Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tani zestaw do pracy na TDA2050

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zmień pozycje bezpieczników, powinny być za kondensatorami. Zastanów się jaki prąd udarowy mogą "ciągnąć" kondensatory podczas ładowania i co się stanie z bezpiecznikami.

Skomentuj

Da zwłoczne i będzie ok...

Skomentuj

ukrywanie błędu. :)

Skomentuj

Kondensatory nie będą szczególnie duże - nie zapominajmy, ze to mały wzmacniaczyk, więc może nie będzie problemu.

Skomentuj

Wykonałem zasilacz - foto poniżej. Z bezpiecznikami nie ma problemu. Natomiast problem mam taki, że po podłączeniu zasilacza do płytki wzmacniacza po chwili zaczyna brumić w głośniku. Jak dotykam radiatora to przestaje. Ktoś ma pomysł tak na szybko co może być powodem brumienia?

Skomentuj

odizoluj scalaka od radiatora jeżeli nie jest zalany cały silikonem. A sam radiator mozesz uziemić. Tylko upewnij się, że jest dobrze odizolowany scalak bo będzie bum.

Skomentuj

No ten sposób pomógł z brumieniem. Ale niestety nadal coś jest nie tak, bo już nie brumi, ale po podaniu sygnału z przedwzmacniacza oprócz muzyki coś piszczy i mam też wrażenie, że nie ma należytego wzmocnienia.

Skomentuj

Już chyba wiem co jest powodem - właśnie przyglądając się płytce zauważyłem, że jeden rezystor jest jakby nadpalony.

Skomentuj

Czaruję...
                  X