Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Realizacja 1 projektu dla DiyAudio

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Sprawdziłem L22 nie furkocze.

Skomentuj

Witam,
      Ja dopinguje, a na te głośniki znajdziesz chętnych na forum.

PS "Szturmowce Imperium" to dzieci bawiące się w piaskownicy,

-Tej walki nie przeżyjesz. Twój miecz świetlny jest niczym wobec potęgi ciemnej strony.
      -Dlatego zawsze nosze dwa.

Skomentuj

Adam, wybacz ale ja nie jestem skarbowka zeby oceniac czy wyliczac Twoje zyski i koszty. To Ty na mnie naskoczyles, a nie ja na Ciebie. Mnie Twoj projekt nie interesuje, zadalem tylko proste pytanie, do ktorego dopisales sobie cala historyjke.

Skomentuj

Adamie. Przecież wszyscy doskonale wiemy że robiąc taki projekt i udostępniając go publicznie robisz sobie reklamę więc wydane pieniądze nie będą stracone
          Dla mnie to nie ma różnicy kto to robi byle było zrobione dobrze, a głośniki ciekawe bo nie ma na nich jeszcze na diyaudio projektu ( Rs-y papierowe).

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
            Fakt 5: Wiesz jakie są koszty i czas wykonania takiego projektu ?? W tym czasie mógłbym robić inne rzeczy na których bym zarobił
            Nie wiem co to ma do rzeczy. Każdy z nas ponosi takie koszty bo na tym polega diy. Ja też mogłem kiedyś zarobić pieniądze zamiast pisać arty o speaker workhopie. Raven mógł zarabiać pieniądze zamiast robić i wstawiać projekt wzmacniacza na forum itd.

Za to, ze tu się pojawi ten projekt , nikt Cię na rękach nosić nie będzie. Trochę się szopka z tego robi i większy jest szum niż tego warte. Proponuje siąść i skończyć ten projekt a następnie umieścić gotowy zamiast egzaltować się "tworzeniem" projektu który na razie skończył się na paru pomiarach kopułki. Tyle to ja robię w 15 minut z czego 10 minut zajmuje mi uruchomienie leciwego komputera na którym mam zainstalowanego SW. 15 minut roboty - ponad 60 postów i 2gi tydzień szumu a do skończenia cholernie daleko. W takim tempie będzie 600 postów i 2 miesiące szumu. Żeby się na samym szumie nie skończyło. Raven, Luszti, ja, czy inni koledzy nigdy w ten sposób nie tworzyli projektu. Po prostu się siadało, poświęcało kilka wieczorów i wrzucało gotowca. Nikt nie robił żadnych zapowiedzi, reklamy co to nie będzie itd. Proponuję zrobić tak samo bo temat się rozmywa.

Skomentuj

Skoro mam być oskarżany że robię to tylko dla zysku i reklamy...
              To Proszę usunąć temat ( proszę poważnie) ...
              Nie będzie relacji krok po kroku z pełnym opisem prac (zostałem zresztą poproszony przez moderatora o utworzenie tego tematu)
              Jak projekt będzie gotowy przekaże moderacji plik z jednym pomiarem FR schematem zwrotnicy i wymiarami obudowy tak jak robią to Inni

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
              Nie wiem co to ma do rzeczy
              PS. To tylko część odpowiedzi na zarzut w moja stronę ze robię to dla Pieniędzy.
              Last edited by Zap Projekt; 27.01.2015, 09:13.

Skomentuj

Adamie, nie ma co się obruszać. Trzeba robić swoje i tyle :)
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ludzie beda mowic rozne rzeczy, nie ma co sie unosic:-)

Skomentuj

Nie na temat...

Yoshi_80 podsumowałeś temat idealnie i trafiłeś w sedno sprawy. 68 postów o niczym, bo jak na razie mamy tylko przedstawiony pomiar tweetera i nic więcej.

Fakt 1: głośniki Dayton Audio można kupić w 5 miejscach w Polsce ( nie tylko u Mnie )
                    Fakt 2: głośnika Scan Speak nie ma w mojej ofercie ( kupiłem go na potrzeby projektu u konkurencji ) - To są koszty dla firmy nie zysk !!
                    Fakt 3: projekt robię na Waszą prośbę nie z własnej inicjatywy
                    Fakt 4: projekt będzie kompletny i całkowicie darmowy
                    Fakt 5: Wiesz jakie są koszty i czas wykonania takiego projektu ?? W tym czasie mógłbym robić inne rzeczy na których bym zarobił
                    Fakt 6: Głośniki które użyje w projekcie będę musiał sprzedać już jako używane lub zostawić na pracowni na wieczne używanie.
                    W sumie czytając twoją argumentację można zadać sobie pytanie, to po co to robisz? Jeśli ma to już być wspaniałomyślne i poświęcające się postawa dla tego forum to, po prostu rób bez bicia piany. Śledząc twoje wypowiedzi odnoszę trochę wrażenie robienia łaski z całego tego przedsięwzięcia.

