Pogromco to czemu w takim razie droższy jest cac i ma jakies inne zalety względem nrx ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Trzy Drogi do Szczęścia :-) SB Acoustics
Collapse
X
-
Dzięki Mike ,ostatnio już byłem ,ale napewno wrócę jeszcze trochę potestowac ,dwie godziny to za mało ,a chciałem kolumny porównać jeszcze z innymi plus inne wzmacniacze jeszcze :)
Zapomnaielm o zdjęciach :(
Ale był test nada c388,roksan K3, atoll 100,audiolab 6000,vuncentow ale wciąż malo :))
Kiedyś to myślałem ,że jak kupie drogi piec podłącze do dobrych kolumn to będzie petarda ,ale tak nie jest ,można wiele popsuć złym zestawieniem i można wiele zyskać dobrze zgrywając elementy .
Jakie kolumny masz na SB ? Możemy też umówić się w q21 tam jest dobry wybór wzmakow :)
Skomentuj
-
Czekają na malowanie :)
Pany,jaki koszt malowania u lakiernika takich skrzynek ?,materiał wszystko lakiernika...
Przeprowadzałem test, już dawno co prawda, ale nie pisałem o tym... :)
Na każdej ze ścian mam po 4 panele wykonane z mdfu 22mm oraz wełny mineralnej ,pokryte agrowłókniną,z tyłu montowałem sznurki ale nie polecam , chyba ,że ktoś ma sztywny materiał z którego będą ramki , mdf jest zbyt miękki i się delikatnie poddawał ,odginał,bez sznurków również będzie dobrze,https://www.castorama.pl/welna-rockw...-id-87628.html , wszystko jest przykryte zasłonami ... :)
Całość kosztowała mnie jakieś 1000 zł może lekko ponad wlącznie z zasłonami oraz szynami sufitowymi ,ale warto dla tego efektu zainwestować...
Efekt...
Każdy aspekt prócz basu wyraźnie się zmienił na plus ,dźwięk jest bardziej skupiony,nie rozjeżdża się i nie lata jak halny po tatrach... (wcześniej klaskanie wzbudzało się po całym pokoju ,teraz cisza) ,nawet rozmawia się przyjemniej :P ,miałem takie porównanie kiedyś na avs, testy były w jednym z pokoi (jedno pomieszczenie z takim samym sprzętem było w pokoju z adaptacją ,a drugie bez) tam moje podejście do przywiązywania uwagi na szczegóły jak wtedy myślałem, uległo całkowicie zmianie.
Jak będę robił już do docelowego pokoju zrobię z 100 mm jak u kolegi zrobiliśmy...,mam o tyle dobrze ,że mam budynki gospodarcze z którymi robię co chce (jeden służy jako pokój odsłuchowy :) ,więc zanim pomontuje w pokoju to mogę się bawić i testować wpływ takich paneli dziurawiąc ściany czy sufit :):)Last edited by Cebanczyk; 27.04.2020, 14:33.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz postaEfekt...
Każdy aspekt prócz basu wyraźnie się zmienił na plus ,dźwięk jest bardziej skupiony,nie rozjeżdża się i nie lata jak halny po tatrach... (wcześniej klaskanie wzbudzało się po całym pokoju ,teraz cisza) ,nawet rozmawia się przyjemniej :P
Tylko jedna uwaga, nie przesadź z ilością.
Jeśli od razu zawiesiłeś wszystkie te panele, to zrób test zmniejszając ich ilość w pokoju.
Lepiej zbytnio nie tłumić. Najlepiej to dojść do zadowalającego efektu tłumienia pogłosu, a potem użyć rozpraszaczy.
Zbytnio wytłumiony pokój brzmi jak "za ciasny" pokój i dźwięk robi się mały, kameralny, przyduszony.Last edited by marian; 27.04.2020, 14:53.
Skomentuj
-
Stereofonia ,lokalizacja ,tak ,dokładnie ,nie wyszxzegolnilem tego aż tak ,słychać lepiej każde brzdekniecie czy pierdnięcie oraz dokładna jego lokalizację :p .
Testowałem już z ilością oraz różnymi ulokowaniem tych paneli ,największą różnice zrobiły panele zamontowane na tylnej ścianie ,zaraz za mną ,u mnie to pomieszczenie ma niecałe 20 m2
Miałem jeszcze inne testowe panele ,te widoczne na zdjęciu plus to co teraz
ale efekt był taki jak mówisz.
Skomentuj
-
Coś takiego Pany.
Strasznie się paluszki odbijaja no i sie kurza :p ale efekt jest bardzo zadowolajacy na tą chwile . Dużo stresu przy końcowym montażu , aby czegoś nie uszkodzic ... ,ale udało się bez uszczerbku dla zdrowia
Teraz czekam na nada C 368 ,który najbardziej mi pasował do tych kolumn ,jakieś lepsze foty i do gotowych konstrukcji :)
Aaa moze jakby się sprzedały kiedyś to dalej do przodu :)Last edited by Cebanczyk; 10.05.2020, 15:10.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Ujjwal Zobacz postaThe plan for the cabinet and crossover... Can they be shared?SB Acoustic is available in India and I want to build this speaker.
We do not share the project on the forum.
Skomentuj
Skomentuj