Zasadniczo geometrie ustawiasz po to żeby była i sie nie zmieniała. Jeśli bedzie dzwon to naprawiasz usterkę i ustawiasz na nowo. W seryjnych maszynach jest tak samo. Jak już bedzie ustawiona na gotowo to można potem zakołkować, ale u mnie nie ma sensu, bo mam tylko dwa miejsca gdzie można tak zrobić. Osiem śrub 16 bedzie wystarczające.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowa wlasnego plotera/frezarki CNC
Collapse
X
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaOsiem śrub 16 bedzie wystarczające.
Skomentuj
-
Z okazji dnia wolnego miałem troche czasu, i zabrałem sie za robotę której najbardziej sie bałem, czyli za wiercenie i gwintowanie stołu pod prowadnice. Przygotowałem sie do tego możliwie najlepiej, narzędzia fanar-a, ładna powierzchnia ( mega plus-dobrze że dałem do frezowania stół) przymiar z łożyskami prowadzącymi, drobiona kostka do statywu wiertarskiego. Odległość od krawędzi wychodzi +/0,1 może nawet mniej. jest zadowolony bardzo jak do tej pory z efektu.
Skomentuj
-
W szynie otwór jest co 60mm wiec wyjdzie 27 otworów pod jedną długą szynę.. nadgarstki bolą od samego myślenia o tym ..
Żeliwo jest kruche i sie sypie to ładnie idzie, maszynowym ręcznie odpuściłem po 2 otworze a tu jeszcze ręcznie x3.. za leniwy jestem
Bardziej boje sie gwintowania w belce stalowej, mam jeszcze terebor i gwintownik z powłoką, ale pewnie też pójdzie w ten sposób.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tranzyt Zobacz postaPodsumowales wydatki? Wyszlo już 20 000?😎
Maszyna doczekała się uruchomienia. po tylu latach. Pierwsze ruchy w trybie JOG.
Spinam oczujnikowanie i falownik, e stopy itp
Załączone pliki
Skomentuj
-
zapomnij!
predzej czy pozniej i tak sie skosi :/
PG-CNC ma fajny patent na bazowanie bramy przy sterowaniu jednej osi 2 silnikami
robia prosty uklad logiczny na obie krancowki
jedna dojedzie, staje, czeka na druga
dopiero wtedy idzie sygnal do sterownika ze sie zbazowalo
mamy w pracy 2 duze maszyni i niestety potrafi sie to skosic :P
Skomentuj
-
Nie ma opcji by się nie skosiło, może jak by to były serwa AC bazowane na indeksie, ale nie wiem jak przy 2 silnikach czy coś może bazować oś na w 2 indexy, absolutne enkodery i sterowanie po ethercat by można by uznać za spoko opcję (tak mi się wydaje bo i tego pewien nie jestem).
Pasek i pędzenie obydwu śrub paskiem, też się rozjedzie z czasem, od rozciągania, zużycia, itd. Ale będzie bezpieczniej.
To co mnie DIY CNC nauczyło to "zawsze jest kur** źle", tyle że zależy jak bardzo to źle mieści się w tolerancji roboty.
Koszenie nie wyjdzie z mechaniki, wyjdzie z durnoty elektroniki, budowy silników krokowych, z czasem i to jest najgorsze w tym sporcie.
Last edited by Marcin V; 06.10.2024, 22:26.
Skomentuj
-
Obaj macie rację, wcześniej czy później coś może sie przekosić, kwestią kiedy i ile. Najpierw musze to sprawdzić i będę zbierał siły na zamiary. Na ten moment mam dwa czujniki krańcowe, ale trzeba je dobrze skalibrować, i dodatkowo potrzebował bym oddzielne sterowanie silników tej osi. Mój sterownik ma 4 osie niezależne i 1 techniczna. musze ustalić czy ta techniczna by sie nadała do tego zadania albo dodać kolejny układ który by to ogarniał. Chciałbym zachować możliwość dodania 4 osi obrotowej.
Kwestia sie rozwiązała. Mój sterownik ma wbudowane mini PLC , dodam kilka linijek które spowodują że dwa silniki będą sie bazować na dwa czujniki. Sterownik ma w zanadrzu jeszcze oś B jako slave innej, a mojej Y. "Wystarczy" tylko czujniki dobrze ustawić.Last edited by _NATAN_5064; 24.10.2024, 11:35.
Skomentuj
Skomentuj