Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ok, ok panowie wiem o co chodzi :mrgreen: zastanawia mnie jaki jest sens stosowania 15cm "woofera" skoro midwoofer ma 15cm. To raczej nie membrana bierna bo po co w takim razie BR? i to dwa :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
      ok, ok panowie wiem o co chodzi :mrgreen: zastanawia mnie jaki jest sens stosowania 15cm "woofera" skoro midwoofer ma 15cm. To raczej nie membrana bierna bo po co w takim razie BR? i to dwa :???:
      Tez bym chciał wiedzieć ,raczej brak doświadczenie .Pewnie myśli że tak będzie ładniej :)

Skomentuj

a gdzie tam br jest? nie widze w powyzszych postach by ktos napisal ze z tylu albo na dole?

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
          a gdzie tam br jest? nie widze w powyzszych postach by ktos napisal ze z tylu albo na dole?
          przeglądając imageshack zauważyłem to "cudo" z tyłu są dwa BR.

Skomentuj

wrzuć proszę tył

Skomentuj

Przeglądałem foty nowego stxa od Pawła i tam były jako "podobne zdjęcia" ale teraz nie mogę znaleźć :mad:

Skomentuj

Proszę bardzo

Skomentuj

Hmm tak wysoko drugi br daje mi do myślenia :)

Albo obudowa dla tego malego głośniczka jest za wielka albo jest to jakiś pochodny system isobaric ;-)

Skomentuj

Patrzac na srednice BRek to albo konstruktor nie ma pojecia co robi albo nie ma to niz wspolnego z isobariciem. :)

Skomentuj

http://www.akustyk.ayz.pl/grafika/image025.jpg

takie coś miałem na myśli tyle że wentylowane :)

Skomentuj

Nie rozumiem nad czym tak dumacie pewnie to jest zwykłe 3wey a to że tak są br to pewnie kewstja upodobania lub wyglądu, co do za małego woofera to nie chodzi tu moze o sam bass tylko o wyselekcjonowanie wofera jako typowy średniak(tylko za co w BR). Wiadomo że bas bruździ w średnicy a wofer na dole jako wyspecjalizowany basowiec również lepiej spełni tę rolę.

Skomentuj

a tak na szybkiego - co uważacie o głośniku SPP-280 (Monacor 10" HiFi bass speaker 150Wmax 8 Ohm) ?
                          http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=2685
                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

amdr, te z allegro? daj znac na pw do ilu bys chcial licytowac zebysmy sie nie podbijali.

Skomentuj

ma ktos pomysl co z tym zrobic?
                              odkurzylem stare glosniki ktore leza jakies 4 lata :P
                              GDNy po regeneracji - nawet przyjemnie srednica graja
                              no a peerlessy chyba do kompletnej odnowy :???:

Skomentuj

Pawel S., może na alledrogo?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tyły i central do kina domowego :)
                                  ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

lklukasz, nie po to je kupowalem lata temu zeby je tak poprostu sprzedac...
                                    no i wole cos porobic :P

Zamieszczone przez amdr
                                    tyły i central do kina domowego
                                    no chyba niczego innego nie da sie z tego zrobic

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      nie po to je kupowalem lata temu zeby je tak poprostu sprzedac...
                                      a ja myślałem, że tylko u mnie tak długo głośniki leżą i czekają na swoją kolej...
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja bym to na allegro wystawił :).. co potem z takimi paczuszkami zrobisz ?

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                          co potem z takimi paczuszkami zrobisz ?
                                          pewnie to co z pozostalymi DIY - dam/pozycze kolegom/rodzinie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X