Zamieszczone przez stinger
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Nie na temat...Ja też nie rozumiem tego zachwytu nad lampami ogólnie. Bez sensu cofać się w rozwoju. Jeszcze sens wzmacniacza tranzystorowego zrozumiem ale lampiaka już nie za bardzo. Na miejscu kolegi bym poszedł w klasę D. Zwykły Tda7492 lub 7498 na chińskiej płytce gra lepiej od wielu sprzętów którymi sporo ludzi się do dzisiaj zachwyca. Wzmacniacze w klasie D przebyły długa drogę od tego co było kiedyś i wyszło im to na dobre.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaNie na temat...Ja też nie rozumiem tego zachwytu nad lampami ogólnie. Bez sensu cofać się w rozwoju. Jeszcze sens wzmacniacza tranzystorowego zrozumiem ale lampiaka już nie za bardzo. Na miejscu kolegi bym poszedł w klasę D. Zwykły Tda7492 lub 7498 na chińskiej płytce gra lepiej od wielu sprzętów którymi sporo ludzi się do dzisiaj zachwyca. Wzmacniacze w klasie D przebyły długa drogę od tego co było kiedyś i wyszło im to na dobre. Nie na temat...Akurat klase D miałem okazję testować na różnych aplikacjach tripath bodajże 2050. Zbyt bogata szeleszcząca góra, odchudzona średnica. Niby takie napowietrzone, na pierwszy rzut ucha może fajne. Niestety po 2-3 dniach w moim przypadku nie do przyjęcia. Ciekaw jestem klasy D po holendersku bo po chińsku nie było dobrze :-) Co kto lubi, jeden będzie jeździł fiatem, a drugi audi, a trzeci jeszcze czymś innym i każdy będzie chwalił swoje. Last edited by Adam_85; 30.06.2019, 19:00.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaNie na temat...Akurat klase D miałem okazję testować na różnych aplikacjach tripath bodajże 2050. Zbyt bogata szeleszcząca góra, odchudzona średnica. Niby takie napowietrzone, na pierwszy rzut ucha może fajne. Niestety po 2-3 dniach w moim przypadku nie do przyjęcia. Ciekaw jestem klasy D po holendersku bo po chińsku nie było dobrze :-) Co kto lubi, jeden będzie jeździł fiatem, a drugi audi, a trzeci jeszcze czymś innym i każdy będzie chwalił swoje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaNie na temat...Akurat klase D miałem okazję testować na różnych aplikacjach tripath bodajże 2050. Zbyt bogata szeleszcząca góra, odchudzona średnica. Niby takie napowietrzone, na pierwszy rzut ucha może fajne. Niestety po 2-3 dniach w moim przypadku nie do przyjęcia. Ciekaw jestem klasy D po holendersku bo po chińsku nie było dobrze :-) Co kto lubi, jeden będzie jeździł fiatem, a drugi audi, a trzeci jeszcze czymś innym i każdy będzie chwalił swoje. Nie na temat...No właśnie tripathy to już staruszki . Przetestuj coś nowszego :) .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaNie na temat...No właśnie tripathy to już staruszki . Przetestuj coś nowszego :) .
Nie na temat...Konkret podaj to sprawdzimy, co to pokaze przy moim i-ampie :) Last edited by Adam_85; 03.07.2019, 18:38.
Skomentuj
-
Ogloszenie drobne.
Jezeli jest ktos zainteresowany przesluchaniem najnowszych wejsciowek w SMD:
Prosze pisac do kolegi Pteterycz, wejscioweczki mozna sobie odsluchac np przez 2 lub 3 tygodnie i podeslac dalej.
Pozdri-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Mouser, farnell, digikey. Ale te znasz. W Polsce nic ciekawego poza tme nie ma.
Poza tym, pytałeś już chyba o to. Czego oczekujesz od "tych markowych" rezystorów? W jakim układzie mają pracować??Last edited by gavron04; 09.07.2019, 20:31.
Skomentuj
-
Wiesz jakie to jest kupowanie na allegro takich rezystorów. Nie wiadomo czy to 1% czy 5% jakiej firmy itp. Chciałbym kupić potrzebne wartości, ale mieć pewność że są to SMD z pewnej szpuli. Nie mówię by to była MuRata, ale coś co nie jest chińskim odpadem z fabryki.Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
-
Sprawdz tutaj do PL wysylaja i wszystko na sztuki mozna brac[emoji3] https://reichelt.de/MELF-Widerstaend...07834341754f1b
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
nik156
Jezeli chcesz porzadne rezystory SMD to albo miniMELF albo kup plaskie thin film (laserowo trimowane), sa to rezystory precyzyjne. Nie chodzi o ich ''precyzyjnosc'' tylko o sama technologie wykonania oraz liniowosc (tak rezystory potrafia byc nieliniowe).
Pozdri-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Jak by ktoś był zainteresowany kupnem i200 to zapraszam
https://diyaudio.pl/showthread.php/30284-I-amp-200
Skomentuj
-
nik156 - prośba o trzymanie porządku w tamtym wątku.
Linki czekam aż moderatorzy podmienią.
Dlaczego wycofali? Jedynie co się dowiedziałem od jednego ze sprzedających 2sa1837+2sc4793, że "doszło do mocnych zmian w reorganizacji w toshibie". Co zresztą widać po nowych oznaczeniach tranzystorów. Może odświeżenie produkcji.. Nie wiem.
Skomentuj
-
Nie mogę odpalić iPSU V7 - udało mi się od razu ustawić na nim V+, ale nie V-, nie świeci się dioda LED11 (ale LED1 i LED2) już tak, pomiędzy TP- a V- odkłada się całe napięcie 55V. Jakieś sugestie co może być nie tak? Przelutowałem całą płytkę i dobrze umyłem, ale dalej jest to samo. Uwalone IRF540?DigiOne + AK4490/AK4137 by Waldi_06 + BG7 v1.2 -> I100 v4.2 + D2904/9500 / 15w-8530
Skomentuj
Skomentuj