Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No i wszystko w temacie :)
    Last edited by gavron04; 19.01.2017, 19:36.
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Pany do zwyklej i100 jaki jeszcze ips brać pod uwagę oprócz A9 na początek?

Skomentuj

Zamieszczone przez pierotez Zobacz posta
        Pany do zwyklej i100 jaki jeszcze ips brać pod uwagę oprócz A9 na początek?
        Jetfire na pewno.

Skomentuj

Wiem że to nie temat. Ale gdyby ktoś chciał mogę się zamienić A9-Ratchet za Jetfire lub cliffjumpera pod i-amp100. Bo starą A9 mam z niebieskiego PCB. A nowe PCB niestety leży i bardziej poluje na własnie cliff i jetfire.
          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

No to mam ochotę na Jetfite oraz na lampkę ECC82 tylko jak ona gra, nie zamula czasem?
            No i Piter poleca niezdecydowanym A9 :)

Skomentuj

No to mam ochotę na Jetfite oraz na lampkę ECC82 tylko jak ona gra, nie zamula czasem?
              No i Piter poleca niezdecydowanym A9 :)
              ECC88 nie zamula ani trochę, więc pewnie z ECC82 też nie będzie problemu.

Skomentuj

Adam85 czy wszystkie ipsy które zagrają z setką będą kompatybilne do 100M i innych?

Skomentuj

Borys, przy tranzystorach wyjściowych umieszczasz małe kondensatorki elektrolityczne. W jakim celi, co one dają, bo prąd mają za mały by pomagać przy chwilowym spadku napięcia.

Skomentuj

Adam85 czy wszystkie ipsy które zagrają z setką będą kompatybilne do 100M i innych?
                    Tak, wszystkie wersje IPS pasują do innych OPS'ów. Czy to "100M" czy "100" czy też OPS2/3.
                    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez niebieski9 Zobacz posta
                      Borys, przy tranzystorach wyjściowych umieszczasz małe kondensatorki elektrolityczne. W jakim celi, co one dają, bo prąd mają za mały by pomagać przy chwilowym spadku napięcia.
                      Ze spadkiem napiecia i tetnieniami ma sobie radzic zasilacz glowny. Te male elektroliciki to po prostu odsprzeg, najprosciej napisac ze dzieki niemu ''znika'' indukcyjnosc sciezki tuz przed kolektorem.
                      O ile w przypadku tranzystorow BJT nie sprawia to takiego klopotu to w przypadku mosfetow ma to juz olbrzymie znaczenie.

Tak IPSy pasuja wszystkie i wszedzie.

ECC82 gra naprawde bardzo zywiolowo, nawet technicznie troche lepiej wypada niz ECC88.

Pozdr

Pozdr
                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Mosfeciki sie testuja. Na stole po lewej IRFP a po prawej 2sk1530/2sj201 z driverami 2sk2013/2sj313 ( z 4 lata siedzialy w szafie, mam nadzieje ze beda jak wino, im starsze tym lepsze ).

Narazie jedziemy z kompensacja temperaturowa, musialem ja troche przerobic zeby ja delikatnie przekompensowac w ujemna strone. Jak narazie wszystko idzie jak po masle.
                        Jutro wysylam gifty a w srode moze cos pogram i obmierze czy wynalazek z mosfetami nie bedzie grozil wybuchem bo dosyc szybkie to cholerstwo jest.
                        Pozdr
                        Last edited by borys; 23.01.2017, 09:45.

Skomentuj

Nie moglem sie powstrzymac i po prostu podlaczylem
                          4 rozne projekty na jednej plycie, HEXfety , vertikale od Toshiby Cliffek V1 i Cliffek MK2

Gora na toshibkach zlagodniala nieco, vertikale dostaja odemnie plusa.

Skomentuj

Pierwsze koty za ploty, nowa rewizja pierwszej plytki do i100 jest juz gotowa. Projekcik idzie online:

http://i-amp.cba.pl/?iamp100

Dla ''klonujacyh" schemacik na dole stronki

Jest kilka zmian i ulepszen w druku, nie sa to jakies duze zmiany ale zawsze cos na plus jest mile widziane. Plytka nadal jest tych smaych wymiarow, pinout ten sam, rozstaw tranzystorkow ten sam.
                            Jak czas pozwoli to na bierzaco bede wrzucal reszte informacji.

pOZDR

Skomentuj

jak byś wpadł na pomysł zrobić I-200 na mosfetach to mam 2sk1529/2sj200 mogę udostępnić :)

Skomentuj

Arek
                                Napewno bede lutowal do i200 mosfety. Jeszcze nie wiem kiedy i jakie ale na bank cos zrobie, plyta i tak jest przystosowana.
                                Moze nawet zasile to mniejszym napieciem (bo i tak cicho slucham) i podkrece sobie porzadnie biasik.

Skomentuj

Tak z czystej ciekawości, robił ktoś iAMP'a na pełnym dual mono? Opłaca się coś takiego zrobić?

Skomentuj

Zamieszczone przez TheMeniMen Zobacz posta
                                    Tak z czystej ciekawości, robił ktoś iAMP'a na pełnym dual mono? Opłaca się coś takiego zrobić?
                                    W audio słowo "opłaca" nie powinno istnieć :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                      W audio słowo "opłaca" nie powinno istnieć
                                      No to może inaczej... Czy warto? Czy jest aż tak dużo różnica w brzmieniu jak to o dual mono mówią?

Skomentuj

I mógłby ktoś napisać jaką moc mają poszczególne wersje OPS'a?

Skomentuj

Moc zależy od maksymalnego napięcia zasilania jakie może zasilić OPS-a , impedancji głośnika oraz od użytych tranzystorów w danym OPS.
                                          Teoretycznie gdybyś zasilił i-AMP100 napięciem około +/- 55V i użył mocnych tranzystorów to spokojnie uzyskasz 200W / 4ohm.
                                          Last edited by BIG ROMAN; 29.01.2017, 17:09.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X