Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Albo z typową rurką ;-)

Skomentuj

ogolnie beka:) znalazlem w sieci

Skomentuj

dziwne połączenie :P
        co to za wstęgi ?
        chyba mało dB ma ten MDS do dwóch kiepów ;p

Skomentuj

nie wiem czemu ktos do dwoch kepow dal cos na dol, moze to mb?:P http://www.hifi-forum.de/viewthread-104-6608.html

Skomentuj

wstegi bodajze monacora
            coś nie wyglądają :p
            ale połączenie jej z kepami to masakra przecież

Zamieszczone przez dolphin123
            moze to mb?:P
            po tym wyższym to już nic mnie nie zdziwi ;]
            bałem się że to Twoje... :P

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
              bałem się że to Twoje... :P
              :lol: :lol: :lol:
              kase jeszcze wydawac w miare umiem:P jest tyle innych ciekawych projektow ze naprawde nie wiem jak takie cos mozna zrobic:)

Skomentuj

raffal81, dlatego trzeba było zacząć od budy testowej :P
                Takero nie jest zle )) zdziwilem sie tylko ze na stronie producenta pisali o strojeniu 25Hz )) ale okazalo sie ze ok :)

Skomentuj

Pokaż mi w którym miejscu masz napisane, że strojenie ma być na 25hz?
                  Jest troche niejasności:
                  -według wymiarów obudowy i długości szczeliny strojenie to 38-39hz
                  -według pomiaru impedancji 35hz
                  Obecnie masz w/g projektu?

Skomentuj

raffal81, mimo wszystko warto byłoby posłuchać paru wersji strojenia :P

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                      Pokaż mi w którym miejscu masz napisane, że strojenie ma być na 25hz?
                      Jest troche niejasności:
                      -według wymiarów obudowy i długości szczeliny strojenie to 38-39hz
                      -według pomiaru impedancji 35hz
                      Obecnie masz w/g projektu?

Moze zle wyczytalem na stronie producenta, bo pisali cos o 25hz przy 50 litrach i 35hz przy 30 litrach ( dwie wersje subwoofera na tym glosniku )

Bo mi wyszlo tez ze strojenie jest w granicach 38-39 hz :)

As one would expect, the SUB T-25.50 provides warmer, deeper bass, and the lower limiting frequency is 25 Hz, considerably lower than for the SUB T-25.30. But it is particularly in smaller rooms that the 30 litre version comes into its own. The missing low-bass (approx. 3 dB at 35 Hz)

ok mialem to na mysli pomylilo mi sie to z strojeniem spoko juz wszystko jasne

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
                        zmierzyłeś impedancją / na charce ? Bo jeśli tylko zasymulowałeś to kant dupy :P

Skomentuj

zmierzyłeś impedancją / na charce ? Bo jeśli tylko zasymulowałeś to kant dupy :P

Nic nie mierzylem bo nie mam czym wazne ze mi sie podoba bo ladnie gra chyba nawet zaaplikowany w muszli klozetowej tez by ladnie gral

Caly czas czekam na wygrzanie bo visatony to do tego maja ze potrzebuja troche czasu na wygrzanie nie wiem jak z TIW'em ale w170sc po tygodniu grania roznica byla oooogromnaaa :)))

Skomentuj

no to jak to wynik symulacji to nic wart nie jest :P

Skomentuj

Pawel S. co to za vify? Wyglądają jak moja D25AG ale jakieś czarne w środku.
                              Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                              Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

To byl wynik symulacji jaka osiagnol producent :)) na tym glosniku w takiej aplikacji podalem ja bo powalilo mi sie troche i pisalem o tym strojeniu na 25hz

ps. jezeli ktos mieszka blisko gdanska i mu sie nudzi to zapraszam na pomiary

Takero jedziesz??? :P

Skomentuj

Takero jedziesz??? :P
                                  w wakacje
                                  Weź sobie złóż zestaw pomiarowy :P

Skomentuj

ps. jezeli ktos mieszka blisko gdanska i mu sie nudzi to zapraszam na pomiary
                                    kiedy ? :mrgreen:

Skomentuj

DOLPHIN mam do srody chorobowe heheheh

Takero - a wlasnie powiem ci ze nie wiem czy sobie nie kupie jakiegos JIG'a i naucze robic sie pomiary, no co trzeba troche sie rozwijac

Skomentuj

Po co Ci tyle tego ? Chcesz z tego żyć ?
                                        2 moje a 4 kolegi.
                                        dopiero przy odbiorze "geniusz" zaczal sie czepiac ze chial 5 ;] (kino)

a moje vifki zostana polaczone z rowniez okazyjnie kupionymi GDN 16/50/6

Pawel S. co to za vify? Wyglądają jak moja D25AG ale jakieś czarne w środku.
                                        D25AG-77

nie ma najmniejszej wzmianki w necie o tej wersji tego glosnika... ale mam nadzieje ze to jakas wersja na zamowienia jakiegos producenta kolumn :P

Skomentuj

Witka

Co myślicie o czymś takim :?:

Mażą mi się kolumny w bardzo nowoczesnym i minimalistycznym stylu bo w prostocie siła więc wymyśliłem takie coś, co do kolorów to zamiast czerwonego można dać pomarańczowy.
                                          Jedyny minus to to że muszą być całe lakierowane a to nie łatwe.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X