Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kondrax, i jak warto kupić te resony> Bo bardzo nad nimi się zastanawiam

Skomentuj

KIVLOV, ja ci powiem tak ja w kable nie wierzę. Rożnicę są w kablach ale są tak małe że ledwo zauważalne takie moje zdanie. Kupiłem go dla spokoju żeby mieć leszy kabel nie taki za jakieś grosze ofc byle jaki mieć.

A tak z wkręcanie sobie to mam wrażenie że lepsza przestrzeń i chyba bass mocniejszy. Co do wysokich tonów i przygaszania ich przez resona to ja się nie zgodzę jest tak samo jak było przedtem albo i nawet ich więcej Wcześniej miałem LS25 procab.

[ Dodano: 2009-02-15, 14:04 ]
      dolphin123, Weź jak masz firefoxa wciśnij CTRL - (minus), ci się po prostu przez przypadek na przeglądarce wcisnęło i masz wszystko powiększone. Na IE i operze też gdzieś w opcjach u góry przeglądarki jest powiększanie i pomniejszanie teksu.
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
        dolphin123, Weź jak masz firefoxa wciśnij CTRL - (minus), ci się po prostu przez przypadek na przeglądarce wcisnęło i masz wszystko powiększone. Na IE i operze też gdzieś w opcjach u góry przeglądarki jest powiększanie i pomniejszanie teksu.
        dzieki, to bylo przyczyna.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
          Same kolumny.......
          Wydaje Ci się :)

Skomentuj

esh0 nice... :grin: opisz to magiczne wykonczenie lampki jak mozesz - obudowe

Skomentuj

kondrax a możesz podłączyć jedną kolumnę pod Resonem a drugą pod zwykły przewód i dosłuchać się różnicy. Bo rozmawiałem z osobą co ma ten kabel i naparwdę jest różnica. Bardzo mnie ciekawi czy warto wydać 50zł za metr kabla - właśnie na tym przewodem się zastanawiam od dwóch miesięcy.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                esh0 nice... :grin: opisz to magiczne wykonczenie lampki jak mozesz - obudowe
                A co tu opisywać? :) Boki z parkietu mahoniowego (będzie lakierowany), w środku stelaż z listewek do podparcia blachy (myślałem, że będzie potrzeba dokręcać blachę, ale obejdzie się bez tego). Blacha wycięta z kawałka blacho-dachówki (będzie pomalowana na czarno), wygięta przy użyciu dwóch płaskowników (dlatego w środku gięcia widać delikatne uwypuklenie).

Tył z płyty podłogowej, malowany na czarno :)

Pozostało zrobić otwory wentylacyjne (trochę dziur Φ3) i otwory na lampy (Φ22) - no i to jest problem, bo nie mam czym takich dużych otworów zrobić :roll:

Z przodu jeszcze jakaś gałka, włącznik i jazda :)

Następny (6n14p) będzie miał podobno obudowę, ale inny przód :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                  ta fota wyjasnia wszystko

Skomentuj

Zamieszczone przez KIVLOV
                    Bo rozmawiałem z osobą co ma ten kabel i naparwdę jest różnica. Bardzo mnie ciekawi czy warto wydać 50zł za metr kabla - właśnie na tym przewodem się zastanawiam od dwóch miesięcy.
                    :lol: warto warto żeby później jeszcze w to uwierzyć nawet :mrgreen:
                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                      i otwory na lampy (Φ22) - no i to jest problem, bo nie mam czym takich dużych otworów zrobić :roll:
                      wyżynarkę masz?

Skomentuj

Mam, mam też noże do metalu, ale niestety są dość szerokie, więc nie wytnę tak małego otworu - a już na pewno nie w wygiętej blasze.

Skomentuj

nowy1 IMO zastosowanie kondów śrubowych to wyłącznie voodo, tak tak wiem o prądach duperelach itp, co do szybkich diod to ciągle myślę, jednak chyba to kolejne vooodoo. PS kendeil wcale nie jest taki dobry, widziałeś jak pięknie wyparowują?

Skomentuj

esh0, to zostaje Ci kupić wiertło... Sprawdzę jeszcze u siebie czy mam jakieś cienkie noże to najwyżej Ci przywiozę jakiś...

