Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie obyło się bez przygód :P dwa zadiorki na rogach które musze nadłożyć :P i teraz jeszcze nie wiem czy przy robieniu frezów czy się fornir nie postrzępie.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
      i teraz jeszcze nie wiem czy przy robieniu frezów czy się fornir nie postrzępie.
      Jak dobrze przykleiłaś (docisnąłeś) i masz ostre frezy to nie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
        Jak dobrze przykleiłaś (docisnąłeś) i masz ostre frezy to nie
        Dociskałem piorąc gumowym młotkiem. i frezy ostre bo nie używane :P od nowości :P Używałem do tej pory tylko 2 frezów wiec powinny być ostre :P

Skomentuj

Więc powinno być dobrze:)

Skomentuj

Czy przypadkiem nie jest to głośnik intertechnika w jakiejś gotowej konstrukcji

Skomentuj

Może i tak, co w tym dziwnego :) Ale to może tez być ładne DIY :)

Skomentuj

Skomentuj

W końcu stuningowałem panel do suba na GDN 20/80/2.
                  Przed zmianą:

Po zmianie:

W porównaniu do poprzedniej wersji panel jest z alu, końcówka to symasym wg. projektu flodinsa i filtr sktywny sub4.
                  Sub gra dużo lepiej, sym się nie wzbudza (stary sym strasznie się grzał mimo niskiego prądu spoczynkowego) i co najważniejsze nie ma brumu.

Skomentuj

Dla rozluźnienia wklejam taką konstrukcję znajomego któremu się nudzi, i muszę powiedzieć że ta puszeczka gra całkiem nieźle jak na napój :wink: całość jest wypchana jakimś materiałem tłumiącym na spodzie coś cięższego i gra to dość głośno i nawet czysto :wink:
                    Sam byłem zaskoczony wchodząc do pokoju i mówiąc przycisz tą pepsi :oops:

http://w530.wrzuta.pl/film/4J8XROmcVff/wideo009

Pozdrawiam

Skomentuj

Dawaj go gotowych konstrukcji, co to za glosniczek?

Skomentuj

orginalne ale fajne :mrgreen: :lol:
                        tylko czyms to okleic i nigd by sie nie skapnol ze to puszka :lol:

Skomentuj

tylko czyms to okleic i nigd by sie nie skapnol ze to puszka :lol:
                          właśnie fajnie to wygląda...
                          Ja bym mu zwiększył objętość i dał puche od piwa :lol:

Skomentuj

Do gotowych nie dam bo to jest taka konstrukcja na wesoło :wink: i nie moja.
                            A co do objętości to zadałem mu takie samo pytanie a może po piwku puszka ? powiedział że sprawdzał i nie grało tak dobrze jak teraz bo za duża :mrgreen:
                            Co to za głośnik nie wiem i nic na tym drugim nie pisze

Ma jeszcze drugi taki to może wsadzi w druga pepsi i będzie miał stereo :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Ziomek86
                              powiedział że sprawdzał i nie grało tak dobrze jak teraz bo za duża
                              Widocznie VAS mały hehehhe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

Komponenty do klona WLM La Scala Monitor

Skomentuj

Robisz pod zamówienie czy już Ci się Accutony/Seas znudziły? :shock:

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                                    Robisz pod zamówienie czy już Ci się Accutony/Seas znudziły? :shock:

nie jako następne głośniki , acuutony zostają,jedynie myślę nad zamianą seasa ca22rnx na cos innego

Skomentuj

ciekaw jestem jak to gra z lampa i jak mniejsze lampy typu EL34 sobie z tym poradza... Masz pod ten monitor przy sobie projekt? Na AS byla wersja podlogowa z duzo wiekszym litrazem..

Skomentuj

Widziałem ten projekt na AS jakiś czas temu.
                                        http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=46344&p=1#k

[ Dodano: 2009-10-07, 12:03 ]
                                        o czym wiedziałeś - ostatni post :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                                          Widziałem ten projekt na AS jakiś czas temu.
                                          http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=46344&p=1#k

[ Dodano: 2009-10-07, 12:03 ]
                                          o czym wiedziałeś - ostatni post :lol:

generalnie chwalić się nie będę, ale mam schemat oryginalnej zwrotnicy !!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X