Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

HeatheN, myslalem ze to sds164... :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      Zamieszczone przez HeatheN
      Jednyn ból, głośniki nie były mierzone...zaufałem rysunkowi producenta...i sie okazalo z dx25 nie ma 104mm...:| (akurat moja sztuka) i frez pod wysokotonowke ma 0,5m szczeline dookoła ale spoko
      a to dziwne bo jak ja robilem frezy pod XT25 (ten sam front) to srednica byla ponad 104mm!
      Mam suwmiarkę:) więc się nie myle... szkoda, miales racje:P moglem zmierzyć glosnik nie rysunek
      Sprawdze Niko sztuki jak jego wymiary wygladaja....ale po tej klasie glosnikow takich roznic sie nie spodziewalem

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
        Pawel S. napisał/a
        HeatheN napisał/a
        Jednyn ból, głośniki nie były mierzone...zaufałem rysunkowi producenta...i sie okazalo z dx25 nie ma 104mm...:| (akurat moja sztuka) i frez pod wysokotonowke ma 0,5m szczeline dookoła ale spoko
        a to dziwne bo jak ja robilem frezy pod XT25 (ten sam front) to srednica byla ponad 104mm!
        chińska produkcja sie kłania...

Skomentuj

eee tam ......w seasie masz +-0, 4mm dla wooferkow.... a dla tweeterkow 0,3...czyli mozesz trafic ze miedzy 2ma kopolkami masz 0,6mm roznicy ......a wooferekami ~1mm..... .....a co gorsze...obrys kosza nie jest idealny co na ER18rnx uswiadczylem .......zreszta nie tylko ja ... ..i trzeba podszlifowywac...

kondrax tez podszlifowywał paczki.........Marko3T pisal ze tez nie raz tak mial ......a co wiecej w excelach tak samo jest ;p a to juz cenowa polka SS i bynajmniej nie chinska produkcja.......wiec panowie z tą "chinska produkcją" wyluzujcie......

Skomentuj

diabełki wyregulowane złożone ,odpalone

Skomentuj

nowy1, 3 funkcyjny wzmacniacz? poza podstawową funkcja wzmacniacza robi jeszcze za lampkę nocną i mały piecyk :)

a tak na poważnie, szacunek i szczerze zazdroszczę :roll:

Skomentuj

bawolek, bo to sa juz odlewy a nie tloczki czy toczone wiec nic dziwnego
                ale mogliby podtoczyc powierzchnie przylegania przynajmniej

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                  Zamieszczone przez UKA
                  Jakby co Maxi, to mogę Tobie oddać za tyle ile dałeś za tamtego - może zrobisz tandem
                  No ja do 10 kwietnia jestem bez gotowki...
                  Co do wielkosci pudla to fakt... w sobote badz niedziele sie nim pobawie od 100l w dol ;p

[ Dodano: 2009-03-26, 15:32 ]
                  Swoja droga, UKA, ladne komentarze... heh
                  Producent sugeruje bodajże 40l cl i 70l b.r.
                  Trochę nieciekawie, bo szybko potrzebuję kasy.
                  Co do komentów, to po prostu nie boję się sam wystawiać negów, więc dostałem trochę w odwecie :evil:

Skomentuj

Praca wre:

zasilacz jak widać już polutowany

Skomentuj

Tak z ciekawosci, po co te rezy tak wysoko?

Skomentuj

n_omyzs, bo będę pewnie przelutowywał, dolutowywał itp, tzn jest to wersja testowa, ostatecznie będą wlutowane tak jak powinno być Np w pre nr 3 w schemacie zasilacza było 0,7-1K a u mnie ostatecznie były 4,7k :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                          Tak z ciekawosci, po co te rezy tak wysoko?
                          mozna rezystory tez odsunac od PCB po to aby jak sie spala zostawily plytke w calosci i mozna bylo odczytac wartosc tego rezystora.
                          sprawdzone w praktyce na symasymie :P (a wczesniej dziwilem sie po co w fabrycznych tak robia)

Skomentuj

Wysoko sa te ktore sie gzreja. I czesto nie sa wlutowywane w pltke bezposrednio tylko przez tuleki.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                              Wysoko sa te ktore sie gzreja.
                              dokładnie to jest powód dla którego niektóre będą zostawione w takim stanie jak są... Na początku lutuję wszystkie tak bo nie wiem co będę wymieniał... Płytka wzmacniacza też już prawie gotowa:

Skomentuj

No a te ściągi z matmy ( tw. pitagorasa widzę ) są aż tak bardzo potrzebne przy montowaniu wzmaka?

Co do grzania rezystorów to raz słyszałem, że trzeba je lutować wysoko, tak jak csbiczek, a raz słyszałem, że trzeba jak najniżej, ponieważ płytka odprowadza ciepło ... , a mówił mi to gość, który projektuje przetwornice, spawarki i takie rzeczy, więc nie wiem kogo słuchać :P

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                  a raz słyszałem, że trzeba jak najniżej, ponieważ płytka odprowadza ciepło
                                  pod warunkiem że to metal.... W przypadku PCB musi być wysoko żeby na całej powierzchni rezystora odprowadzało się ciepło... A Pitagorasy i inne takie tam to robią za podkładke żeby szafki nie poniszczyć :wink:

Skomentuj

jak szalec to na calego :mrgreen:

Skomentuj

Pawel S., co to będzie? drabinka rezystorowa? Skąd wytrzasnąłeś takie przełączniki?

Skomentuj

to będzie pewnie do zwrotnicy "przełączanej"

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                          Skąd wytrzasnąłeś takie przełączniki?
                                          z allegro. to jakies z demontazu z ruskiego sprzetu. radiastacja czy cos.
                                          koles mial tego pelno po 5,5zl/szt :P
                                          kupilem 4szt ale teraz juz niema :|
                                          Warg, dokladnie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X