mariuszb, a docinają ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Oczywiście za m2 grubości mdf 19 mm a sklejka 18 mm ale moim zdaniem obi jest bardzo drogie i ja bym tam nie kupował :wink:
Z tego co wiem MDF ma grubość 19 mm nie 18 mm (przynajmniej w obi) czego nie uwzględniłem przy pierwszych rysunkach i planach ale w porę mnie brat oświecił :idea: bo nic by mi nie pasowało
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1Ale będzie mógł spokojnie spać ,nikomu nie zaszkodziła dobra obudowa
wiem że tu sami zwolnicy wiurówki i pewnie 18mm
Zaletą będzie oczywiscie sztywność i ciężar a minusem chyba litraż ktory sie pomniejszy sporo , w ogole policzylesile litrow zajmuja same wzmocnienia ?
Skomentuj
-
Pisząc lepszy efekt chodził mi dokładnie o sztywność i redukcje drgań nie brałem pod uwagę różnicy w dźwięku bo chyba nikt tego nie usłyszy :grin: Co do tzw. kanapki to wszystkie ścianki będą podwójne a na froncie mam zamiar dać jeszcze wiurówkę albo coś innego jeszcze nie wiem co :?: Oczywiście przy liczeniu litrażu było to wzięte pod uwagę, po wycięciu otworów które zajmują powyżej 70% całego wzmocnienia a zajmują, mamy około 2l przy 8 szt. :grin:
Skomentuj
-
A u mnie prezenty w tym roku jakby nieco wcześniej :). Po wizycie kuriera z akustyka oraz mojej wycieczce do pobliskiego wycinacza mdfu w pokoiku prezentuje się oto coś takiego :)
Komplecik na 2.5 drogi wolnostojące oraz na monitory dwu drożne.
Gąszcz zwrotnic, niestety to już ma mało wspólnego z DIY bo zwrotnice przychodzą złożone..
Ciężko uwierzyć, że jeden z tych głośników jest trzy razy droższy od drugiego...
Pozdrawiam
Szuler
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Ziomek86zestaw otwornic załatwiłem oczywiście też z obi 12 średnic za 30 zł
Zamieszczone przez Pawel S.45zl za co? za cala plyte? czy za m2?
jak za m2 to jakiej grubosci?
Zamieszczone przez Pawel S.bo ostatnio jak widzialem ceny u mnie w miescie to bylo 25zl/m2 18mm MDFu :???:
Zamieszczone przez mariuszbPolecam forpłyt na grodzińskiej 37 w Warszawie (niedaleko obi).
M2 MDF 19mm kosztuje ok. 23 zł.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Coś tego typu i te wymiary
http://www.allegro.pl/item829503146_..._19_127mm.html
szuler
Zestaw powiem szczerze robi rażenie ale i cena pewnie tego wszystkiego pewnie też :wink: i wygląda mi to na początek niezłego kina tylko co z centralnym :?:
[ Dodano: 2009-11-26, 19:13 ]
Zapomniałem zapytać czym te elementy zwrotnic są klejone ? to jest ten klej na gorąco do pistoletów :?:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Ziomek86Zestaw powiem szczerze robi rażenie ale i cena pewnie tego wszystkiego pewnie też :wink: i wygląda mi to na początek niezłego kina tylko co z centralnym :?:
Zamieszczone przez Ziomek86Zapomniałem zapytać czym te elementy zwrotnic są klejone ? to jest ten klej na gorąco do pistoletów :?:
Pozdrawiam
Szuler
Skomentuj
-
Dokładnie, akustyk sprzedaje gotowe zwrotnice i innej opcji nie ma już. Jeszcze rok temu jak kupowałem inny projekt to dostałem części do zwrotnicy (nie musiałem brać u nich) i projekt zwrotnicy. Teraz dostajesz już złożone (fakt, że wygląda to bardzo porządnie). Dla nich same plusy - zarabiają dodatkowo na montażu (coś tam sobie doliczają ale ciężko wyliczyć ile bo wszystko masz w jednej kwocie), drugi plus to taki, że nie udostępniają schematu zwrotki i wszyscy ich nie kopiują :). A raczej nie znajdzie się chętny do rozklejania i rozlutowania zwrotki za którą zapłacił grubą kasę by udostępnić innym..
Pozdrawiam
Szuler
Skomentuj
Skomentuj