Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

amstaff, ile chcialbys za taka podstawe od frezarki? (kiedys gadalismy o tym) chetnie bym zamowil

Skomentuj

No to jak 25 cm głębokość, to o taki fornir nie będzie trudno. Z tych, które mają wyraźną strukturę to może być jesion (jasny lub ciemny lub obie barwy - zależy jaki się trafi) albo dąb. Oba są dość jasne, choć jesion jaśniejszy, więc łatwiej będzie dobrać bejcę.

Skomentuj

zobaczymy jak wyjdzie , jak mi się będzie podobać to zostawie tak jak jest , jeśli nie to pomyśle o fornirowaniu krawędzi chociaż nie widzi mi się to , tym bardziej że frezarką się będe bawić :razz: nareszcie udało mi sie frezy zrobić :smile: kontownik taki do konstrukcji z profilów z otworami , za środek posłużyło mi wiertło :wink: wyszło tak 1 mm więcej na całkowitej średnicy także myśle że dosyć dokładnie jak na taką prowizorke :wink:
        wczoraj przeszukałem sobie szafki znalazłem taki olej do drewna , jako podkład się to stosuje firma beckers , podkreśla fakture i przyciemnia , bardzo fajny efekt daje w połaczeniu z bejcą :grin:

Skomentuj

Panowie najprawdopodobniej tak będzie wyglądał front monit orków na arn'ach i pj. :razz:
          Co o tym myślicie :?:

[ Dodano: 2008-11-22, 22:04 ]
          Kurcze.... tda 1554q nie jest aż tak tragiczny :razz: Nawet przyznam ze jestem mile zaskoczony.... :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez pizdzik
            No to może się pochwale jakom fajniutką obudowe dostałem...

Najprawdopodobniej będzie tam jakiś malutki bardzo budżetowy wzmacniaczy.... [koszt max 50 PLN] Myślałem nad jakim tadzikiem ale jakoś nie wiem co którego wziąć.... ma ktoś jakieś pomysły?
            Też mam taką :P
            Nawet dwie, w pierwszej już trafo siedzi i czeka na LM-a :)

[ Dodano: 2008-11-23, 19:10 ]
            Zamieszczone przez Pawel S.
            Przemysl, bede robil cyrkle dla mnie i dla UKAsza. bylbys takze chetny? blacha cieta laserowo + zaginanie :P
            Jakby cena rozsądna była to biorę :)

Skomentuj

takero, Paweł pisał wcześniej że raczej nie więcej jak 20 zł więc chyba warto :wink: chociaż mnie to potrzebne nie będzie . Z frezarki korzystam bardzo żadko , teraz przy frezach użyłem kontownika do profili i wierła i wyszło bardzo ładnie :wink: zostało tylko mi to wszystko poskręcać wyszpachlować i obejcować i cieszyć się muzyką :grin: . BTW , można gdzieś taniej dostać kolce niż na allegro :?: tam wychodzi minimum 40 zł z przesyłką na dwie podstawki w dodatku czarne kolce i brązowe wykończenie nie będzie się chyba razem dobrze komponować , już prędzej chyba złote :neutral:

Skomentuj

kiedyś bywały ładne kolce po 3zł sztuka , ale takie naprawdę ładne, widać cena zbyt atrakcyjna była skoro już ich nie ma.
                Elektroland je sprzedawał z tego co pamiętam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemysl
                  Paweł pisał wcześniej że raczej nie więcej jak 20 zł więc chyba warto
                  jak wiecej wyjdzie jak 20zl to nawet nie robie ;] ale jak zawsze czasu brak :???:
                  Zamieszczone przez Przemysl
                  BTW , można gdzieś taniej dostać kolce niż na allegro tam wychodzi minimum 40 zł z przesyłką na dwie podstawki
                  cos zle szukasz...

