Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

panowie jaką farbe polecicie do pomalowania "surowej" blachy stalowej bo musze wreszcie wykończyć końcówke i pre. nie mam niestety dostępy do żadnego lakiernika żeby pomalować natryskowo :neutral:

Skomentuj

Warg, czyli nie ma co liczyć na żaden podkład?

Jeśli tak to polecam farbę w sprayu grafficiarską marki MONTANA coś takiego:

http://allegro.pl/item546381860_mont...s666_cans.html

Świetna jakość!!! Nie ma porównania do żadnych deco lacków, czy innych cudów :P

Przed nałożeniem puszkę z farbą proponowałbym pomoczyć przez jakieś 15 minut w ciepłej wodzie ( 50-60*C )

Skomentuj

cudny90, zawsze można kupić podkład w sprayu :razz:
        zastanawiałem się też nad jakimś hammeraidem w sprayu ale przeraża mnie cena w stosunku do wydajności :shock:

co do farb graficiarskich to hmmm dziewczyny brat "maluje" to z nim moge zagadać :mrgreen:

Skomentuj

jamess8 może nie doczytałem wszystkiego, ale ty masz już hds180+xt25 - po co kupujesz mniejszego braciszka? Robisz kino?

Skomentuj

Obiecałem już HDS180+XT tacie dać do dużego pokoju, DXy już mam od dłuższego czasu, a szkoda mi ich sprzedawać. Myślałem o Seasach, ale robię znajomemu HDS164+XT a za robotę kupi mi HDS164 więc tak jakby mam je gratis. Myślę że do kina przypasują też. Ewentualnie będzie to projekt przejściowy na sprzedaż jak mi się znudzi.

Skomentuj

hmm jeszcze jedno pytanie, niedługo będe gadał o blachy (niestety tylko stalowe) do pre i pytanie .. jest sens odgradzać część obudowy gdzie będą trafa (będzie ich kilka od pre lampowego, DACa, od selektora, włącznika itp czyli minimum 3)

Skomentuj

teoretycznie tak. bedzie to stanowilo jakas odgrode od pola magnetycznego trafa wiec powinno niby pomoc

Skomentuj

Dziś dokończenie frezów. Wycięcie otworów na b-r tunele i wywiercenie otworów na terminale. Dziś także przyszedł kabelek do kolumn, DNM Reson LSC MkII 2 x 2,5 m z jednej strony banany z drugiej goły kabel. Jako, że nie jestem z tych osób co wieżą, że kabel może wszystko :) myślę, że Reson wystarczy.W najbliższym czasie szlifowanie, lakierowanie i wywiercenie otworów pod nakrętki wbijane, i umocowanie nakrętek.

Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                  Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

nice :cool:

Skomentuj

doszły dzisiaj głośniki

Mój wstępny plan na monitorki

Ale wymiary chyba SxWxG(22x46x30)
                      To będą chyba złote monitorki :grin:

Skomentuj

A ja mam takie pytanko o kwestii estetycznej, tworzę subika na STX GDN 22, moje plany są takie, że subik to kostka 30x30x30 i jak myślicie jak umieści BR z przodu (wersja A) czy z przodu dać centralnie głośnik a BR z dołu lub z tyłu obok panelu (Sub aktywny). (B)

Skomentuj

Wymiary zupelnie antyestetyczne. Glosnik na pzredniej sciance a BR ponizej glosnika. Jedynie sensoway wyglad.

Skomentuj

zgadzam sie z przedmowca
                            a w dodatku keisan, obudowa 30x30x30xm jest za mala :P to zalednie ok 18 litrow

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                              obudowa 30x30x30xm jest za mala :P to zalednie ok 18 litrow
                              tak mi program wyliczył,

Zamieszczone przez pegelmesser
                              Wymiary zupelnie antyestetyczne
                              kwestia gustu

no ale dzięki, będę myślał o innych wymiarach

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez keisan
                                  tak mi program wyliczył,
                                  jaki program? podaj nazwe to wrzucimy go na liste programow kompletnie nie przydatnych :P

dalex1, polecam cos takiego http://www.loudspeakershop.eu/samopr...owa-p-412.html
                                  tylko ze ja kupowalem mniejsze i komplet na 2 kolumny za te pieniadze w dexonie. obecnie tego na ich stronie nie widze - ale moze jeszcze maja

Skomentuj

Pawel S., beda kolce teraz tak tymczasowo sa te filce bo musialem posluchac kolumienek :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      podaj nazwe to wrzucimy go na liste programow kompletnie nie przydatnych
                                      Bass-Reflex ze strony Irka

to ile litrów ma byc?

Skomentuj

Zamieszczone przez keisan
                                        Bass-Reflex ze strony Irka
                                        strony która nie była odświeżana ładnych parę lat

Skomentuj

Btw 27 litrów ma być i 30x30x30 są to wymiary wewnętrzne mój błąd.
                                          (strojony na 45HZ)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X