Faktycznie pyli masakrycznie ale jestem stolarzem , mam odpowiednie maszyny - a to jest HDF twardsza wersja Mdefu.Malowanie tego to też długi i upierdliwy proces ale w tym przypadku to tylko ozdobna nakładka na wlaściwą obudowę.:biggrin:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez gothye Zobacz postaMoże ktoś podesłać na PW BOM do OPS5 lub schemat ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz postaIle mocy ma ops5?
Zamieszczone przez borys Zobacz postaDawaj smialo marcin.
Aha, co tam z prasowanką do OPS3? bym sobie złożył w ramach relaksuLast edited by marcin55246; 30.04.2017, 00:54.
Skomentuj
-
OPS5
Chłopaki, ja posiadam tylko BOM, prasowankę i widok ścieżek z elementami. Nie mam schematu, ani innych projektów Borysa :razz: poprosiłem tylko o pliki do OPS5 i tyle dostałem, i płytkę z tego również zrobiłem :thumbup:
Tranzystory 2SC4883A i 2SA1859A Sankeny kupiłem na aledrogo od ELMAG(merlin_64), 2SC2837, 2SA1186 Też ma. 2SC5200 2SA1943 miałem, to wlutowałem.
33uf/100V - TME, ja brałem z aledrogo, tańsza wysyłka. Brać jak najmniejszej średnicy.
Pytałem Borysa o zastąpienie Bat46 na Bat41.
"Tak mozesz zastapic bat46 na 41, wez tylko miernikiem ustawionym na diode sprawdz spadek napiecia do przodu, powinien pokazac okolo 300-350mV"
Przy zmianie KSC1845, KSA992 na inne, patrzeć na wyprowadzenia! Borys zaproponował szybki 2sa1145 i dobrać sobie do pary jakiś NPN. (Borys, może być 2SC2705?)
OPS z bootstrapem różni się 4 rezikami i trzeba wstawić 2 duże elektrolity i zamienić c28,c29 z 1uF na 330pF. Ogólnie też dźwiękiem, jak mówi Borys, ale nie sprawdzałem, mam bez bootstrapu, zaufałem Borysowi, a to był strzał w 10.:rolleyes:Last edited by marcin55246; 30.04.2017, 12:58.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz postaAha, co tam z prasowanką do OPS3? bym sobie złożył w ramach relaksuZamieszczone przez marcin55246 Zobacz postaBorys zdradzisz Boma do OPSa nowego? Będę zamawiać graty i chciałbym mieć wszystko na stole w razie czego.Zamieszczone przez borys Zobacz postaHolgin
Prasowanki juz sa prawie gotowe,tylko musze je polaczyc w jeden plik bo zas bede mial skrzynke zawalona pytaniami jak to zrobic, wiec zrobie ladnie od A do Z i bedzie cacy.Zamieszczone przez borys Zobacz postaDawaj smialo marcin. Ja narazie nie mam czasu skonczyc. Z rodzina troche czasu trzeba spedzic.
Pozdr
Też czekam na nowego opsa, ale chwile można wytrzymać
Skomentuj
-
gucio
C4 mozesz dac 3,3uF. Jak nie masz malej wimy to daj sobie po prostu duzy zwrotnicowy w te pady co sa na PCB
Dzisiaj skrobnalem maly opis i dokumentacje z gerberami do GrandMOSa:
http://i-amp.cba.pl/?grandmos
Jak dozyje do jutra to skrobne do OPS5.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
Skomentuj