Skoro mam być oskarżany że robię to tylko dla zysku i reklamy...
                    To Proszę usunąć temat ( proszę poważnie) ...
                    Nie maż się, chłopaki nie płaczą. Rób swoje i dawaj dobry przykład.
                    https://www.youtube.com/watch?v=3doOHc0xjok

Skomentuj

akt 5: Wiesz jakie są koszty i czas wykonania takiego projektu ?? W tym czasie mógłbym robić inne rzeczy na których bym zarobił
                      apropo kiedy jakieś dalsze etapy z projektowania - będzie coś do dyskusji czy gotowy projekt? Jakby nie było narobiłeś smaku a konkretów nie ma.

Fakt 6: Głośniki które użyje w projekcie będę musiał sprzedać już jako używane lub zostawić na pracowni na wieczne używanie.
                      jak będzie to udany projekt to chętnie odkupię
                      Apropo, z jakiego regionu Polski jesteś? Będzie szansa tego posłuchać gdzie?

Skomentuj

Panowie skończcie z osobistymi wycieczkami. Branża, rób swoje jeśli tylko masz ochotę a reszta niech da już spokój. To ma być forum diy a nie kłótni.
                        Na miejscu moderatorów wyczyściłbym wątek ze zbędnych postów i niech to będzie normalna relacja z budowy bo jak na razie to są cztery strony sprzeczek i dogryzania...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          To Ty na mnie naskoczyles, a nie ja na Ciebie. Mnie Twoj projekt nie interesuje, zadalem tylko proste pytanie
                          W sumie tak było, ale nie wydażyło się to bez powodu twoja wypowiedź PM o furkotaniu głośników doprowadziła do tego co można było odebrać jako ty byś miał coś do projektu Adama. Jeżeli nie to naprawdę nie wiem czemu poruszyłeś ten temat furkotania akurat tutaj (równie dobrze mogłeś napisać to samo, ale w spam poście czy założyć nowy temat w toolboxie(?) pt "głośniki z korektorem - furkotanie ze szczeliny" )

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                          60 postów i 2gi tydzień szumu a do skończenia cholernie daleko. W takim tempie będzie 600 postów i 2 miesiące szumu. Żeby się na samym szumie nie skończyło
                          zostałem zresztą poproszony przez moderatora o utworzenie tego tematu
                          Dlatego wnioskuje o utworzenie też zamkniętych tematów "w trakcie budowy" (wyłączone publiczne komentarze)

Wydaje mi się że cały ten ostatni szum tylko dlatego że PM pomylił tematy

Adam bądź profesjonalistą...

Skomentuj

To moze zeby wyjasnic co nieco, gdyz widze ze ten temat leci na dno powoli, napisze wprost i kogos wyrecze.

Branża - wszystko ok, cieszy nas bardzo ze robisz projekt dla ludzi na lamach tego forum, super sprawa tak trzymac.
                            Jednak mamy prosbe abys nie sygnowal fotek, tematow swoja firma - czy to w postaci logo tudziez zwrotow '[...] firma zap audio'.
                            Juz kiedys to przerabialismy i chcemy zeby bylo sprawiedliwie dla wszystkich, zadnych reklam itp.
                            Jak decydujesz sie robic cos takiego na lamach tego forum to niech to pozostanie, powiedzmy non-commercial.

Nie chce zebys mnie zrozumial zle, doceniam twoja prace jak i rowniez nie mam pretensji.
                            Lecz, jak juz widze co sie dzieje w temacie to wierz mi, nic z tego nie bedzie - skonczy sie klotnia i zamknieciem.

Jak chcesz usuniemy temat, otworzysz sobie nowy i zaczniemy od nowa, napisz jakby co.

No, mysle ze oszczedzilem wszystkim kalorii......

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamykam na prosbe kolegi Branża.
                            Ew. zostanie otwarty nowy wątek przez niego samego.

Please, spokojnie koledzy....
                            Zostałem zasypany PM.
                            Last edited by tomekk_; 27.01.2015, 18:57.

Skomentuj

Czaruję...
                            X