kondrax, i jak warto kupić te resony> Bo bardzo nad nimi się zastanawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
KIVLOV, ja ci powiem tak ja w kable nie wierzę. Rożnicę są w kablach ale są tak małe że ledwo zauważalne takie moje zdanie. Kupiłem go dla spokoju żeby mieć leszy kabel nie taki za jakieś grosze ofc byle jaki mieć.
A tak z wkręcanie sobie to mam wrażenie że lepsza przestrzeń i chyba bass mocniejszy. Co do wysokich tonów i przygaszania ich przez resona to ja się nie zgodzę jest tak samo jak było przedtem albo i nawet ich więcejWcześniej miałem LS25 procab.
[ Dodano: 2009-02-15, 14:04 ]
dolphin123, Weź jak masz firefoxa wciśnij CTRL - (minus), ci się po prostu przez przypadek na przeglądarce wcisnęło i masz wszystko powiększone. Na IE i operze też gdzieś w opcjach u góry przeglądarki jest powiększanie i pomniejszanie teksu.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondraxdolphin123, Weź jak masz firefoxa wciśnij CTRL - (minus), ci się po prostu przez przypadek na przeglądarce wcisnęło i masz wszystko powiększone. Na IE i operze też gdzieś w opcjach u góry przeglądarki jest powiększanie i pomniejszanie teksu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123esh0 nice... :grin: opisz to magiczne wykonczenie lampki jak mozesz - obudowe
Tył z płyty podłogowej, malowany na czarno :)
Pozostało zrobić otwory wentylacyjne (trochę dziur Φ3) i otwory na lampy (Φ22) - no i to jest problem, bo nie mam czym takich dużych otworów zrobić :roll:
Z przodu jeszcze jakaś gałka, włącznik i jazda :)
Następny (6n14p) będzie miał podobno obudowę, ale inny przód :cool:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KIVLOVBo rozmawiałem z osobą co ma ten kabel i naparwdę jest różnica. Bardzo mnie ciekawi czy warto wydać 50zł za metr kabla - właśnie na tym przewodem się zastanawiam od dwóch miesięcy.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Zamieszczone przez amdrKIVLOV napisał/a
Bo rozmawiałem z osobą co ma ten kabel i naparwdę jest różnica. Bardzo mnie ciekawi czy warto wydać 50zł za metr kabla - właśnie na tym przewodem się zastanawiam od dwóch miesięcy.
:lol: warto warto żeby później jeszcze w to uwierzyć nawet :mrgreen:Zamieszczone przez kondraxKIVLOV, mogę ale nie dziś, dopiero do domu wróciłem zmarzłem jak cholera. Jutro coś po południu jak znajde czas posłucham.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez esh0otwory na lampy (Φ22) - no i to jest problem, bo nie mam czym takich dużych otworów zrobić :roll:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KIVLOVkondrax a możesz podłączyć jedną kolumnę pod Resonem a drugą pod zwykły przewód i dosłuchać się różnicy. Bo rozmawiałem z osobą co ma ten kabel i naparwdę jest różnica. Bardzo mnie ciekawi czy warto wydać 50zł za metr kabla - właśnie na tym przewodem się zastanawiam od dwóch miesięcy.
jak masz pieniazki z ktorymi nie masz co robic to dla spokoju ducha tak....ale jak piszesz ze bedzie lepszy dzwiek to jestes ...... niedouczonym dzieckiem (heh wybaczcie moze i za to warn sie nalezy ale z durnymi postami sie walczy ;p)....... fizyką bys się zajął !
http://audiovoodoo.freens.pl/wojna.htm
naprawde zróbcie sobie powyzszy test DLA SIEBIE SAMYCH !
http://www.theaudiocritic.com/downloads/article_1.pdf
a to dla reszty bajeczek ......;p (PS pod tym pdfem podpisują sie najbardziej uznani konstruktorzy diyaudio....tak o tym wspomne bo dla niektórych musi być ktos z autorytetem inaczej nie uwierzy......)
czy sluchacze kabli zrozumieją w koncu ze grube przekroje są po to by na duzych odleglosciach zniwelowac spadki napiecia ? ...... lub uzywa sięich w miejscach gdzie przeplywa duzy prąd !.....
ja uzyłem 1,5mm^2 plecionki Jantzena ~8zł za metr ... bo jest solidnie wykonany, dobrze się zaprawia i dobrze układa oraz ladnie wyglada... ...myślicie ze na odcinku 2m jakakolwiek osoba to odróżni od 2,5mm^2 i w góre ...? ....;p
heh mozna by do tego pojedynku wyzwac kazdego sluchacza kabli .......;p...ale tak to jest jak nie ma sie pojecia o swiecie w kotrym sie zyje ... i o zjawiskach w nim zachodzacych;p
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14069&start=0
przepraszam serce mi szybciej bije jak czytam takie glupoty ......
z mojej strony EOT ;p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez damianimoże takim czymś warto spróbować? http://www.allegro.pl/item555726703_...k_komplet.html
Skomentuj
Skomentuj