Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Michał K.
    Obrazek

zaczynamy próbny montaż
    jak ci sie fornirowało czym odcinałes nadatek nie wyłaż fizelina

Skomentuj

metr :P Tylko na tym foto wyglądają na niskie :)

[ Dodano: 2009-03-20, 20:05 ]
      nowy1, przecinałem fizeline skalpelem z zapasem ok. 2mm od ściany i fornir sam ładnie pękał, reszta zeszlifowana.

Skomentuj

Zamieszczone przez Paweł S.
        NIEEE!!
        11 litrow to za duzo i glosnik zacznie mulic jak ARN150!
        daj ok 8 litrow
        Początkowo miało być 7,5litra, ale niestety, na żaden sposób nie dałoby rady zrobić mojego "designu" (jak skończę to zobaczycie :)), więc będzie 8 litrów. I jeszcze kilka pytań dotyczących tej konstrukcji:

1. Bass-reflex zrobić na froncie, czy tyle kolumny ? Z góry pisze, że pudła będą stały po rogach pokoju.

2. Jakie dać strojenie ? Słucham głównie rocka, trochę metalu, od czasu do czasu jakieś inne gatunki.

Skomentuj

Zamieszczone przez RzeznikUnitra
          1. Bass-reflex zrobić na froncie, czy tyle kolumny ? Z góry pisze, że pudła będą stały po rogach pokoju.
          w takim razie z przodu
          Zamieszczone przez RzeznikUnitra
          2. Jakie dać strojenie ? Słucham głównie rocka, trochę metalu, od czasu do czasu jakieś inne gatunki.
          45-55Hz
          nie oplaca sie za nisko bo stracisz na efektywnosci wiecej niz zyskasz na zejsciu

Michał K., nadal twierdze ze trzeba by dodac jakis pierscien lub jakis inny akcent zeby optycznie powiekszyc sredniaka

lakierowales probke forniru zeby zobaczyc jaki bedzie mial kolor?

Skomentuj

Pierwsze odsłuchy i pozytywne zaskoczenie :wink:

Skomentuj

Nono :grin:

Wygląda gites, przy twoich starych prezentuje sie jak typowy arystokrata hehe Ale kontrast.

Nie lakierowane jeszcze?

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
                Wygląda gites, przy twoich starych prezentuje sie jak typowy arystokrata hehe Ale kontrast.

Zamieszczone przez paldo
                Nie lakierowane jeszcze?
                Narazie goły fornir, jak skończe obie to dam do lakierowania.

Skomentuj

Nono :grin:

Nie lakierowane jeszcze?

[ Dodano: 2009-03-21, 01:03 ]
                  Heh widze że coś się z forum walneło, albo to u mnie wirusy szakleją :lol:

Sorry za zdublowanie.

jaki lakier? dajesz bejce?

(mam nadzieje że nie super połysk...? :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
                    jaki lakier? dajesz bejce?

(mam nadzieje że nie super połysk...?
                    Nad lakierem się jeszcze zastanawiam, bejcował nie będę bo po zmoczeniu fornir nabiera ciekawego kolorku Chyba jednak będzie na wysoki połysk.

Skomentuj

No ja tez bym nie bejcował raczej. I dał pół mat Jakos mi się nie widzi do tych kolumn pod ten fornir połysk. No ale to tylko moje zdanie Połysk mi do jakiś bardziej ciemnych fornirów pasuje i do czczotów, orzechów może. Zresztą nei jestem fanem błyszczacych klumn tak czy siak

A może pomyśl nad woskiem :idea:

Skomentuj

Moje Seasy jeszcze w kartonie :mad: ale od dzisiaj mam cztery dni przeznaczone tylko na kolumny :smile:

Skomentuj

A mi sie nie podoba :P... taki gruby kloc... niezgrabny.. O ile sciacia z przodu ciekawe to zwiekszanie glebokosci w gore kolumny nie bardzo trafia w moj gust. Wyszly ci takie niezgrabne klocki stylizowane na firmowe kolumny..

Skomentuj

Niestety muszę zgodzić się z n_omyzsem

Fajnie zrobione, elegancko, ale żeby dla mnie fajnie wyglądąły to musiałyby być wyższe .. Dużo wyższe .. teraz wyszły takie altusy rev. 2 xD A przy takiej wysokości musiałyby być węższe i mniejsze głośniki, nie na taki duży głośnik takie niskie ...

Mimo wszystko gratulacje udanej konstrukcji :)

PS: Nie jest źle

Skomentuj

Jeśli będą stały w dużym pokoju to rozmiar nie będzie przeszkadzał. W małym pokoju prezentują się jak niezgrabne kloce.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                                Jeśli będą stały w dużym pokoju to rozmiar nie będzie przeszkadzał
                                michal je robi do nowego domu - tam bedzie mial chyba 35-40m2

mi tez sie nie podoba to rozszerzanie w gore ale jak widac mlody chcial zrobic cos innego :P

Skomentuj

to i ja sie pochwale bez lakieru wenge

Skomentuj

nowy1, faktycznie, przydałyby się wyższe kolce :wink:

Skomentuj

Takie ustawienie trafek bedzie dobre ?

Skomentuj

Wyszło coś takiego:

front od PJ do wymiany. pozatym lampa blyskowa zrobila czarymary i bok jest tak jasny ze ;O w rzeczywistosci jest owiele wiel wiele ciemnijeszy ; )

Skomentuj

Bartuś, zamow sobie nowe fronty do PJtek i bedzie ladnie :P

Skomentuj

Czaruję...