Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mariuszb, a docinają ?

Skomentuj

Oczywiście za m2 grubości mdf 19 mm a sklejka 18 mm ale moim zdaniem obi jest bardzo drogie i ja bym tam nie kupował :wink:
      Z tego co wiem MDF ma grubość 19 mm nie 18 mm (przynajmniej w obi) czego nie uwzględniłem przy pierwszych rysunkach i planach ale w porę mnie brat oświecił :idea: bo nic by mi nie pasowało

Skomentuj

Zamieszczone przez Ziomek86
        Z tego co wiem MDF ma grubość 19 mm nie 18 mm (przynajmniej w obi)
        jest i 18 i 19
        dlatego zawsze przygotowuje 2 wersje i przed zakupem pytam ktora maja na stanie :P

Skomentuj

Powoli do przodu :grin: szkoda że do końca jeszcze tak daleko :sad:

Skomentuj

Fajne paczki podoba mi się ten sposób na wzmocnienie konstrukcji.

Skomentuj

Ziomek86, wzmacniasz to tak ze strach pomyslec co tam bedzie siedziec ; )

Skomentuj

Myślę że takie wpuszczenie wzmocnień zamiast przyklejać bezpośrednio do czoła płyty daje dużo lepszy efekt.

Skomentuj

Sadzisz ze uslyszysz roznice ?

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                    Sadzisz ze uslyszysz roznice ?

Ale będzie mógł spokojnie spać ,nikomu nie zaszkodziła dobra obudowa

wiem że tu sami zwolnicy wiurówki i pewnie 18mm

Skomentuj

przegięcie ale chyba nieszkodliwe dla ogółu społeczeństwa
                      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                        Ale będzie mógł spokojnie spać ,nikomu nie zaszkodziła dobra obudowa

wiem że tu sami zwolnicy wiurówki i pewnie 18mm
                        Chodzi o rozsądek, lepszą eliminacją/pochłananiem drgań byłoby zastosowanie sandwicha z 2ch roznych rodzajów płyt na każdą ściankę ( o ile dobrze widzę tu jest sklejka+mdf , to akurat jest bardzo mądre), wzmocnienia oczywiście wskazane jak najbardziej ale przeginanie takie jest bez sensu.

Zaletą będzie oczywiscie sztywność i ciężar a minusem chyba litraż ktory sie pomniejszy sporo , w ogole policzylesile litrow zajmuja same wzmocnienia ?

Skomentuj

Pisząc lepszy efekt chodził mi dokładnie o sztywność i redukcje drgań nie brałem pod uwagę różnicy w dźwięku bo chyba nikt tego nie usłyszy :grin: Co do tzw. kanapki to wszystkie ścianki będą podwójne a na froncie mam zamiar dać jeszcze wiurówkę albo coś innego jeszcze nie wiem co :?: Oczywiście przy liczeniu litrażu było to wzięte pod uwagę, po wycięciu otworów które zajmują powyżej 70% całego wzmocnienia a zajmują, mamy około 2l przy 8 szt. :grin:

Skomentuj

A u mnie prezenty w tym roku jakby nieco wcześniej :). Po wizycie kuriera z akustyka oraz mojej wycieczce do pobliskiego wycinacza mdfu w pokoiku prezentuje się oto coś takiego :)

Komplecik na 2.5 drogi wolnostojące oraz na monitory dwu drożne.

Gąszcz zwrotnic, niestety to już ma mało wspólnego z DIY bo zwrotnice przychodzą złożone..

Ciężko uwierzyć, że jeden z tych głośników jest trzy razy droższy od drugiego...

Pozdrawiam
                            Szuler

Skomentuj

Ja dzis też nie próżnowałem :)

Obłóg debowy :) jaką bejcą go pomalować żeby zrobić ciemny orzech ??

Skomentuj

zestaw otwornic załatwiłem oczywiście też z obi 12 średnic za 30 zł
                                a jakie średnice? max i min?
                                Zamieszczone przez Pawel S.
                                45zl za co? za cala plyte? czy za m2?
                                jak za m2 to jakiej grubosci?
                                cena za 19mm mają też 22mm o 1zł drożej więc żadna różnica
                                Zamieszczone przez Pawel S.
                                bo ostatnio jak widzialem ceny u mnie w miescie to bylo 25zl/m2 18mm MDFu :???:
                                to jesteś szczęściarz bo u nas wiurówka 18mm kosztuje 27
                                Zamieszczone przez mariuszb
                                Polecam forpłyt na grodzińskiej 37 w Warszawie (niedaleko obi).
                                M2 MDF 19mm kosztuje ok. 23 zł.
                                ale z tego co wiem oni nie sprzedają na metry albo sprzedają tylko po całej długości płyty. Jakoś tak to było. Kupowałeś u nich?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Coś tego typu i te wymiary
                                  http://www.allegro.pl/item829503146_..._19_127mm.html
                                  szuler
                                  Zestaw powiem szczerze robi rażenie ale i cena pewnie tego wszystkiego pewnie też :wink: i wygląda mi to na początek niezłego kina tylko co z centralnym :?:

[ Dodano: 2009-11-26, 19:13 ]
                                  Zapomniałem zapytać czym te elementy zwrotnic są klejone ? to jest ten klej na gorąco do pistoletów :?:

Skomentuj

Zestaw powiem szczerze robi rażenie ale i cena pewnie tego wszystkiego pewnie też :wink: i wygląda mi to na początek niezłego kina tylko co z centralnym :?:
                                    To jest raczej koniec kina, a nie początek :), mam już suba (XXLS12 + 2xMB XXLS12) oraz dwa surroundy (HDS 180 i wysoki HDS), obecne monitory (tak samo wszędzie HDS) - jeden pójdzie na tył (mam kino 6.1), a drugi zostanie obrócony i będzie robił za centrala. Na fronty będzie 2.5 drogi z wysokotonowym Scanem Iluminatorem. Co do ceny to cóż.. to co jest na tym zdjęciu kosztowało 5.280,- zł.., z tego 280za mdf, resztę skasował akustyk :).

Zapomniałem zapytać czym te elementy zwrotnic są klejone ? to jest ten klej na gorąco do pistoletów :?:
                                    Dokładnie, wygląda jak klej od pistoletów, wszystko ładnie zalane i mega solidnie polutowane, nie ma opcji, że coś się poluzuje..

Pozdrawiam
                                    Szuler

Skomentuj

Tylko nie zapomnij zaprezentować nam tych konstrukcji jak i całego kina :!:

Skomentuj

Zamieszczone przez szuler
                                        Gąszcz zwrotnic, niestety to już ma mało wspólnego z DIY bo zwrotnice przychodzą złożone..
                                        akustyk sprzedaje gotowe zwrotnice? czy sklada na zyczenie?

Skomentuj

Dokładnie, akustyk sprzedaje gotowe zwrotnice i innej opcji nie ma już. Jeszcze rok temu jak kupowałem inny projekt to dostałem części do zwrotnicy (nie musiałem brać u nich) i projekt zwrotnicy. Teraz dostajesz już złożone (fakt, że wygląda to bardzo porządnie). Dla nich same plusy - zarabiają dodatkowo na montażu (coś tam sobie doliczają ale ciężko wyliczyć ile bo wszystko masz w jednej kwocie), drugi plus to taki, że nie udostępniają schematu zwrotki i wszyscy ich nie kopiują :). A raczej nie znajdzie się chętny do rozklejania i rozlutowania zwrotki za którą zapłacił grubą kasę by udostępnić innym..

Pozdrawiam
                                          Szuler

Skomentuj

Czaruję...
                                          X