Zamieszczone przez Pawel S.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
marjano82, tutaj nie chodzi nawet o objętości obudów tylko o ułożenie głośników względem siebie. Choć osobiście nie wiem w jak dużym stopniu jeśli chodzi o sam odsłuch to wpływa to zmianę charakterystyki całej kolumny co potwierdzają testy różnych konstruktorów (np Troelsa a nawet chyba Yoshi napisał o tym arta, jest on na stronie głównej o ile się nie mylę).
lysykrzysiek, trochę takie nie tego to Twoje podejście do tematu. To Ty robiłeś te kolumny? No bo od strony wizualnej ok, dużo pracy i w ogóle ale wcisnąć komuś "bubel" bo on i tak się nie zna... wiem, "bubel" to może przesada no ale i tak niefajnie
Skomentuj
-
Dzisiaj zawitała do mnie paczka z moim wymarzonym fornirem. Topola czeczot. Długo się naszukałem w internecie. Można było kupować tylko całe paczki w tej firmie. Pojedyńczych liści nie sprzedawają. Moja paczka ma 20 liści o wymiarach 47x175cm. Wychodzi 16,45m˛ Pewnie z połowa mi zostanie. Za paczkę razem z przesyłką zapłaciłem 190zł więc się opłacało. Tym bardziej, że dostałem niespodziewanie gratis kilka liści forniru orzech i jakiegoś innego jeszcze co nawet nie wiem co to jest.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123jak masz za duże tego forniru chętnie odkupie :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabylmarjano82, tutaj nie chodzi nawet o objętości obudów tylko o ułożenie głośników względem siebie. Choć osobiście nie wiem w jak dużym stopniu jeśli chodzi o sam odsłuch to wpływa to zmianę charakterystyki całej kolumny co potwierdzają testy różnych konstruktorów (np Troelsa a nawet chyba Yoshi napisał o tym arta, jest on na stronie głównej o ile się nie mylę).
Widzę że kolega dolphin123 ostro na fornir poluje. A czeczotkę sam chętnie bym położył na kolumnach, tylko ta cena cholerka nieco wysoka.
Skomentuj
-
marjano82 jeśli zachowałbyś odległość między średniakiem a basowcem to czemu nie? :) tylko stylistycznie nie za bardzo by to pewnie wyglądało, ładniejsze by były gdyby basowiec był niżej/bardziej odsunięty od średniaka ale to już nie przy takim odcięciu basowca... co prawda może parę cm nie zrobiło by kolosalnej różnicy ale nie więcej...
Dlaczego ludzie nie możecie sobie zrobić prostych klasycznych skrzyneczek? Co z nimi jest nie tak?mnie np te "audiofilskie" konstrukcje odstraszają strasznie :P
Skomentuj
-
To może poszukaj czegoś z zupełnie innej beczki- wykończenie kolumn tapetą, panelami ściennymi, sidingiem albo terakotą. Mnie cholernie ostatnio podoba się jabłoń indyjska i koło niej moje myśli chodzą, chyba że znajdę jakiś ładnie usłojony ciemny orzech.... po nowym roku ruszam z subem i standami. I tu masz rację nieco z tym znudzeniem, im człowiek więcej ogląda kolumn tym bardziej one mu powszednieja i potrzeba coraz mocniejszych doznań, by się czymś mocno zainteresować.
Skomentuj
Skomentuj