Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak lepiej panowie ? Mi się wydaje, że fajniej do ścianki dać głośnik : Na środku to tak jakoś ni jak.

Skomentuj

Skomentuj

scythe1123, napiszesz do jakiego projektu? :roll:

Skomentuj

z xt25tg :) jest gotowy projekt wiec skorzystam

a do zabawy z pomiarami mnie nie ciągnie żeby kombinować z inna wysokotonówką bo tak rozmyślałem o seasie 27tbfc/g ale nie mam aż takiego zaufania do własnych pomiarów a myślę, że irek zrobił to na dobrym sprzęcie

o tym jak to gra się przekonam niestety dopiero za jakieś 2 miesiące

Skomentuj

scythe1123, aczemu nie GDWK-10-250-8-AWX? tyle teraz pochlebnych opinii o tej kopółce, no i nawet pojawiają sie opinie że jest milsza niż xt25tg... , a co najważniejsze kopółka stxa jest tańsza

Skomentuj

w moim przypadku jest to różnica 10 zł
              do stxa nie jestem przekonany
              ta kopułka się świeci nie pasuje mi to
              nie ma zwrotki

Skomentuj

scythe1123 mozesz zdradzić jaki koszt u ciebie tych vifek?

Skomentuj

120zł za sztukę ale przesyłkę mam w gratisie

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
                    120zł za sztukę
                    piszesz o VIFA XT25TG-30-04 ? no to troche taniej...
                    myśle nad tą vifką... może zgłoszę się do Ciebie w lipcu ? :wink:

Skomentuj

tak XT25TG innych chyba nie ma
                      ale z tym zgłaszaniem to nie bardzo bo ja to mam po znajomości i nie wiem czy ta osoba da rade jeszcze to załatwić

się spytam go to dam ci znać na pw

Skomentuj

Tonsile są ok, nie powalają basem ale grają przyjemnie dla ucha :grin:

Sam sprzedałem parkę na allegro jakiś czas temu, może to ktoś z was forumowiczów kupił :grin: ?

Sub na STX 22-140-8 SCX. Myślę, że odstępy góra-dół są ok ? Czy może rozważyć jakieś inne ułożenie ? Po bokach specjalnie są większe, będą ścięcia :wink:

Skomentuj

Żeby nie było, że spocząłem na laurach (bo w sumie od bardzo dawna nie pokazałem żadnej gotowej konstrukcji) małe usprawiedliwienie .

Na dniach przyjdą prototypowe płytki na : regulator głośności na PGA 2310/11 z selektorem wejść z 3 źródeł :

Uploaded with ImageShack.us

Układ ma rozbudowaną sekcje zasilania co powinno zaowocować bardzo niskimi szumami i dobrą dynamiką.

Oraz coś co będzie tym i nie tylko tym sterować :

Uploaded with ImageShack.us

Sporo wejść i wyjść :) - przyciski, enkoder, pilot, LCD 1..4x16,diody led, wyjścia przekaźnikowe. Możliwość sterowania układu powyżej (do 2 szt), sterowanie DAC'iem który dopiero powstanie, do tego port komunikacyjny USB tak dla bajeru, wbudowany zasilacz 4 napięć , cyfrowego i 3 analogowych, ogólnie dużo bajerów.

Niestety tworzenie elektroniki od 0 a nie kopiowanie cudzych projektów to jest proces rozłożony na miesiące.Polutowanie to będzie 1 popołudnie a później tygodnie pisania programu więc prezentacja gotowego nieprędko .

csbiczek co do filtru sieciowego to się nie zastanawiałem, chcę na razie go zrobić w postaci listwy zasilajacej i zebrać opinię od paru osób czy po wpięciu w system coś im to dało. U mnie IMHO jest spora różnica ale jako twórca jestem mało obiektywny. Nie chcę żeby ktoś później miał do mnie żal, że wydał kupe pieniędzy a nie słyszy żadnej róznicy :twisted: . Szacuje, że gotowa listwa wyniesie mnie ok 200-250zł więc nie jest to tania zabawa, niektórzy oczekują za tyle całego wzmacniacza a nie układu na paru cewkach o "wątpliwym" działaniu.

Skomentuj

gigipawel, tu będzie atmega 32, wziałem większy bo nie wiem ile mi kod zajmie więc po co ograniczać sobie możliwosci na starcie. Program piszę w AVR studio.

W przygotowaniu na razie jako schemat w protelu jest wersja rozszerzona bo ta powyżej jest wersja basic . Wersja pełna będzie na atmega 128 i dojdzie sporo dodatków w tym wyświetlacz graficzny 128x64 lub podobny.
                            Prawie cały kod programu obsługujący prostszą płytke i tak będzie władowany do tej większej więc tę będe miał na razie jako wersję testowo/developerską :).

Skomentuj

Monitorki aktywne na GDWK 9/80 i GDN 14-70-8-SC

Prac ciąg dalszy...
                              Grubsze prace stolarskie zakończone. Wysokotonowy GDWK 9/80 po tuningu optycznym frontu, podłączony przez 4,7uF i całość może grać.
                              Sporo pracy jeszcze przede mną.

Skomentuj

RpLand, zapowiada się bardzo fajnie :wink:

Skomentuj

bylo by fajnie gdyby nie te ulozenie srubek wysokotonowce :???:

Skomentuj

RpLand powinienes wysokotonowke obrocic o 90 stopni w prawo ;p

Skomentuj

Konradus99, do 9 mkw wystarczą tak mi się wydaje

Skomentuj

RpLand, GDWK 9/80 ma taką brzydą świecącą kopułkę? czy to jakiś regenerowany?

te ścięcia bocznych krawędzi to papierem ściernym robione?

podoba mi się może podobnie zrobię

Skomentuj

RpLand, GDWK 9/80 ma taką brzydą świecącą kopułkę? czy to jakiś regenerowany?
                                          Wymieniona na nową tekstylną (rzekomo tonsilowska) i na zdjęciu się sporo mocniej błyszczy niż w rzeczywistości, ale lekki połysk niestety ma.
                                          RpLandte ścięcia bocznych krawędzi to papierem ściernym robione
                                          Nie. Frezarka + dwa kątowniki aluminiowe, zaokrąglenia oscylacyjną i wykończone ręcznie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X