Zamieszczone przez Adzik94
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Holgin Zobacz postaTen wielki kondensator wejściowy nie działa jak antena? Zrób test ze zwykłą Wimą, albo chociaż przylutuj go tak, żeby był jak najbliżej płytki.
Skomentuj
-
jucez
Zrob zdjecie jak mozesz, moze cos sie wypatrzy.
W wejsciowkach CFP (nie wiem ktore masz) jezeli sa rezystory separujace mase sygnalowa to daj zworki i zerknij, jezeli ich nie ma to w jednym z IPSow mozna tak owy zalozyc.
Punkt zbiorczy masy sygnalowej powinien byc osobno.
Pozdri-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postajucez
Zrob zdjecie jak mozesz, moze cos sie wypatrzy.
W wejsciowkach CFP (nie wiem ktore masz) jezeli sa rezystory separujace mase sygnalowa to daj zworki i zerknij, jezeli ich nie ma to w jednym z IPSow mozna tak owy zalozyc.
Punkt zbiorczy masy sygnalowej powinien byc osobno.
Pozdr
PCB pochodzi z pierwszego zbiorowego zamówienia.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaUłóż i poskracaj.
Niestety nie rozwiązało to mojego problemu...
Sprawdziłem kilka wariantów (wszystkie przy wypiętym źródle na ips'e):
1. odłączyłem zasilanie pre i barwy,
2. obciążyłem wyjście 2x6.3V,
3. wróciłem do oryginalnej wersji cfp (bez mod'a).
W każdym przypadku występowało buczenie...
Obstawiam, że coś mi poszło nie tak z ips'em - tylko pytanie co?Last edited by jucez; 13.02.2017, 01:07.
Skomentuj
-
@Jucez
Weź te dwa zalewane trafa na rdzeniach EI, odsuń je jak najdalej.
Jak robiłem swój wzmacniacz to iAMP cicho siedział, zero problemów z brumami i ogółem wszystko działało.
Zrobiłem DAC .3lite wszystko cicho, wsunąłem dac pod wzmacniacz, brum, nie od przewodów zasilania DAC w których jet AC, a od traf mi tak sieje.
Jak wsunę trafa zasilające DAC równo pod wzmacniacz to buczy jak nawiedzony na obydwa kanały, co lepiej buczy nawet ze zwartym wejściem do masy.
Odsuwam trafa cisza. Normalnie lekko mi buczy lewy kanał bo nie chce mi się przerabiać zasilania DAC, ale tak cicho że tylko w nocy może to przeszkadzać.
Jak szukałem tego problemu to wy odpinałem od iAMPa wszystko poza trafem zasilającym, finalnie myślę że problem rozwiąże stalowa obudowa na DAC i toroid na jego zasilaniu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jucez Zobacz posta
Jucez, zobacz jak ja poukładałem, nie mam pętli, spróbuj w ten sposób.
Skomentuj
-
I jest zabawa, mam do testowania wzmaków w warsztacie monitorek z ARN188, nie miałem pojęcia, że można w niego wpakować tyle mocy, początkowe eksperymenty były ze stopniem wyjściowym z Diory, to przy większym szaleństwie głośnik grał jakby miał się rozpaść, a przy max mocy na rezystorze śmierdziało ścieżkami...
CFP generalnie śmiga bez zarzutu, aczkolwiek pod telefonem się wzbudzał, także staram się już go do niego nie podłączać.
Wytrzymają BD140 w stopniu napięciowym przy 2x48V? Nic im się nie dzieje na razie, ale wolę mieć pewność...Last edited by ampli; 13.02.2017, 19:46.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaCFP generalnie śmiga bez zarzutu, aczkolwiek pod telefonem się wzbudzał, także staram się już go do niego nie podłączać.
Wytrzymają BD140 w stopniu napięciowym przy 2x48V? Nic im się nie dzieje na razie, ale wolę mieć pewność...
Skomentuj
-
ampli
Juz wczesniej gdzies byla mowa o tym ze przez niektore telefony przelazi syf z wielkimi czestotliwosciami. Filtr RF jest dosyc slabo przyciety w IPSach, to nie jest wzbudzanie sie.
Wez wymien kondek 220pF przy wejsciu na 1nF i sprawdz ponownie czy cos zlego sie bedzie dzialo.
U mnie BDki przerzywaly przy takim napieciu zasilania, tym bardziej ze ciezko tam nie maja.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
Skomentuj