Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W takim razie jaką pastę polecasz? O najwyższym współczynniku cena/jakość? :grin:

Skomentuj

Hmmm, tego Ci nie powiem bo jak potrzebowałem coś wypolerować to kolega przynosił z pracy kawałek pasty w kostce. Nie wiem co to za pasta. Tą kostkę rozciera się na tarczy polerskiej przymocowanej to szlifierki stołowej.

Skomentuj

najpierw to kup papier 600-800 i szlifuj az nie usuniesz rys od papieru 400
        pozniej mozesz szlifowac 1000 i 2000 ale w wodzie - szary robi sie od temperatury i w dodatku zalepia sie wiorami

no i na koniec pasta polerska - jaka? powiedza ci w sklepie

Skomentuj

najlepsza pasta do polerwania to auto max, dobry jest tez auto sol

Skomentuj

najlepsza jest oryginalna tempo
            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Do polerki najlepsza autosol, automax zielony też dobra. Krążek filcowy na wiertarkę, trochę pasty na pierścień, prysnąć wodą z rozpylacza(taki do kwiatów, lub po płynie do szyb) i polerujesz i masz efekt lustra.

Skomentuj

RzeznikUnitra, pastą polerską G3 spróbuj.....I pamiętaj że nie każdy stop aluminium da się wypolerować na lustro(gęstość).
                Na koniec całej obróbki(gdy uzyskasz już gładz i lusterko,mógłbyś zabezpieczyć pierścienie jakimś delikatnym lakierem przed utlenianien,powstawaniem nalotu.

Skomentuj

tempo sie kompletnie nie nadaje do polerwania aluminium!!!
                  g3 to samo, to sa pasty do lakieru, auto max jest pasta scierna i jest idealna, najtansza i najlepsza moim zdaniem, wyprobowalem wszytkie rodzaje tempo, g3 tez, auto sol jest ok,

Skomentuj

A ja właśnie 2 rzeczy robię:

- przerabiam stxa 27 150 na coś typu XLSa , czyli mulatora grającego nisko i w małej budzie do kina, a mianowicie - usztywniam i dociążam nieco membranę (drugą membraną + kopułkką), usztywniam zawieszenie górne (m.in. drugim zawieszeniem).
                    Docelowo mam nadzieję że w BP4TH będzie się dało go jakoś optymalnie zaaplikować :)

- testuję właśnie nowy wynalazek pt nanotechnologia w praktyce :)
                    Płyn do czyszczenia jakiego próbkę dostałem od mojego znajomego przedstawiciela Karchera :)
                    Fajna chemia , czyści wszystko niemal i to lepiej niż cokolwiek innego co miałem wcześniej ! A że prowadzę firmę czyszczącą to jednak jakieś tam doświadczenie mam
                    Po spryskaniu plamy po oleju silnikowym na betonie i odczekaniu 15 minut schodzi ona palcem ;]
                    Do tego ma atest spożywczy :)
                    Niestety ma jeden minus - only for pro... W sklepie kupić się tego nie da...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      (m.in. drugim zawieszeniem)
                      Może dętka od roweru? Rozmiarowo będzie wyglądać podobnie

Skomentuj

Nie na temat...

Panowie a co myślicie o tym żeby zaaplikować wyrób STX`a w odgrodę i zasilić to lampką? Ewentualnie później dostawić do tego np HW1500 na dół ? Ale głównie ciekawi mnie jakby to mogło zabrzmieć na środku i górze, a projekt coś na wzór EMERALD PHYSICS jak poniżej. Nie będzie to co prawda Selenium i Eminence, ale może warto ?

http://stx.pl/index.php/product/show/id/183

http://raindropaudio.com/wp/wp-conte...sics-CS3-A.jpg
                        http://raindropaudio.com/wp/wp-conte...sics-CS3-B.jpg
                        http://www.polkaudio.com/forums/showthread.php?t=89546

Skomentuj

Mam te STX-y w budzie closed 40l. Mogę powiedzieć że gra to naprawdę głośno... Basu jest mało, ale jeszcze będę bawił się BR jak znajdę czas... co do wysokich to ciągnie naprawdę wysoko spokojnie przekracza 10kHz ale te wysokie są takie jakieś przytłumione... Na dłuższą metę strasznie to męczy... Średnica bije po uszach ostro, korekcja trochę załatwia ale to jeszcze nie to. Muszę zobaczyć jak zagrają z filtrem który proponuje STX ale to też jak znajdę czas. Poza tym że się jak narazie wybija to jest całkiem ładna i wokale brzmią na tym ok, pod lampką mogło by być jeszcze lepiej... Reasumując, myślę że nadało by się to w odgrodę pod warunkiem uzupełnienia basu. No i filtracja średnicy nieodzowna :) Za tą cenę którą to kosztuje to jest to niezły produkt.

Skomentuj

melisław nie chodzi o glosno ale jak z jakoscia przede wszystkim mialoby to raczej robic wrazenie po zobaczeniu duzej odgrody i po odsluchaniu - milego zaskoczenia. Bez zwroty oczywiscie by sie nie obeszlo

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                              Wreszcie przyszło coś na co długo czekałem:
                              Toma085 ile cała taka przyjemność?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                melisław nie chodzi o glosno ale jak z jakoscia przede wszystkim
                                Ich główną zaletą jest jednak głośność :) Co do jakości... Jest całkiem nieźle jak na tą cenę... Tylko że nie mam dużego porównania jeśli chodzi o szerokopasmówki... Jednak nie powinieneś się zawieść, poza wysokimi które wydają się przymglone (dlatego że brakuje najwyższego pasma, ale szerokopasmówki chyba tak już mają, idzie do tego przywyknąć) reszta brzmi ładnie :) średnica jest bardzo wyraźna i basu trochę puka z tego, ale brak tego niskiego...

Skomentuj

toma085 no to kontratakuje :razz:
                                  Przyszła blacha do mojego małego projektu :wink:
                                  http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...fd4e48e58.html (większy format)

Skomentuj

dolphin123, jakie masz transformatory głosnikowe?

Skomentuj

robione na zamówienie, chciałem aby były jak najmniejsze, zobaczymy jakie to pasmo będzie miało.. :wink:
                                      Wymiary TG: 43X38X33

Skomentuj

też się zabieram już pół roku do tego wzmacniacza :razz:
                                        Twój zapowiada sie fajnie :razz:

jeszcze powiedz co to za blacha :?: :wink:

Skomentuj

dolphin123, wygląda cacy... Na trafa jakiś ,,kubek" będziesz miał? Trafo zasilające w oddzielnej obudowie będzie tak?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X