Ja będę budować na OPS4 ale tutaj jest akurat podany wymiar i schemat płytki w PDF. Ja szukam schematu płytek i wymiarów pod IPS VSHA ECC88 - Jest tylko w paczce .rar podany plik w PNG, ale firma wytrawiająca czegoś takie nie chce. Oni chcą ode mnie pliki PDF i wymiary płytek których nie ma.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
berni, człowieku. Mam dostępne płytki lub inne osoby, a TY męczysz firmę, żeby Ci wykonała AŻ! D-W-I-E sztuki? Wiesz ile Cię taka ilość wyjdzie? Czy nie za bardzo? Prasowanki dodam na dniach - o dziwo tylko do ecc88 ich nie wstawiłem.
BIG ROMAN - żebyśmy się dobrze zrozumieli. OPS3 nowy, który będzie zamawiany ma układ od zwarciówki - więcej szczegółów napisze Borys. PSU Borysa nie będzie przerabiane pod kątem zabezpieczeń by zwarciówka z nowego OPS3 działała na nim. Do tego - jak dobrze Borysa zrozumiałem to nowy OPS3 podejdzie zwarciówką do PSU Taza - może dojdzie parę elementów między NOWY OPS3 a wejście na psu taza.
Odnośnie starego OPS3 i PSU Taza lub Borysa. OPS3 stary nie ma układu od zwarciówki - i znowu, jeśli dobrze Borysa zrozumiałem to będzie można zrobić układ na płyteczce lub na pająku ze zwarciówką który się dołączy do starego OPS3 między 2 rezy emiterowe i podepnie pod PSU Taza lub Borysa. - proszę się wstrzymać z pytaniami o tę przeróbkę. Pomysł ruszy za 3-4tygodnie.
SowaZ - wersji tej co ostatnio. Czyli leżącej. Odnośnie elementów to możliwe, że zrobię też ZZ na kity - jeszcze myślę czy wyrobie z czasem.
Micwoj - odpisałem wyżej
nik156 - z tego co mi aktualnie wiadomo to na razie nie. Ale patrz wyżej - odnośnie dorobienia małego układu.Last edited by gavron04; 24.02.2016, 17:42.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaberni, człowieku. Mam dostępne płytki lub inne osoby, a TY męczysz firmę, żeby Ci wykonała AŻ! D-W-I-E sztuki? Wiesz ile Cię taka ilość wyjdzie? Czy nie za bardzo? Prasowanki dodam na dniach - o dziwo tylko do ecc88 ich nie wstawiłem.
Skomentuj
-
Spoko. Pierwsza lepsza firma > satland (pomijam jakość itd), 4szt 60x70, 35um minimum, cynowanie chemiczne, soldermaska zielona,jednostronna soldermaska, jednostronne sciezki, brak przelotek, +-150 otworow, 101,30zl za 4szt.
Płytki, które mamy wyszły po 13zł/1szt (cena dla ecc88, ze względu na ilość), złocenie, 70um, wiercenie, opisówka, obustronna soldermaska niebieska, obustronne ścieżki, przelotki.
Resztę sam przemyśl.Załączone plikiLast edited by gavron04; 24.02.2016, 18:57.
Skomentuj
-
Tak jak myślałem, bierzesz się za coś za co nie masz pojęcia i na gwałt próbujesz coś wykonać. Po co? Nie wiem. Zajrzyj w zbiorowe zamówienia na płytki, popatrz na ceny, przemyśl i podejmij decyzję. PDFy do ECC88 masz wyżej.
W skrócie. OPS4 było bardzo mało brane, wychodziło coś koło 35zł/1szt, softstart 23-25zl/1szt, itd..itd.. Temat ze zbiorowymi czeka aż go przeczytasz :) Jakie płytki mam to napisałem wcześniej.
I po trzecie - masz wszystko co potrzebujesz - pdfy czy wymiary, także nie zaśmiecajmy wątku tymi wpisami...Last edited by gavron04; 24.02.2016, 19:05.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta... Wszystkie testy były przeprowadzane z kondensatorem Mundorf MCap 2,7uF w miejscu wejściowej Wimy w każdej parze wejściówek ...
Skomentuj
-
Uważam że skoro będzie nowe zamówienie PCB to warto było by uwzględnić poprawki i mody o których była mowa w wątku.
O zasilaczu było i o OPS3. Pozostał jeszcze CFP . Według opisu Borysa , rezystor w kolektorze tranzystora T4 22kR, R16 1kR , kondek 1000uF/10V można wymienić na większy, np 2200uF/6.3V - lub dać 4 x 470uF / 6,3V.
Na płytce jest sporo miejsca.Last edited by BIG ROMAN; 25.02.2016, 07:49.
Skomentuj
-
Dobrze że piszesz, bo chcę mojego przerobić na dual mono (trochę za małe jednak trafko, więc kupiłem drugie takie samo) Tylko zasilacz mi potrzebny, a tą zwarciówkę bym też chętnie dorobił. Więc przydałoby się albo dorobić tę przeciwzwarciówkę do zasilacza Taza, albo zasilacz Borysa. Stąd pytam, czy jakaś malutka pcb do tej przeciwzwarciówki wchodzi w rachubę (coś pewnie w gabarycie tej do NTC), czy jak to teraz zrobić?
@Borys, stoi coś na przeszkodzie żebyś pokazał kawalątek schematu jak to wykrywanie zwarcia wygląda?
Nie na temat...Powoli projekt dochodzi do stopnia integracji Uniampa Swoją drogą teraz widzę jaki kawał roboty kiedyś Irek odwalił.
Last edited by Micwoj; 25.02.2016, 08:56.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta(trochę za małe jednak trafko, więc kupiłem drugie takie samo)
Czy to jakieś ze złomków często sprzedawanych na alledrogo ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BIG ROMAN Zobacz postaJakie trafko masz że jest za słabe ?
Trafo z jakiegoś wyższego modelu ampli kd onkyo. Jeszcze muszę sprawdzić czy zwyczajnie mi coś prądu nie kradnie, ale.chyba nie, bo tylko radiatory są ciepłe.
Skomentuj
-
Nie chodzi o sam OPS3 . W każdej wersji OPS należało by dołożyć dzielnik napięcia na rezystory emiterowe do kontroli spadku napięcia na tych rezystorach .
Po przekroczeniu pewnego prądu płynącego przez te rezystory emiterowe załączy się zabezpieczenie zwarciowe w UPS.
Borys wcześnie sygnalizował taki UPS , ale temat przygasł.
Alternatywą jest wstawienie do UPS uPC1237 . Ale w obu wypadkach trzeba dożyć do OPS-ów kilka elementów.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postanie jestem.tego pewien, ale chyba niedoceniłem iampa. Przy prądzie spoczynkowym ustawionym wg instrukcji grzeje.się w spoczynku do jakichś 60st.
Trafo z jakiegoś wyższego modelu ampli kd onkyo. Jeszcze muszę sprawdzić czy zwyczajnie mi coś prądu nie kradnie, ale.chyba nie, bo tylko radiatory są ciepłe.
Jak Ci się grzeje do 60 stopni to coś mi mówi że pograsz 10 minut i przepali się w trafie termik .Last edited by BIG ROMAN; 25.02.2016, 20:33.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaPrzy prądzie spoczynkowym ustawionym wg instrukcji grzeje.się w spoczynku do jakichś 60st.
A radiatory na końcówkach masz gorące mocno?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SowaZ Zobacz postaWszystko masz na forum... A to ty.. zobacz co pisales strone temu...
Skomentuj
Skomentuj