Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jestem pewien, że wielu by chętnie od ciebie wzięło te trafa, ale faktem jest że jesteś świeżym użytkownikiem.

Tak czy siak zamawiasz trafa, tak więc jak je dostaniesz wrzuć na targowisko z opcją pobrania i napewno sporo ci ich zejdzie.

Proste i nikt nie będzie miał wątpliwości.

Skomentuj

Nie na temat...
      Ja wam coś powiem... Prawie 10 lat temu sam oszukałem na którymś forum, już nie pamiętam czy to była elektroda/diyaudio czy audiostereo. Oszukałem ludzi na łączną kwotę około 500 zł i facet który popłynął na około sto poszedł na policję, Ja dostałem wyrok w zawieszeniu, zwróciłem wszystkim pieniądze i wstyd mi za to będzie do końca życia. W każdym razie... jeśli ktokolwiek zostanie oszukany na jakąkolwiek kwotę, nie musi znać żadnych danych. IDZIESZ NA POLICJE I ZŁGASZASZ OSZUSTWO, a oni sobie już znajdą delikwenta. I na policji się powinno załatwiać takie sprawy ZAWSZE.

Skomentuj

Mnie strasznie irytuje ta cala sytuacja. Nie wiadomo jak sie tego klienta pozbyc. Co chwile zaklada nowe e-maile i natarczywie probuje wyciagac odemnie rozne informacje. Powoli robi sie to bardzo uciazliwe.
        Moze administracja pomysli jak to rozwiazac.
        Jakis czas temu sam sie dalem naciac na kolesia z Zielonki (BrienGTX a teraz to juz kto wie) kolo Wa-wy, gosc jest na FB i co chwile cos ''sprzedaje''.
        Normalnie rece opadaja.

Sprawa nr 2 bedzie DAC na niebieski zab z PCM5201, tylko musze kilka prototypow zrobic i kuknac jak to bedzie smigac.
        BT mozna by zamontowac od CSR'a albo BlueGiga BT32.
        Last edited by borys; 01.02.2017, 10:06.
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Ja teraz gram na na PCM5102 wg tego projektu:
          http://www.audiostereo.pl/dac-wm8804...st__p__3838678
          Całkiem przyjemne granie. Nic mu nie brakuje. No, może poza jakimś sensownym odbiornikiem, bo ma tylko elektryczny spdif i się trochę kłóci z moją MB. Próbkowanie tylko do 96k daje radę, powyżej już są trzaski.

Skomentuj

Cała sprawa z IPS na 6 par zaczęła się robić mętna, więc sobie odpuściłem ^^

Suba trzeba będzie zrobić na czymś mniejszym (OPS4). Ale najpierw trzeba się pobawić czymś i po testować.

Zresztą zachomikowałem płytek do IPS tyle że wstyd się przyznawać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
              Cała sprawa z IPS na 6 par zaczęła się robić mętna, więc sobie odpuściłem ^^

Suba trzeba będzie zrobić na czymś mniejszym (OPS4). Ale najpierw trzeba się pobawić czymś i po testować.

Zresztą zachomikowałem płytek do IPS tyle że wstyd się przyznawać :)
              Ale na 4 parach zrobisz juz dość mocną spawarkę... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                Ale na 4 parach zrobisz juz dość mocną spawarkę...
                Dwie takie płytki w mostku i jedziemy z koksem :) Ja będę robił prawdopodobnie mostek stereo na 4 sztukach OPS3 :) Trafko 1,6 kVA już jest :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Ja będę robił prawdopodobnie mostek stereo na 4 sztukach OPS3
                  Nic umiaru w tobie, nic a nic

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                    Nic umiaru w tobie, nic a nic
                    Nie lubię półśrodków, jak już robić i poświęcić na coś czas to od razu na grubo :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Na razie OPS3 do nauki i odpalenia IPS, potem będę atakował OPS4.
                      A OPS3 pewnie ożenię z czymś.

Skomentuj

Jest gdzieś dostępny spis elementów do iAMP-200? Widziałem tylko do OPS 2/3/4 i i100m

Skomentuj

Zamieszczone przez TheMeniMen Zobacz posta
                          Jest gdzieś dostępny spis elementów do iAMP-200? Widziałem tylko do OPS 2/3/4 i i100m
                          Zgłoś sie do Borysa jak zakupisz od niego projekt to otrzymasz wszystkie konieczne zestawienia do niego. Tu masz opis Iampów http://i-amp.cba.pl/ również możesz z tej strony dowiedzieć się o "zapotrzebowaniu" na elementy do wersji 200 odpowiednio większe. Wystarczy to w 100% do podjęcia decyzji finansowej(jak zapewne sądze) o budowie lub nie wzmacniacza.

Skomentuj

Nie na temat...
                            Kto by mi pożyczył jetfire na parę dni na posłuchanie? Mogę się zrewanżować cliffjumperem, ecc82 i 88

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                              Nie na temat...
                              Kto by mi pożyczył jetfire na parę dni na posłuchanie? Mogę się zrewanżować cliffjumperem, ecc82 i 88
                              mogę ci pozyczyć

Skomentuj

zrobiłem to czego większości z nasz brakuje Pre. czyli selektor + Pot. Alps 50K + Bufor, wydaje mi się że nie ma co dawać jakkolwiek wzmocnienia bo sama końcówka bardzo dobrze sobie daje radę,
                                ja osobiście myślę nawet o zmniejszeniu wzmocnienia gdyż pierwsze krok jest bardzo krótki,
                                Borys wspominał o tym aby potencjometr miał 10K znalazłem takowy postaram się podmienić mankamentem jest to że brak Silniczka :(
                                zamieszczam też schemat według jakiego złożyłem Bufor na początek włożyłem NE5534

Skomentuj

dziś złożyłem Cliff Jumper Mk2 i niestety ... omyłkowo zamówiłem/wlutowałem BC817UE6327 a poninny być BC817UPNE6327 i tu pytanie gdzie mogę je kupić

Skomentuj

http://www.tme.eu/pl/details/bc817up...-technologies/
                                    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                    Grado SR125i

Skomentuj

nooo a widziałeś jak dużo mają na stanie :(

Skomentuj

Wg TME mają dojechać na magazyn w nadchodzącym tygodniu.

Skomentuj

Hej hej. Moje I200 właśnie wydało pierwsze dźwięki :)

Teraz tak - nie wszyscy są elektronikami - ja nie jestem.
                                          W związku z tym mam 5 kompletów elementów SMD do I200, ja tego nie potrzebuję i będzie mi leżeć w pudełku.
                                          Oprócz SMD znajdzie się też coś z reszty elementów.
                                          Mogę zamienić się z kimś na coś lub po prostu jakoś dogadać się za to.

Aktualnie poszukuję podstawek do lamp więc może ktoś się znajdzie.

Sory że tutaj Borys.

Skomentuj

Czaruję...