, nie robię tego już dziś by ze zmęczenia czegoś nie spieprzyć :) jeśli chodzi o szumy i brumy - brak takich zjawisk, kondensatory 22nf łączące masy na PCB są jednak potrzebne - masy łączymy i tak i tak osobno w zasilaczu czy gdzieś tam ale dodatkowo kondensatorem na PCB - tak było w oryginalnym accu i bez nich pojawia się brum. Mój accu przeszedł trochę zmian ale o tym jak już go pokażę :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X