Skomentuj

poszukaj najpierw kolców w jakiś mniejszych sklepach elektronicznych albo jakiś z głośnikami, kolce za które płaciłem 3,5 w sklepie na aledrogo były po 3zł + 10 albo 12 przesyłka :roll:

Skomentuj

Pawel S., tez pisze sie na taki cyrkiel - do DWT:)

Skomentuj

Hehe równierz by sie pisał na cyrkiel . A co do kolcy to do wyboru:

klik

Skomentuj

Darek51085 - Warg, wlasnie proponowal koledze nie szukac na allegro tylko na miescie bo przesylka wyjdzie drozej niz kolce.

Skomentuj

No witam wszystkich pisze z nowe konta ponieważ stare [quake222] mi zablkowano

ale nie ważne głośniki zamawiane z ac MOREL spalony wzamian jakas kopolka smieszna która dostałem od Pana Piotra [dobry nowy znajomy, który wprowadza mnie w świat audio. Mieliście okazje posłuchać jego sprzętu na audioshow [firma enerr].. ...Sprzedaje swój stary sprzet [tonsil] i kupuje ,metalowe kopolki etona + do tego NAD C320 BEE + pozyczone CD C542 BEE

wiec na szybko jakies fotki ; )

Skomentuj

Zamieszczone przez Młody audiofil)
                              Sprzedaje swój stary sprzet [tonsil] i kupuje ,metalowe kopolki etona
                              ten twoj znajomy ma moze dostep do etonow taniej niz w intertechniku? :>
                              ps. pozdrow tego pana i powiedz ze podobala sie plyta metalici

a tak pozatym to spieprzyles rozstaw glosnikow w kolumnie :???:
                              co do morela to sprobuj go naprawic :P

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                                Skrzynie częściowo oklejone.
                                Siemasz. Widzę że projekt podobny do byłych moich kolumn :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  Zamieszczone przez Młody audiofil)
                                  Sprzedaje swój stary sprzet [tonsil] i kupuje ,metalowe kopolki etona
                                  ten twoj znajomy ma moze dostep do etonow taniej niz w intertechniku? :>
                                  ps. pozdrow tego pana i powiedz ze podobala sie plyta metalici

a tak pozatym to spieprzyles rozstaw glosnikow w kolumnie :???:
                                  co do morela to sprobuj go naprawic :P

dlaczego spieprzylem ?? wysokosc mojego ucha jak siedze na krzesle wynosi akurat 75 cm, wiec na takiej umiescilem tweetera ; )
                                  ps: tak ma taniej bo zamawia dziesiatkami, ale watpie zeby zgodzil sie na jakies takie rozsylanie

jak mam go sprobowac naprawic ?? cewka kosztuje $13.40 w madisonie ale nie chce zamawiac z za granicy :) bo przesylka .... w hugo droga

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                                    poszukaj najpierw kolców w jakiś mniejszych sklepach elektronicznych albo jakiś z głośnikami, kolce za które płaciłem 3,5 w sklepie na aledrogo były po 3zł + 10 albo 12 przesyłka :roll:
                                    tyle że nie mieszkam w mieście i u mnie niestety nie ma takich rzeczy :???: pozostaje mi zakup z allegro chyba , no bo co zrobie , kolców diy chyba nie ma jeszcze :grin:

Skomentuj

Młody audiofil), zestaw naprawczy jest w AC tylko ceny nieznam, u mnie w MDT-29 przesunął się nabiegunnik a więc sprawdź czy u Ciebie czasami też sie tak nie stało.

Skomentuj

dwa spalone niestety, tak to jest jak sie chce jak naszybciej podlaczyc i nie zna sie na schematach

Skomentuj

jak naprawiac wysokotonwoki pisalem juz dziesiatki razy.
                                          rozbierz glosnik. drucik przepala sie najczesciej tam gdzie ma "najluzniej" czyli na skraju cewki lub na jej doprowadzeniu. poszukaj tego i zlutuj

Skomentuj

Czaruję...
                                          X