Tak myślę można sobie raz kupić zestawić za 20-30dolków jeśli chodzi o zwykłe rezystory i kondensatory. https://pl.aliexpress.com/wholesale?...d+resistor+set
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaJakieś dobre źródło tych tranów ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaJa jestem przekonany do smd tylko nie wszyscy radzą sobie z lutowaniem takich maleństw.
Problem może być też w tym że nie wszystko da się kupić w "osiedlowym" sklepie. Części sa tanie ale jak się robi już zakupy w internecie to trzeba wziąć wiekszy zapas i już suma rośnie. Jak taki zakup będzie tylko na złożenie jednej pary IPSów a reszt niewiadomo kiedy będzie potrzebna. Z THT jest tak że zawsze jest coś pod ręką, a nawet z wylutu da sie sporo pozyskać.
EE tam, jeden czy dwa na odwage cyknac i rece juz sie nie trzesa. 1206 sie bardzo latwo lutuje.
25szt rezikow vishaya kosztuje 2,4pln takze nie ma co narzekac. Wiekszosc tranow smd po 10groszy/szt.
Generalnie jakiekolwiek wydawanie pieniedzy z definicji jest nieoplacalne. Tak czy siak zycie jest tylko jedno ....i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz posta2. Przerobilem troche wejsciowke hybrydowa (narazie z mini lampka 6n16b), jezeli to ma byc klasyka to niech bedzie, zamiast stopnia napieciowego Hitachi jest po prostu zrodlo pradowe z pojednynczym tranzystorem - tak jak to bylo dawno temu. Bedzie to klasyka sama w sobie. Prototyp jest i nie eksplodowal !!
Skomentuj
-
Heat
No ja mam caly worek tych lampek. Troche z nimi jaja mialem, z jakiegos powodu lubialy sobie oscylowac takze nie wypuscilem ukladu na szerokie wody.
Wroce napewno do tematu mini lampek bo fajnie wygladajaZ tego co pamietam to lepiej do nich dac grzanie DC bo inaczej troche brumia.
Pozdri-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta6n17b są bardziej posłuszne i bardziej podobne parametrami do ECC83.
6n16b są za to podobne do ECC82. Powinne nieźle grać w IPSie.
Edit:
A - przypomiałem sobie - lampka 6N28B byłaby w tym układzie godna spóbowania.
Przynajmniej z danych na papierze.
Tylko słabo z ich dostępnością.Last edited by n-krzychu; 28.04.2017, 14:46.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaJa przychodze do domu a tu jakas paczka lezy. Otwieram a tam w srodeczku OPS3 reaktywacja Ironhide GrandMos i kilka innych niespodzianek
W tym roku bedzie jeszcze jedna niespodzianka ale na nia potrzebuje z miesiac czasu.
PS zdradź trochę więcej szczegółów czym się różni nowa wersja od poprzedniej
Skomentuj
-
Holgin
Prasowanki juz sa prawie gotowe,tylko musze je polaczyc w jeden plik bo zas bede mial skrzynke zawalona pytaniami jak to zrobic, wiec zrobie ladnie od A do Z i bedzie cacy.
bawolek
Rozstaw jest inny, trany sa tak rozstawione zeby weszy tranzystory w MT200. Koncowka jest taka jak w i200, termal tracking jest bezposrednio z tranzystora koncowego.
Jak dotre do domu (pewnie kolo 10 w nocy po robocie) to cos wiecej napisze.
Tymczasem GrandMOS juz prawie gotowy:
Bedzie jeszcze kilka malych zmian kosmetycznych.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
Skomentuj
-
Borys, lecisz jak przeciąg z tymi projektami :thumbup:
Im dłużej słucham OPS5, tym bardziej mi się podoba jego dźwięk. Tak myślę, że chyba pora na drugą płytkę:razz: Kurde zawsze mi coś przeszkadza kończyć projekt, rezów nie ma, trzeba czekać :(
A powiedz, co podłączyć do wyjścia pro na płytce? Diode?Last edited by marcin55246; 29.04.2017, 01:08.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz postaBorys, lecisz jak przeciąg z tymi projektami [emoji106]
Im dłużej słucham OPS5, tym bardziej mi się podoba jego dźwięk. Tak myślę, że chyba pora na drugą płytkę:razz: Kurde zawsze mi coś przeszkadza kończyć projekt, rezów nie ma, trzeba czekać :(
A powiedz, co podłączyć do wyjścia pro na płytce? Diode?
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gothye Zobacz postaMoże ktoś podesłać na PW BOM do OPS5 lub schemat ?
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Skomentuj