Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czyli dobrze trafiłeś, bo ostatnimi czasy z supreme i audio to różnie bywa.
    Sam szukam jakiejś alternatywy.
    Coraz bardziej skłaniam się ku poltrafo.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
      Rowniez skladalem na supreme jakis czas temu, totalna cisza z trafa.

Skomentuj

szpas - żart, figiel, zabawa, również przyjemna rozrywka (corny rap - wu, mi się przypomniał).
        http://sjp.pl/szpas

Cóż by tu rzec, niejasny przekaz i do tego nawet słowa o tym jaki model OPS/IPS, nic tylko odpisywać.

Skomentuj

Tyle że ja mam zamiar zamawiać kilka 1,5kW. Na supreme się nie zdecyduję, bo szkoda mi wydać 360zł za kubek (różnica pomiędzy audio a supreme w/g wyceny) który sam zrobię za free.
          A coraz częściej słyszę jak koledzy odsyłają trafa w celu ich uciszenia.
          Wszystkie chałpnicze firmy pomijam szerokim łukiem, noratel ostatnio się pokazał z tej najgorszej strony.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
            ja te trafa półtora roku temu zamawiałem ...

Zamieszczone przez Adam_85
            szpas - żart, figiel, zabawa, również przyjemna rozrywka (corny rap - wu, mi się przypomniał).
            http://sjp.pl/szpas

Cóż by tu rzec, niejasny przekaz i do tego nawet słowa o tym jaki model OPS/IPS, nic tylko odpisywać.
            na mojej fotce widać, że ops to 3 pary z wycieciem (grupowe zamowienie ...dosyc stare) ... i IPS A9...ale muszę coś pokombinować bo jakoś mało "życia na dole" w połączeniu z SS szpilka + satori 16 2,5 way
            Last edited by bawolek; 28.02.2017, 19:37.

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
              ja te trafa półtora roku temu zamawiałem ...

na mojej fotce widać, że ops to 3 pary z wycieciem (grupowe zamowienie ...dosyc stare) ... i IPS A9...ale muszę coś pokombinować bo jakoś mało "życia na dole" w połączeniu z SS szpilka + satori 16 2,5 way
              miałem podobny zestaw iampa z ss rev 18 na dole i nie powiedziałbym że mało życia na dole, kiedy miało być nisko to było

Skomentuj

Ja mialem okolo 5-6 traf z toroidow (wersja zwykla), kazde bez wyjatku buczy i to naprawde slychac.
                Mam jedna sztuke z poltrafo i na ucho nie jestem w stanie stwierdzic kiedy zalanczam zasilanie, jak makiem zasial.
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

No właśnie sporo osób dużo projektujących używa traf z poltrafo i są zadowoleni.
                  Nawet wiele razy widziałem w zwykłym wykonaniu i ponić lux działa.
                  Masz te trafo z ekranem zewnętrznym i pomiędzy pri a sec?
                  Pokaż jakieś dobre foto.
                  Last edited by dzwiedziu; 28.02.2017, 22:12.

Skomentuj

Mam raczej standardowe trafo zawiniete w biala folie i zalane zywica. Foto moge wkleic jutro jak bede w robocie.

Skomentuj

Pany Poltrafo nie ma stronki ale b. dobry kontakt z p. Arturem.
                      Pewnie już było :rolleyes: , jaki zakres watów i napięcia brać pod uwagę przy i100? 18-0-18V będzie za dużo? Taki opracowany na szybko mają.
                      A właśnie, nie trzaskają w/g cennika tylko indywidualnie i nowy projekt to też koszty.
                      Jeszcze pytanko czy ekrany były w standardzie?

Skomentuj

Zamieszczone przez pierotez Zobacz posta
                        Pany Poltrafo nie ma stronki ale b. dobry kontakt z p. Arturem.
                        Pewnie już było :rolleyes: , jaki zakres watów i napięcia brać pod uwagę przy i100? 18-0-18V będzie za dużo? Taki opracowany na szybko mają.
                        A właśnie, nie trzaskają w/g cennika tylko indywidualnie i nowy projekt to też koszty.
                        Jeszcze pytanko czy ekrany były w standardzie?
                        I100 optymalnie dziala na napieciu +-50v, czyli okolo 2x35ac.
                        Last edited by Adam_85; 01.03.2017, 19:27.

Skomentuj

Dzięki Adam_85 moja niepamięć, a ile watów minimum?
                          Zapytam przy okazji, miałeś accuklona, porównywałeś może?

Skomentuj

Zamieszczone przez pierotez Zobacz posta
                            Dzięki Adam_85 moja niepamięć, a ile watów minimum?
                            Zapytam przy okazji, miałeś accuklona, porównywałeś może?
                            Accuklony to nie moje klimaty, dla mnie tak jakos uogolnialy. Choc bylo male modowanie z ciekawym efektem, jednak Borysowe wynalazki daja ta opcje, ze jak sie znudzi to znajdziemy cos dla odmiany :-)
                            Ja gram obecnie na 100m , trafo ma 250watt. Na kolumnach 2 way w 17m2 jest az nadto.. z duzym zapasem:-)
                            Last edited by Adam_85; 01.03.2017, 20:51.

Skomentuj

A to może z Adikiem pomyliłem.
                              To w takim razie 250W i ew. w gorę, np. jak 300-a od 100m komuś zostanie.
                              Last edited by pierotez; 01.03.2017, 23:26.

Skomentuj

hej, kto poleci mi jakiś dobry kabel sygnałowy ... przy okazji reorganizacji rozmieszczenia wewnątrz obudowy w iampie postanowiłem wlutować bezposrednio w IPSy kable sygnałowe biegnące z preampa.
                                nie interesują mnie jakieś VooDoo ... po prostu coś co nie jest grube jak paluch ...bo tutaj tego nie trzeba, ale dobre :)

Skomentuj

Cordial lub klotz

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

zestaw :) nareszcie

Last edited by arkotik; 02.03.2017, 22:25.

Skomentuj

hej, kto poleci mi jakiś dobry kabel sygnałowy ... przy okazji reorganizacji rozmieszczenia wewnątrz obudowy w iampie postanowiłem wlutować bezposrednio w IPSy kable sygnałowe biegnące z preampa.
                                      nie interesują mnie jakieś VooDoo ... po prostu coś co nie jest grube jak paluch ...bo tutaj tego nie trzeba, ale dobre :)
                                      Ja lubię przewody które są w multicorach, po rozcięciu takiego kabla jest np. 16 kabli sygnałowych (2 przewody w ekranie i izolacji), jakość pro, a dość cienkie i elastyczne. Prawie wszystkie połączenia audio w swoim wzmaku robiłem nimi, porównując je do normalnych mikrofonowych klotza, to jest to taki sam kabel tylko w cienkiej izolacji, by się ich zmieściło więcej na mniejszej przestrzeni kabla multicore.
                                      Do samych IPS z pre puściłem teflonowy koncentryk do w.cz. bo mam kilkanaście m. ale to tak dla zabawy, oraz dla bardzo solidnego plecionego ekranowania ^^

Skomentuj

canare starquad l-4e5c
                                        dobry tani i sprawdzony

ed.
                                        a używacie srebrzonych / srebrnych solidcore? trzeba by mieć sprawdzone źródło, heh
                                        Last edited by pierotez; 03.03.2017, 05:39.

Skomentuj

arkotik
                                          Orzesz ty orzeszku. Skad takie fajniusie obudowy sie biora, WOW. Ten SB12 w tle, fajny ??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X