Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
z xt25tg :) jest gotowy projekt wiec skorzystam
a do zabawy z pomiarami mnie nie ciągnie żeby kombinować z inna wysokotonówką bo tak rozmyślałem o seasie 27tbfc/g ale nie mam aż takiego zaufania do własnych pomiarów a myślę, że irek zrobił to na dobrym sprzęcie
o tym jak to gra się przekonam niestety dopiero za jakieś 2 miesiące
Skomentuj
-
Tonsile są ok, nie powalają basem ale grają przyjemnie dla ucha :grin:
Sam sprzedałem parkę na allegro jakiś czas temu, może to ktoś z was forumowiczów kupił :grin: ?
Sub na STX 22-140-8 SCX. Myślę, że odstępy góra-dół są ok ? Czy może rozważyć jakieś inne ułożenie ? Po bokach specjalnie są większe, będą ścięcia :wink:
Skomentuj
-
Żeby nie było, że spocząłem na laurach (bo w sumie od bardzo dawna nie pokazałem żadnej gotowej konstrukcji) małe usprawiedliwienie.
Na dniach przyjdą prototypowe płytki na : regulator głośności na PGA 2310/11 z selektorem wejść z 3 źródeł :
Uploaded with ImageShack.us
Układ ma rozbudowaną sekcje zasilania co powinno zaowocować bardzo niskimi szumami i dobrą dynamiką.
Oraz coś co będzie tym i nie tylko tym sterować :
Uploaded with ImageShack.us
Sporo wejść i wyjść :) - przyciski, enkoder, pilot, LCD 1..4x16,diody led, wyjścia przekaźnikowe. Możliwość sterowania układu powyżej (do 2 szt), sterowanie DAC'iem który dopiero powstanie, do tego port komunikacyjny USB tak dla bajeru, wbudowany zasilacz 4 napięć , cyfrowego i 3 analogowych, ogólnie dużo bajerów.
Niestety tworzenie elektroniki od 0 a nie kopiowanie cudzych projektów to jest proces rozłożony na miesiące.Polutowanie to będzie 1 popołudnie a później tygodnie pisania programu więc prezentacja gotowego nieprędko.
csbiczek co do filtru sieciowego to się nie zastanawiałem, chcę na razie go zrobić w postaci listwy zasilajacej i zebrać opinię od paru osób czy po wpięciu w system coś im to dało. U mnie IMHO jest spora różnica ale jako twórca jestem mało obiektywny. Nie chcę żeby ktoś później miał do mnie żal, że wydał kupe pieniędzy a nie słyszy żadnej róznicy :twisted: . Szacuje, że gotowa listwa wyniesie mnie ok 200-250zł więc nie jest to tania zabawa, niektórzy oczekują za tyle całego wzmacniacza a nie układu na paru cewkach o "wątpliwym" działaniu.
Skomentuj
-
gigipawel, tu będzie atmega 32, wziałem większy bo nie wiem ile mi kod zajmie więc po co ograniczać sobie możliwosci na starcie. Program piszę w AVR studio.
W przygotowaniu na razie jako schemat w protelu jest wersja rozszerzona bo ta powyżej jest wersja basic. Wersja pełna będzie na atmega 128 i dojdzie sporo dodatków w tym wyświetlacz graficzny 128x64 lub podobny.
Prawie cały kod programu obsługujący prostszą płytke i tak będzie władowany do tej większej więc tę będe miał na razie jako wersję testowo/developerską :).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123RpLand, GDWK 9/80 ma taką brzydą świecącą kopułkę? czy to jakiś regenerowany?Zamieszczone przez scythe1123RpLandte ścięcia bocznych krawędzi to papierem ściernym robione
Skomentuj
Skomentuj