Choroba mnie na miniony weekend złapała, więc prace nie ruszyły do przodu. Ma to jednak swoje plusy, z braku sprzętu w domu musiałem słuchać to co mam. Puściłem więc Daytona całym pasmem. Grało bo grało, średnica się darała, no ale zawsze przyjemniej "zdychało" się w łóżku, jak coś tam brzdękało. Po męczących kawałkach Motorheada włączyłem płytę Marcusa Millera - Renaissance, gra na basie, więc automatycznie wyższej średnicy było mniej to też, zaczął się pokazywać mały basik, który jak dla mnie schodził całkiem nisko. Nie byłem hurra optymistą, ale byłem całkiem zadowolony z rozciągnięcia pasma (w dół oczywiście, bo breakup dawał po uszach tak, że dziękowałem, że jestem chory i mam je zatkane). Wróciłem do akademika, zapuściłem swoje obecne padło i....gdzie się podziały dolne rejestry ? Basu owszem jest więcej, ale nie ma startu co do jakości i zejścia z Daytonem...w sumie nie ma się co dziwić, bo to Polska konstrukcja na ARNach. Tutaj tylko buczenie i nic więcej.
Mieliście Panowie racje, czasem warto posłuchać niż gapić się w wykresy. Dla mnie taki bas mógłby zostać (jakość nie ilość), pewnie da się z tego coś jeszcze wyciągnąć, ale niestety nie mam do czego porównać i ocenić realnie dalszych możliwości tego Daytona, ( chyba ruffpl ma coś na dwóch takich, może jakieś wskazówki). Następnym razem, spróbuje zbudować BR dla porównania. Winisd wypluł mi 28L@40hz, co wy na to ?
Spadek -6db przy około 34hz. Jeśli to się potwierdzi to BR zejdzie niżej od TLki, ciekaw jestem jednak jak wypadnie porównanie oko w oko.
Tyle póki co...
Mieliście Panowie racje, czasem warto posłuchać niż gapić się w wykresy. Dla mnie taki bas mógłby zostać (jakość nie ilość), pewnie da się z tego coś jeszcze wyciągnąć, ale niestety nie mam do czego porównać i ocenić realnie dalszych możliwości tego Daytona, ( chyba ruffpl ma coś na dwóch takich, może jakieś wskazówki). Następnym razem, spróbuje zbudować BR dla porównania. Winisd wypluł mi 28L@40hz, co wy na to ?
Spadek -6db przy około 34hz. Jeśli to się potwierdzi to BR zejdzie niżej od TLki, ciekaw jestem jednak jak wypadnie porównanie oko w oko.
Tyle póki co...
Skomentuj