Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bocian do mnie przyjdzie jutro żeby zobaczyć co jest grane i jak temu zaradzić...na razie muszę słuchać tego brumu który się powiększył jak postawiłem na tym wzmaku lampę :???:

Skomentuj

Doszły częsci, chciaż chyba byłem nieprzytomny je zamawiając bo np kondensatory zamiast w obudowie B zamówiłem w C i z trudem je przylutowałem, przez co koślawo wyszło hehe . Podonie mostek USB zamówiłem nie w tej obudowie co chciałem grr.

I jeszcze regulator głośności na PGA z selsktorem

Widać mała poprawkę kabelkami bo był błąd w projekcie, jak to w prototypach :/

Skomentuj

Obudowa do pre tzn na 2 sztuki bo dla mnie i kolegi

zasilacz ful lampowy dioda prostowniki i 4p1ł

Skomentuj

To może ja zapodam jedną fotkę jeszcze przed premierą :twisted:
          Na dniach zagrają i potem wrzucę do gotowych :mrgreen:

Skomentuj

Wyglądają super co w nich zagra, czy masz w planie jakieś cokoły???

Skomentuj

Zamieszczone przez Hubertoos0222
              Wyglądają super co w nich zagra,
              gdn 18 awx i seas 27tbfc/g
              czy masz w planie jakieś cokoły???
              mam marmurowe od poprzednich kolumn, nie wiem tylko czy ładnie będą pasowały :wink:

Skomentuj

Awx wiem jak gra ale chciałbm posłuchać tego seasa co do cokołów jeżeli wymiarami nie będą odbiegały zbytnio od poprzednich kolumn to powinno być ok

Skomentuj

Awx wiem jak gra ale chciałbm posłuchać tego seasa co do cokołów jeżeli wymiarami nie będą odbiegały zbytnio od poprzednich kolumn to powinno być ok
                  coś wymyślę... Na razie ciągle mam pod górkę z tymi kolumnami ale się nie poddaję, np teraz nigdzie nie mogę dostać takich wkrętów:
                  http://www.allegro.pl/item1066757308...616_super.html
                  byłem już chyba w 10 sklepach i nic, ostatecznie kupie chyba te z allegro chociaż cena zabija, nie ma może ktoś takich na stanie lub gdzieś na mieście u siebie może dostać? potrzebuję niecałe 20szt m4 i tyle samo m5

Skomentuj

csbiczek, zapytaj tego sprzedawce, niedawno u nich ogladalem takie wkrety
                    http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=415355

Skomentuj

http://picasaweb.google.com/freezoneQ/DIYNaSTX#

Już wkrótce w gotowych :]

Skomentuj

http://picasaweb.google.com/freezone...95103379916530

Rozwaliło mnie to

Skomentuj

Najwazniejszy audiofil w rodzinie? :)

Jako, ze aura sprzyja, tez cos dlubie, dzis zaczalem szpachlowanie "pudelka" na suba...

Skomentuj

Ładnie się tak z kierownika produkcji naśmiewać ?

Skomentuj

Witam

Chciałem zapytać czy można zamontować głośnik niskotonowy odwrotnie tzn. membraną do środka a całym koszem na zewnątrz. Czy ma to znaczenie ponieważ mam fajny pomysł na konstrukcje tego typu.
                              Nie chodzi mi tu o głośniki freeair (czy jak to się pisze) które nie potrzebują obudowy tylko chciałem zrobić dość płaską skrzynkę a głośnik zamontować odwrotnie tak aby wyeksponować jego magnes itp, obudowa oczywiście z policzonym, odpowiednim litrażem :mrgreen:

Pozdro

Skomentuj

Ziomek86, można (trzeba wtedy odwrócić polaryzację kabli).

Skomentuj

A w jakim celu odwracanie tej polaryzacji :?:

Skomentuj

Front membrany gra w przeciwfazie to jej "rufy" stąd podpowiedź Mariana. Jeśli to głośnik w subie to to samo osiągniesz przełącznikiem fazy we wzmacniaczu (o ile wzmak jest w taki przełącznik wyposażony). Ale zakładając, że chcesz zrobić suba do samochodu to polaryzacja podłączenia raczej nie ma większego znaczenia bo w samochodzie faza gry głośników i tak może się rozjeżdżać.

Najlepiej podłączyć raz tak, raz wspak i wybrać co bardziej odpowiada

Skomentuj

nie pokazywalem nic od miesiaca ale to nie znaczy ze nic nie robilem :P

jak widac siostrzeniec u mnie sie nie nudzi (to nie jest pozowane zdjecie - naprawde pracowal)

nic speclanego (alphard SW803Z) w skrzynce ktora juz wiele razy pokazywalem (pod MDS08) wiec nie ma sensu sie rozpisywac

slupki pod seasa w escorcie mk7
                                      w tygodniu bede montowal woofery

wczoraj dostalem plyty na zabudowe maluszka, suba na GDN 30 AA i na monitorki (GDN 14 SCX + PJ

wieczorem dam zdjecia gotowych elementow

Skomentuj

taka cisza wiedz ...

skłądam CD na cd pro2lf

i wyświetlacz vfd ,czekam tylko na sterownik z danni

a będzie może tak wyglądać nie mogę się zdecydować :)

Skomentuj

A może tak:

Lub:

Ewentualnie:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X