wezyk obecnie na koncu jest zatkany ..i naciety co 2cm w poprzek nozykiem ... dzieki temu bombelkuje na całej długosci akwarium ;p ...to zdjęcie robilem na szybko, bez sensu moczyc jakis kamien w roztworze do trawienia
chyba nie czaisz w czym rzecz... optimum jest gdy na całej długości poziomej akwarium idą babelki do góry ....
wężyk idzie po dnie przez całe 31 centymetrowe akwarium a potem krawędzią do góry..... jest ponacinany wiec przez całą "plaszczyzne" akwarium bombelkuje... co mi z jakiejś kulki która będzie mi z jednej strony akwarium plumkać ?
rozumiesz teraz ? ....
już pisałem nie sugeruj się zdjęciem bo to od tak wrzuciłem węzyk na szybko
a ja mam takie pytanie dotyczace tych ustrojstw...
jakie uzywa tam sie grzalki zeby utrzymac odpowiednia temperature? przeciez metalowe nie moga byc...
najtańsze nie maja termostatu :P najlepiej się przejść do zoologicznego i zapytać się jakie maja najmocniejsze grzałki :P najlepiej takie w setkach watów :roll:
Mam mały problem bo nigdzie nie moge dostac rezystora do zwrotnicy chodzi o ten projekt http://img402.imageshack.us/i/18akxdx25kk0.gif/
Czy moge 5R1 zastapic 5R6 ?? bedzie jakas znaczna roznica ??
Mam juz złozona do akx a dx25 gra na całym pasmie bo nie moge dostac wszystkich elemetow jak na jakies stronie znajde konda i rezystor to nie ma cewki
Moze ma ktos taka zwrotnice do dx25 do sprzedania ??oczywiscie x2
aha, i puszczanie wysokotonówki całym pasmem jest chyba trochę niebezpieczne bo możesz ją spalić
całym pasmem może i tak ale od 500Hz w góre mojej przez 2 tygodnie nic się nie stało :P Odwrotne podłączyłem głośniki, MCA12RC i 27TFFC :mrgreen: :mrgreen: i powiem Wam, że dużej różnicy na wysokich nie było a wysokotonówka wytrzymywała katowanie od 500Hz!!! Podłączone oczywiście przez pomyłke przy pierwszym montażu :lol: A i o dziwo nie grała najgorzej na średnicy:P
piszesz maila z zestawieniem elementów podając mn numery indeksów z ich cenników , otrzymujesz od nich maila z wyceną i ewentualne wskazówki co do sposobu zapłaty , płacisz , lub potwierdzasz zamówienie mailem zresztą masz opisy co i jak :
aha, i puszczanie wysokotonówki całym pasmem jest chyba trochę niebezpieczne bo możesz ją spalić
całym pasmem może i tak ale od 500Hz w góre mojej przez 2 tygodnie nic się nie stało :P Odwrotne podłączyłem głośniki, MCA12RC i 27TFFC :mrgreen: :mrgreen: i powiem Wam, że dużej różnicy na wysokich nie było a wysokotonówka wytrzymywała katowanie od 500Hz!!! Podłączone oczywiście przez pomyłke przy pierwszym montażu :lol: A i o dziwo nie grała najgorzej na średnicy:P
i dlatego pisałem że tak naprawdę, z perspektywy czasu .... i "douczenia" się ..
jak ktos pisze "wydaje mi sie ze za nisko ciety tweeterek...bedzie dziwnie gral" ....to po prostu śmiać sie z tego chce..
(u ciebie ta pomylka to inna kwestia, wiadomo przesada..... )
ale bas ma grac duzy woofer ..mozliwie najwiekszy jaki sie da... a srednice mozliwie najmniejszy ... (np przez mase membrany) ... i wtedy jest git :)
dlatego mam nadzieje ze misiomor dokonczy projekcik na daytonie RS52 + tafg + jakis 26-30 cm woofer :)
Skomentuj