Nie na temat...
pochwale jak wykończę je fornirem, jest to naprawdę nietypowa konstrukcja, po pierwsze - głośniki , po 2 osobne obudowy na subwoofery ale to już w innym wątku żeby nie zaśmiecać | ![]() |
- następną autorką konstrukcje jaką Mam w planach jeśli nic się nie zmieni to coś na wzór triangle magellan proporcjami z użyciem czterech - 8-10 calowych wooferów, dwóch kopułek średniotonowych ( najprawdopodobnie morele ) i duża wstęga wszystko symetrycznie w układzie 3 drożnym lub 3,5 droznym | ![]() |
Jak mogę coś zasugerować to aby doczekać się kopii to widział bym dwie osiemnastki plus 12-15 na średnich, to pozwoliło by zastąpić klasyczne 3-way i nie miało by zaporowej ceny. Niestety realia jakie są każdy widzi i przy takiej baterii głośników jak powyżej to myślę 98% ludzi skroi zwrotkę na miarę a nie będzie szukało gotowca, ale mogę się mylić | ![]() |
sylvek ( nie wiem jak masz na imię ) konstrukcja autorska z reguły nie jest do kopiowania tylko słuchania :). Nie wiem czy dobrze odczytałem twoją myśl ... | ![]() |
Po prostu Sylwek (Sylwester). Miałem na myśli to, że tak złożona konstrukcja zachęca do tego aby udać się do np. ciebie lub innego twórcy i dopracować zwrotnicę pod ostatecznego odbiorcę a nie korzystać z gotowca. Ale jak pisałem mogę się mylić. A taka na dwóch przyzwoitych 18 plus średniak i tweeter może być ciekawą propozycją. nie ma takich na forum a i forumowi wyjadacze się ich boją? | ![]() |
Skomentuj