Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No widzę, że nie próżnujesz :)
    Ja przez swoje cholerne remonty w domu, nie mam nawet czasu pomyśleć jaki domek zbudować do mojego Mivoca.

Skomentuj

A ja już kończę kino domowe na STX na gdn 14-100-8-scx i gdwk 10-200-8-pj.
      http://picasaweb.google.pl/szrapnel76/KinoSTXWBudowie#

Skomentuj

dolphin123, to widać tylko moderzy mogą po parę tysi mieć :P

Skomentuj

Tak jak obiecałem zabrałem się za wykończenie kolumn.
          Tutaj po bejcowaniu przed lakierowaniem:

Skomentuj

jamess8, co to za fornir i jaka bejca i czym nakładałeś ??

Skomentuj

Fornir już u mnie tradycyjnie: mahoń. A bejca to wiśnia ciemna, malowana pędzlem.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                dolphin123, to widać tylko moderzy mogą po parę tysi mieć :P
                no to wstawic mi takie cus i nie bede mial problemu :razz: ale bylbym za zwiekszeniem tego

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                  no to wstawic mi takie cus i nie bede mial problemu
                  biorac pod uwage frekwencje moderatorow to bylbym nawet za...

Skomentuj

Co z tym zrobić :?:

Jakieś propozycje :?:

Skomentuj

Dawid-SS, oddać np. mi

Skomentuj

Michał K., slszales juz jednego XLSa... i nadal bys to chcial? :???:

Skomentuj

Pawel S. to jest XXLS12DVC pierwsza edycja, Xmax jest troche mniejszy, coś około 22mm a nie 26mm(chyba tyle miał max wymachu XXLS, ale ja to interpretowałem jako Xdam), reszta parametrów powinna się zgadzać, schodzi naprawde nisko, ale demonem szybkosci nie jest, właściwie to gra to normalnie, nie jest to muł, ale buczek a to już różnica. Jeżeli nie sprzedam to może przywioze w budzie testowej do Ciebie Michał K. w lutym, zobaczymy czy 2xCA26 dorówna SPLem do tego XXLSa :mrgreen: Podejrzewam że one powinny go zagłuszyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            Michał K., slszales juz jednego XLSa... i nadal bys to chcial?
                            ja tylko zaproponowałem, że za darmo mogę się nim zaopiekować

Zamieszczone przez Dawid-SS
                            Pawel S. to jest XXLS12DVC pierwsza edycja, Xmax jest troche mniejszy, coś około 22mm a nie 26mm(chyba tyle miał max wymachu XXLS, ale ja to interpretowałem jako Xdam), reszta parametrów powinna się zgadzać, schodzi naprawde nisko, ale demonem szybkosci nie jest, właściwie to gra to normalnie, nie jest to muł, ale buczek a to już różnica. Jeżeli nie sprzedam to może przywioze w budzie testowej do Ciebie Michał K. w lutym, zobaczymy czy 2xCA26 dorówna SPLem do tego XXLSa Podejrzewam że one powinny go zagłuszyć.
                            Zalezy czym napędzisz tego muła z zawieszeniem od dentki od stara :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                              Zalezy czym napędzisz tego muła z zawieszeniem od dentki od stara :lol:
                              A no, faktycznie, zawieszenie niezłe ma, ale jest miekkie, palcem sie je wciśnie, gorzej z membraną, ja ręką uginam max 1cm a niezłej siły używam a raczej opieram się ciałem że tak to ujme, po podłączeniu do wzmacha i podaniu troche watów membranka jest luzna jakby wyzwoliła się :razz:

Skomentuj

Wreszcie przyszło coś na co długo czekałem:

Wrażenia bezcenne jak na tak prosty wzmacniacz, scena którą buduje dyskfalifikuje wszystkie tranzystory jakie miałem nawet DENONA PMA860 jest szersza i głębsza te smaczki bżmią jakby głośniej i w oddali, góra nie ma nic do zarzucenia bez problemu ciągnie 20khz przyjemna i delikatna średnica aksamitna i czysta , w basie niestety czuć największy niedobór w porównaniu do trana no ale to tylko jakieś 4W na kanał jak zmienie transformatory głośnikowe na profesjonalne to się to zupełnie zmieni.

Powiem tylko tyle dla tych których ciekawi czy warto budować takie proste budżetowe lampiaki, warto i to bez zastanowienia poprostu inna bajka mój tran na razie idzie w odstawkę.

Skomentuj

Witam Panowie. Zabieram się od jakiegoś czasu do zrobienia nowych bud dla 13/40/2 + 10/80/7. Mam już ustalone wymiary i design (pierścienie "altusowe" + okleina samoprzylepna pasująca kolorem do mebli).

Problem w tym, że kupiłem czarne pierścienie na GDN'y (aluminiowe, pomalowane na czarno), ale nie ma co wybrzydzać, bo ciężko dostać takie rozmiary. Kupiłem papiery ścierne (400, 1000, 2000, bo innych nie było). Po zjechaniu farby papierem 400, gdy przechodzę na 1000, to pierścień zamiast robić się coraz ładniejszy, robi się zwyczajnie szary.

Tak to wygląda po przejechaniu 400, po przejechaniu 1000 robi się zwyczajnie szare (na pierwszym zdjęciu zaznaczone)

Co jest grane ?

Skomentuj

siema
                                    na mokro szlifujesz tym 1000? bo chyba nie, wiec trochę wody i 2000 tez na mokro a później pasta polerska i będzie ok, lepszy efekt wyszedłby przy polerce mechanicznej polecam nawet krążek i szlifierke kontową

Skomentuj

Bez pasty polerskiej nie uzyskasz połysku.

Skomentuj

Czyli rozumiem, że to normalne, że pierścień robi się szary, kiedy czyszczę coraz to drobniejszym papierem?

Skomentuj

Tak.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X