Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A to moje wczorajsze wypociny boki do MTM na Seas'ach (mdf 19 mm+sklejka 18 mm + odpowiednia ilość wzmocnień :wink: )
    Dlaczego MTM, a nie 3way?

Skomentuj

Bo
      - zawsze chciałem mieć zgrabne MTM w takim a nie innym układzie
      - ten właśnie projekt chodzi mi po głowie od dawien dawna
      - 3 way wychodzi drożej
      - chcę sprawdzić jak zagrają dwa ER18RNX skoro jedna szt. zbiera pochlebne opinie
      - chcę obalić mit że 27TDFC nie wytrzyma w takim zestawieniu
      - jeżeli bym robił 3 way to raczej zdecydował bym się na aktywny dół a to spore koszta
      - następna ,może będzie 3 way

Pisząc tego posta czekam czekam aż sklei się coś takiego abym mógł drugą stronę przyłapać na noc :mrgreen:

Skomentuj

dzięki, odpowiedź jest wyczerpująca :wink:

Ps. solidna konstrukcja

Skomentuj

Zamieszczone przez Ziomek86
          Pisząc tego posta czekam czekam aż sklei się coś takiego abym mógł drugą stronę przyłapać na noc :mrgreen:
          ja bym kleil obie polowki naraz - rowno i brak problemow z laczeniem

[ Dodano: 2009-11-25, 16:57 ]
          Ziomek86, jak robisz takie zdjecia?
          pierwszy plan ostro a reszta rozmyta jakby w ruchu...

Skomentuj

Pawel S., na moim CRT z przodu tez jest rozmyte

Skomentuj

Pawel S., u mnie też więc pora abyś wreszcie odpoczął :wink:

Skomentuj

Photoshop :lol: nie mam aparatu którym mógł bym uzyskać taki efekt bo to zwykły kompakt ale myślę że każdym lepszym da radę taka fotkę zrobić.
                A w PS to jest min roboty :mrgreen: a fotka od razu nabiera oryginalności i wiadomo od razu co na niej najważniejsze :mrgreen:

Skomentuj

cała fota nieostra. czas odstawić butelkę

trzeba frezarkę kupić i nie bawić się w wyrzynarki :/
                  ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Ziomek86 albo za dużo poczytałeś o drganiach albo miałeś za dużo mdfu na stanie :lol:

Skomentuj

To drugie bardziej :P

A ja dalej się nie obijam :P

Skomentuj

Dużo mdfu i dużo sklejki bo całe obi :wink: a wynosząc w takich małych rozmiarach jako odpadki równo pocięte żeby się równo paliły :wink: można i z tira wynieść :wink:
                        tak więc materiał mam za free.
                        Co do drgań itp. to wcześniejsza konstrukcja która miała powstać z mdfu 32 mm a powstały tylko skrzynki i to nie dokończone spotkała się z pochlebynmi opniami na temat grubości jak i negatywnymi że za grube i nic to nie da.
                        To w tej wszystkie ścianki też będą grube ale z dwóch materiałów mdfu i sklejki na froncie może jeszcze wirówkę dorzucę :idea:

Skomentuj

To w tej wszystkie ścianki też będą grube ale z dwóch materiałów mdfu i sklejki na froncie może jeszcze wirówkę dorzucę :idea:
                          patrzac na dwa materialy i ilosc wzmocnian mysle ze bedzie to dosc sztywne

Skomentuj

Dużo mdfu i dużo sklejki bo całe obi :
                            Ile teraz w Obi czardżują za MDF ?

Skomentuj

reavensen,
                              na radzymińskiej 45zł
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No to cena do przyjęcia. Muszę sprawdzić ile biorą w stolarni na Ursynowie. W zasadzie mam MDF, który został po remoncie, ale przyda się więcej.

Skomentuj

Dokładnie 45 zł mdf i 109 zł bodajże sklejka więc gdybym chciał kupować normalnie to już bym dawno zbankrutował :wink:

Skomentuj

Od razu można poprosić o wycięcie otworów ? Jaka dopłata ? Mam już dosyć mojej wyrzynarki i pilnika

Skomentuj

Otworów nie wycinają wcale :sad: tylko proste cięcia, wiem bo mój brat pracuje w obi na stolarni i on mi wszystko załatwia.
                                      Ja otwory robiłem otwornicą - zestaw otwornic załatwiłem oczywiście też z obi 12 średnic za 30 zł -tu niestety nie dało się za free :wink:

Skomentuj

45zl za co? za cala plyte? czy za m2?
                                        jak za m2 to jakiej grubosci?

bo ostatnio jak widzialem ceny u mnie w miescie to bylo 25zl/m2 18mm MDFu :???:

Skomentuj

Polecam forpłyt na grodzińskiej 37 w Warszawie (niedaleko obi).
                                          M2 MDF 19mm kosztuje ok. 23 zł.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X