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                              KIVLOV napisał/a
                              Bo rozmawiałem z osobą co ma ten kabel i naparwdę jest różnica. Bardzo mnie ciekawi czy warto wydać 50zł za metr kabla - właśnie na tym przewodem się zastanawiam od dwóch miesięcy.

:lol: warto warto żeby później jeszcze w to uwierzyć nawet :mrgreen:
                              No niedługo kolega opisze czy warto - szkoda, że nie ma super jakościowego sprzętu bo nie zdziwiłbym się jak na UNIAMPIE nie zauważy się różnicy. Sam chętnie bym porównał, ale nie mam gdzie.
                              Zamieszczone przez kondrax
                              KIVLOV, mogę ale nie dziś, dopiero do domu wróciłem zmarzłem jak cholera. Jutro coś po południu jak znajde czas posłucham.
                              Czekam z niecierpliwością.

Skomentuj

Akurat kiedyś planowałem podobną obudowę, ale postanowiłem zrobić nową.

a to nowa ledwo zaczęta

a tak to wygląda w środku

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                                  otwory na lampy (Φ22) - no i to jest problem, bo nie mam czym takich dużych otworów zrobić :roll:
                                  może takim czymś warto spróbować? http://www.allegro.pl/item555726703_...k_komplet.html

Skomentuj

Zamieszczone przez KIVLOV
                                    kondrax a możesz podłączyć jedną kolumnę pod Resonem a drugą pod zwykły przewód i dosłuchać się różnicy. Bo rozmawiałem z osobą co ma ten kabel i naparwdę jest różnica. Bardzo mnie ciekawi czy warto wydać 50zł za metr kabla - właśnie na tym przewodem się zastanawiam od dwóch miesięcy.
                                    skomentuje to jednym zdaniem WTÓRNY ANALFABETYZM ......

jak masz pieniazki z ktorymi nie masz co robic to dla spokoju ducha tak....ale jak piszesz ze bedzie lepszy dzwiek to jestes ...... niedouczonym dzieckiem (heh wybaczcie moze i za to warn sie nalezy ale z durnymi postami sie walczy ;p)....... fizyką bys się zajął !

http://audiovoodoo.freens.pl/wojna.htm

naprawde zróbcie sobie powyzszy test DLA SIEBIE SAMYCH !

http://www.theaudiocritic.com/downloads/article_1.pdf

a to dla reszty bajeczek ......;p (PS pod tym pdfem podpisują sie najbardziej uznani konstruktorzy diyaudio....tak o tym wspomne bo dla niektórych musi być ktos z autorytetem inaczej nie uwierzy......)

czy sluchacze kabli zrozumieją w koncu ze grube przekroje są po to by na duzych odleglosciach zniwelowac spadki napiecia ? ...... lub uzywa sięich w miejscach gdzie przeplywa duzy prąd !.....

ja uzyłem 1,5mm^2 plecionki Jantzena ~8zł za metr ... bo jest solidnie wykonany, dobrze się zaprawia i dobrze układa oraz ladnie wyglada... ...myślicie ze na odcinku 2m jakakolwiek osoba to odróżni od 2,5mm^2 i w góre ...? ....;p

heh mozna by do tego pojedynku wyzwac kazdego sluchacza kabli .......;p...ale tak to jest jak nie ma sie pojecia o swiecie w kotrym sie zyje ... i o zjawiskach w nim zachodzacych;p
                                    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14069&start=0

przepraszam serce mi szybciej bije jak czytam takie glupoty ......
                                    z mojej strony EOT ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                                      może takim czymś warto spróbować? http://www.allegro.pl/item555726703_...k_komplet.html
                                      E, to są pióra do drewna, dwa otwory w blasze i piór do wyrzucenia raczej... mam coś takiego w domu, ale wątpię aby tym się dało - może jutro kupię jedno na straty i sprawdzę :)

Skomentuj

esh0, zrob tak jak z otworami w plycie jak nie masz wyrzynarki - kilka mniejszych otworow dookola a potem wyrownanie pilnikiem

Skomentuj

Pawel S., ta, wiesz ile to roboty? Ja jestem leniwy i wygodny człowiek :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X