mkul,
Napisz coś więcej o tych monitorkach ,wszyscy wiemy że głośniczki to jedne z najlepszych w swojej cenie ale jak to brzmi ,jaki podział na zwrotce?
Podział 1k6, akustycznie wysoki cięty LR4, elektrycznie oba 2nd, GDN trochę łagodniej z pułapką, przy wyższym podziale być może wymagałby nawet dwóch pułapek. Obudowa zamknięta, mimo, że głośnik powinien się nieźle spisać w br, ale u mnie wspomaga go coś lepszego jak na fotce, więc zamknięta była optymalna. O brzmieniu nie chcę się jeszcze rozpisywać, ale chyba pierwszy raz, no może drugi jestem zadowolony z pierwszej wersji zwrotki, seasik nie gra wogóle jak alu, miałem obawy i wahałem się pomiędzy nim a 27TDFC, ale bawolek mnie przekonał do niego i jestem wyjątkowo zadowolony i zaczynam sie przekonywać do twardych membran.
http://img21.imageshack.us/gal.php?g=s6301426.jpg
Ja wczoraj skonczylem.
Perfekcyjnie nie jest, ale w stosunku do obudowy starej jest IDEALNIE
A jakos żadnego lakiernika nie znalazlem w okolicy:|
Na wiekszosci powierzchni poza gorna, faktura skórki pomaranczy delikatnej wyszla.
Ps. stojaki tez DIY:)
heh no jak pisalem .....ja bylem go bardzo ciekawy i balem sie po moich doswiadczeniach z metalem (co prawda malutkie to doswiadczenie bylo ale kiedys mnie strasznie zrazilo).... ..... i jak przyszedl do mnie z tym aluminiowym seaskiem Krzysiek to mnie strasznie zaskoczyl.............pozytywnie ;p
Michale tobie juz pisalem ale napisze "do ogółu" ..... przy takim poziomie glosnosci przy ktorym swobodnie się rozmawia... puscil bym komus 27tdfc i 27tbfc to zaloze sie ze 90% ludzi nie odrozni tego aluminiowego od tekstylnego ....... roznice troszke slychac przy juz naprawde glosnym graniu ze ten aluminiowy jest troszke bardziej ostry .....
Faktura skórki pomaranczy delikatnej wyszla piszesz :?: to normalne zawsze wychodzi po malowaniu i teraz najlepiej zrobić polerkę papierem ściernym 2000/1500 na mokro a potem normalna polerka i jest gitez :grin:
Na każdym aucie wychodzi jak jest malowane i naczej nie może być :grin:
bawolek masz rację, porównywałem z 27TFF ogólnie podobną równowage tonalną starałem się zachować i sposób filtracji i różnice naprawdę nie są duże, n_omyzs pokaże, ale chwile to jeszcze potrwa, jak widać na fotce zwrotka jest dość spartańska i w dodatku brak elementów na drugi kanał. Teraz się zastanawiam tylko czy jest dokładać kasy do czegoś więcej niż Jantzen MKT, np. cross-cap albo z-standard, jeśli macie jakieś doświadczenia to dajcie znać, bo zwrotka już grubych korekt nie będzie raczej przechodzić, co najwyżej rezystor w sekcji seasa.
Faktura skórki pomaranczy delikatnej wyszla piszesz :?: to normalne zawsze wychodzi po malowaniu i teraz najlepiej zrobić polerkę papierem ściernym 2000/1500 na mokro a potem normalna polerka i jest gitez :grin:
Na każdym aucie wychodzi jak jest malowane i naczej nie może być :grin:
No ja to zrobilem tak:
szpachla wygładzony szlifierka oscylacyjna, na to 2 warstwy podkladu przejechane delikatnie papierem 220
Potem kilka warstw lakieru (spray) po kazdej papier scierny 2000 na mokro,
ostatni warstwa dodatkowo polerka + pasta K2 tempo....
Bez polerki pasty i papieru... to wygladalo jak CELULITIS a nie jak skórka pomaranczy
Słuszna uwaga Paweł S, potem pewnie zaczęłoby się gderanie (gdyby malowanie bylo profesjonalne) że drogo, że slicznie ale to juz nie DIY:)
Pamietam temat gdzie ktos zestaw z akustyka (HDX2?) zrobil i na obudowy wydal 1500zł....
Dlatego ja wydałem 300:):)
Przy czym 100zł zapłaciłem za 2 fronty z mdf 22mm z przesyłką.
Bo w tej cenie frezarki górnowrzecionwe były stosunkowo tandetne, na dodatek bez frezów więc zabawa byłaby dużo droższa... a po rozmowie z kilkoma userami stwierdzilem ze pierwszy raz pewnie troche mdf zmarnuje, a 22mm w mojej mieścinie to produkt niszowy.. http://allegro.pl/item594390819_frez...altow_cnc.html
Jednyn ból, głośniki nie były mierzone...zaufałem rysunkowi producenta...i sie okazalo z dx25 nie ma 104mm...:| (akurat moja sztuka) i frez pod wysokotonowke ma 0,5m szczeline dookoła ale spoko
Jednyn ból, głośniki nie były mierzone...zaufałem rysunkowi producenta...i sie okazalo z dx25 nie ma 104mm...:| (akurat moja sztuka) i frez pod wysokotonowke ma 0,5m szczeline dookoła ale spoko
a to dziwne bo jak ja robilem frezy pod XT25 (ten sam front) to srednica byla ponad 104mm!
Skomentuj