Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bawolek, kilka dni temu myślałem o czymś podobnym do tego jeszcze jakaś mała grzałka i jazda :wink:

Skomentuj

bawolek, niezłe :)

Skomentuj

Jak ktoś chciał mam na strychu niepotrzebne pompki akwariowe chyba 2 więc mogę sprzedać.

Co do projektu to bardzo pomysłowe.

Skomentuj

Dokup kamień napowietrzający ( w akwarystycznym) to Ci rozbije bąbelki na mniejsze i zdecydowanie lepiej bedzie "mieszało" wodę. Koszt okolo 5 zł.

Skomentuj

wezyk obecnie na koncu jest zatkany ..i naciety co 2cm w poprzek nozykiem ... dzieki temu bombelkuje na całej długosci akwarium ;p ...to zdjęcie robilem na szybko, bez sensu moczyc jakis kamien w roztworze do trawienia

Skomentuj

Zastsouj i zobaczysz :P

Skomentuj

chyba nie czaisz w czym rzecz... optimum jest gdy na całej długości poziomej akwarium idą babelki do góry ....
                wężyk idzie po dnie przez całe 31 centymetrowe akwarium a potem krawędzią do góry..... jest ponacinany wiec przez całą "plaszczyzne" akwarium bombelkuje... co mi z jakiejś kulki która będzie mi z jednej strony akwarium plumkać ?

rozumiesz teraz ? ....

już pisałem nie sugeruj się zdjęciem bo to od tak wrzuciłem węzyk na szybko

Skomentuj

a ja mam takie pytanie dotyczace tych ustrojstw...
                  jakie uzywa tam sie grzalki zeby utrzymac odpowiednia temperature? przeciez metalowe nie moga byc...

Skomentuj

ja mam takie oszklone 3 grzałki ...ale watpie zebym z nich korzystał chyba są za słabe i podgrzewają do ok 35st C ...aczkolwiek sprawdzę to

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      przeciez metalowe nie moga byc...
                      Szklane :) Akwarystyczne się do tego nadają... Tylko właśnie mają termostat ale to pewnie da się jakoś obejść :)

Skomentuj

najtańsze nie maja termostatu :P najlepiej się przejść do zoologicznego i zapytać się jakie maja najmocniejsze grzałki :P najlepiej takie w setkach watów :roll:

Skomentuj

setki watow...nawet 200W grzałka ma skale ustawiona max na 37st....trzeba obejsc termostat...

Skomentuj

Mam mały problem bo nigdzie nie moge dostac rezystora do zwrotnicy chodzi o ten projekt
                            http://img402.imageshack.us/i/18akxdx25kk0.gif/
                            Czy moge 5R1 zastapic 5R6 ?? bedzie jakas znaczna roznica ??
                            Mam juz złozona do akx a dx25 gra na całym pasmie bo nie moge dostac wszystkich elemetow jak na jakies stronie znajde konda i rezystor to nie ma cewki
                            Moze ma ktos taka zwrotnice do dx25 do sprzedania ??oczywiscie x2

Skomentuj

www.polink.com.pl - tam znajdziesz wszystkie elementy, są rezystory 5R1, kondensatory 10u i 3u3 no i cewki jakie sobie tylko wymyślisz

aha, i puszczanie wysokotonówki całym pasmem jest chyba trochę niebezpieczne bo możesz ją spalić

Skomentuj

nic nie trzeba obchodzić, pod warunkiem że kupisz grzałkę bez termostatu...

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
                                  aha, i puszczanie wysokotonówki całym pasmem jest chyba trochę niebezpieczne bo możesz ją spalić
                                  całym pasmem może i tak ale od 500Hz w góre mojej przez 2 tygodnie nic się nie stało :P Odwrotne podłączyłem głośniki, MCA12RC i 27TFFC :mrgreen: :mrgreen: i powiem Wam, że dużej różnicy na wysokich nie było a wysokotonówka wytrzymywała katowanie od 500Hz!!! Podłączone oczywiście przez pomyłke przy pierwszym montażu :lol: A i o dziwo nie grała najgorzej na średnicy:P

Skomentuj

Jak sie z tej strony zamawia http://www.polink.com.pl/ mam im wysłac emaila ze chciałem zamowic te zeczy podajac nr przedmiotu z cennika ??
                                    Zamieszczone przez dabyl
                                    Nie katuje ich graja tylko tak zeby grac spokojnie do codziennego słuchania

Skomentuj

piszesz maila z zestawieniem elementów podając mn numery indeksów z ich cenników , otrzymujesz od nich maila z wyceną i ewentualne wskazówki co do sposobu zapłaty , płacisz , lub potwierdzasz zamówienie mailem zresztą masz opisy co i jak :

http://www.polink.com.pl/
                                      zakładka po prawej stronie "warunki sprzedaży"

PZDR

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                                        Zamieszczone przez dabyl
                                        całym pasmem może i tak ale od 500Hz w góre mojej przez 2 tygodnie nic się nie stało :P Odwrotne podłączyłem głośniki, MCA12RC i 27TFFC :mrgreen: :mrgreen: i powiem Wam, że dużej różnicy na wysokich nie było a wysokotonówka wytrzymywała katowanie od 500Hz!!! Podłączone oczywiście przez pomyłke przy pierwszym montażu :lol: A i o dziwo nie grała najgorzej na średnicy:P
                                        i dlatego pisałem że tak naprawdę, z perspektywy czasu .... i "douczenia" się ..

jak ktos pisze "wydaje mi sie ze za nisko ciety tweeterek...bedzie dziwnie gral" ....to po prostu śmiać sie z tego chce..
                                        (u ciebie ta pomylka to inna kwestia, wiadomo przesada..... )
                                        ale bas ma grac duzy woofer ..mozliwie najwiekszy jaki sie da... a srednice mozliwie najmniejszy ... (np przez mase membrany) ... i wtedy jest git :)

dlatego mam nadzieje ze misiomor dokonczy projekcik na daytonie RS52 + tafg + jakis 26-30 cm woofer :)

Skomentuj

Przeciez on go nawet nie rozpoczął - niestety.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X