Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Poor Man's Strad by Assassin
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postaPrzylutuj te kabelki najpierw porządnie, bo chyba tylko są owinięte??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez assassin Zobacz postagłośnik wydobywa z siebie gorszy dźwięk niż mój TV... tweeta w ogóle nie ma
Ze zdjęcia wychodzi że masz dobrze polutowane.
Sprawdzałeś głośniki zanim przykręciłeś je do obudowy i podłączyłeś pod te zwrotnice?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez assassin Zobacz postanie kumam tej zmiennej polaryzacji minus do plusa może tu jest jakiś kruczek?
Wysokotonowy oraz średniotonowy muszą być podłączone w odwrotnej polaryzacji, to tyle.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZe zdjęcia wychodzi że masz dobrze polutowane.
Myślałem że takiej klasy głośniki nie mają prawa przyjść spartolone... Jak mogę sprawdzić taki głośnik? normalnie bezpośrednio pod wzmacniacz?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez assassin Zobacz postaJak mogę sprawdzić taki głośnik? normalnie bezpośrednio pod wzmacniacz?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaPowinna pokazywać stałą rezystancję.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LubMich Zobacz postaA lutowales tweeter czy zapinałeś zlaczkami?
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaMusisz koniecznie sprawdzić jeszcze zwrotnice.
Skomentuj
-
Ja zawsze sprawdzam głośniki zaraz po wyjęciu ich z kartonów.
Zamieszczone przez assassin Zobacz postateraz pytanie czy ja skasowałem sweeta przez złą zwrotkę czy już taki był. Boje się trochę podłączać "tego dobrego" do tej zwrotnicy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJak chcesz sprawdzić zwrotnicę to sprawdzaj ją na średniotonówce.
Sprawdziłem wszystkie połączenia i zwrotkę, wszystko jest poprawnie, mogłem ją trafić przy lutowaniu? ale jeśli to wina lutowania to czemu całość tak słabo gra?
Można jakoś sprawdzić te kondensatory czy są OK?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez assassin Zobacz postaLutowałemLast edited by LubMich; 09.02.2018, 19:41.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaA nie masz przypadkiem całej kolumny połączonej w przeciwfazie?
Zamieszczone przez LubMich Zobacz postasprawdź czy nie odlutowałeś przewodu cewki
Skomentuj
-
No czy nie pomyliłeś plusa z minusem. Ja bym podłączył same głośniki bez zwrotnicy a potem myślał co dalej. Woofera możesz samego podłączyć do wzmacniacza, średniaka przez powiedzmy kondensator 10uf na +, a wysokotonowkę podłącz przez jakiś kondensator małej pojemności też na +
(4-5uf najlepiej, możesz dwa 10uf połączyć szeregowo i jeśli masz taką możliwość to dać maksymalnie na minus bass). Sprawdzisz czy wszystkie głośniki oprócz tego padniętego działają.Last edited by Oskar29; 09.02.2018, 20:16.
Skomentuj
Skomentuj