Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dzisiaj tyle zrobione, jeszcze nie szlifowane lekko tylko przetarte. Nie dało dziś radę do końca zrobić otworów, bo nas 22:00 zastała i cisza nocna :(

Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

co to za fornir? widze ze modyfikowany ale co to?

Skomentuj

strzelam, że dąb :P I przyjarałeś lekko MDF frezarką

Skomentuj

Klon modyfikowany.

Tak to jest jak się ma tani frez.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
            Tak to jest jak się ma tani frez.
            Tani frez jeszcze okej ale tępy frez to juz niestety potem plyta jest popalona :)

Skomentuj

Tak gadasz aby gadać. Frez nowy z pudełka, ostry był sprawdzałem przed użyciem. Zrobione zostało pierwsze pod frezowanie na próbę w mdf i potem 2 kolejne już w kolumnach. Nie sądzę, że za 2 otwór już się frez stępił.

Skomentuj

frez byl ostry i widac to po dobrze podcietym fornirze. a ze sie rpzypalilo to znaczy ze byly minimalne luzy na centrowaniu cyrkla i wiory nie byly odsysane

Skomentuj

Luzów raczej nie ma ale wióry fakt słabo odprowadzane a jeszcze gorzej jak złożyłem ten plastik do odprowadzania to się zapchało całkowicie, niestety rura od odkurzacza nie pasuje na ten plastik a taśma klejąca nie pomaga

Skomentuj

Tepy frez przypala to normalne, moze byl powod inny - mogl byc czemu nie

Skomentuj

nareszcie skonczone.
                      efekt wizualny jest niezly. w dotyku jest ciekawe wrazenie - jakby jakis solidny plastik
                      przy pocieraniu palcami nie ma szans zeby to zetrzec. przy przejechaniu paznokciem zostaje slad - tak wiec nie radze tego czyms ostrym zastawiac :P

farba jest dosc elastyczna wiec mozna nakladac ja nawet na gietkie powierzchnie

Skomentuj

A co to za farba :?: fajna taka matowa bo wybacza błędy we wcześniejszej obróbce :grin:

Skomentuj

To ta farba do zdezakow:)? Nakladales jedna warstwe czy wiecej?

Skomentuj

niestety w zaleznosci od odgleglosci z jakiej nakladamy farbe uzyskujemy rozne efekty. od gladkiej powierzchni do pelnego matu bardzo porowatego.
                            dlatego poszly 2 puszki na poprawki (najpierw robilem kazda kolumne osobno i na kazdej byla inna faktura)
                            nalozyc trzeba 2 warstwy. pierwsza z bliska zeby pomalowac to na czarno. druga zeby nadac fakture

Skomentuj

Bardzo fajnie wyszły, rewelka wykonanie, tylko chyba wkręty ciut za mocno podociągałeś )
                              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

wcale nie - ta blacha taka tandetna :|

Skomentuj

Może trzeba tę blachę od spodu czymś wypełniać, jakimś klejem twardym, żywicą... Tak czy siak ciekawy efekt.

Skomentuj

juz za pozno. podkleilem to uszczelka. nie wiedzialem ze to az takie miekkie :|

Skomentuj

A co to za niskośredni? Jakiś STX?

Skomentuj

wygląda na 14 SCX

Skomentuj

Miesiąc pracy wieczorami, jeszcze ze dwa do złożenia.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X