Panowie mam problem:
zrobiłem wzmaka na LM3886 i jeden kanał jest dobry (zero brumu, czysty dźwięk) natomiast drugi kanał brumi mocno brumi.
Jak jest podłączony do zasilania i kolumn jest ok, ale w momencie podpięcia czego kolwiek pod wejście zaczyna się problem z brumem.
Co mam z tym zrobić? (Poza wyrzucenie go do śmieci)
keisan, jesli jeden kanal brumi a drugi nie a sa podlaczone symetrycznie to jak porownasz to zobaczysz co to powoduje :P... popatrz nasciezki elementy luty itd
Pisalem piekne porównanie ale mi komp sie zwiesil i poszlo sie jeb.. wiecie jaki to ból? nie chce mi sie pisać od nowa.
Zamieszczone przez Pawel S.
ten po lewej odpada - tam siedzie tadek
stawialbym na mivoca ale zapewne zaskoczy nas no name :P
Zdziwił byś się Paweł. Zaskoczyły mnie wszystkie wzmacniacze - Mivoc bardzo negatywnie, taka wychwalana konstrukcja a tutaj zero kontroli, jedno wielkie dudnienie a w dodatku podbicie na 60Hz i subsonic na 40hz ;] W dodatku 2x26V z marnego EL, wieć to 80W a nie 120...Brawo dla konstrukorów...
SUB 15.1 mimo iż sterujace to tadki - padłbyś - super kontrola, aż mi się udało przysmarzyć troche mivoca xaw210hc, kapton było czuć, albo klej :cool: Ciepłe miesiste brzmienie, zroznicowane i punktualne. Mimo iż trafo 2x24V na wyjsciu pod obciązeniem jest 70V co daje ok 300W! Szacun w sumie w jego strone - ale za mocny dla mnie
I ten noname to konkretnie mnie rozwalił - trafo 2x36V 160W trany toshiby, super wykonanie, szczelny. A brzmienie? tutaj mnie zwalił z nóg że za 100zł :mrgreen: idzie coś takiego wyrwać ;O zostawiłem go, bo perfekcjonalny wzmacniacz do MDSa i Mivoca.
JBL TLX SUB125 to padaka niestety.
A Mivoc AM80 jest duzo lepszy niz AM120 - ma zaciąg z hiendu.
Został mi do przetestowania tylko ten panel z VoiceKrafta i mam nadzieje ze mnie tak samo milo zaskoczy jak ten noname :)
Maxi, ta i co jeszcze?:P na plecy go wezmę:P Głośnik już jest mój i nie oddam :razz: po wstępnych kulawych testach czuję że będzie fajny sub... :mrgreen: n_omyzs, wydaje Ci się... 70l to albo wysoki kloc albo lekki jamnik... skrzynia ma 56cm długości o ile dobrze pamiętam :wink:
I ten noname to konkretnie mnie rozwalił - trafo 2x36V 160W trany toshiby, super wykonanie, szczelny. A brzmienie? tutaj mnie zwalił z nóg że za 100zł idzie coś takiego wyrwać ;O zostawiłem go, bo perfekcjonalny wzmacniacz do MDSa i Mivoca.
Są, tak jak csbiczek, pisze. Można zrobić modyfikaje i usunać ten durny wskaźnik, wymienic kable(skrócić je) i mamy pełnowartościowy, najlepiej z testowanych wykonany panel do suba w dodatku za psie pieniądze.
Skomentuj