Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Warg a co kombinujesz ? :grin:

[ Dodano: 2009-08-27, 01:24 ]
    Barthez jaki to ma litraz ? rozumiem ze zamknieta buda ?
    moje graja zadowalajaco :wink: a basu jest tyle ze poczatkowo myslalem ze cos jeszcze bylo podlaczone :razz: jednak trzeba je dobrze ustawic na wysokosci uszu, kazde przesuniecie kolumny jest slyszalne szczegolnie w gornych rejestrach. dokladniej sie rozpisze jak docelowo porownam je z arnem 116

Skomentuj

38 Hz na 10" to moim zdaniem wysoko
      Rfck A skad takie dane ???? 38 Hz ???

Skomentuj

dolphin123, a stwierdzam że trzeba wykończyć sprzęt grający ... i chyba będe do syma robił nową obudowe :P

Skomentuj

:arrow: nonameplum widzę, że BR będzie z tyłu - dobre posunięcie, nie zaśmieci średnicy.

Skomentuj

DIGIPROCOMP, tak tylko będzie bardzo blisko ścianki od skrzynki dla MCA12 i bocznej ścianki kolumny (tylko po jakieś 2 cm). Mniej więcej w ten sam sposób jak na rysunku Troelsa. Tylko on użył plastikowej obudowy dla średniotonowego, więc w środku miał trochę więcej przestrzeni. Mogłem też dać br na środku za 27TFFC, ale wcale nie dużo więcej miejsca by było. Ogólnie przez wzmocnienia trochę ciasno się zrobiło dla rurki br.

Skomentuj

Mocowanie maskownicy :) te blaszki będą przykręcone do deski wkrętami :) i ładnie pomalowane na srebrno :)

Skomentuj

dolphin123, litraż miał być jak najmniejszy i zrobiłem 5L. Na razie jest zamknięta, ale może poeksperymentuje z BR, jakby nie wyszło to zawsze można go zatkać. Monitorki miały być po prostu przykręcone do ściany, ale też zauważyłem że są strasznie czułe na ustawienie i gdy się je skręcić w stronę uszu to grają dużo lepiej, więc chyba zrobię do nich jakieś półki i je obrócę.

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
                  Oj sor pomyliłem się przez to że Dawid-SS wkleił dane TIWa 200 xs ;-) do tego sprzeczne z tymi co podaje producent:
                  TIW 200 - 30Hz
                  TIW250 - 31 Hz

http://www.visaton.de/en/chassis_zub...iw250xs_8.html

BTW popraw nazwę miejscowości bo póki co jestes z "Gańska" :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                    Oj sor pomyliłem się przez to że Dawid-SS wkleił dane TIWa 200 xs ;-) do tego sprzeczne z tymi co podaje producent:
                    TIW 200 - 30Hz
                    TIW250 - 31 Hz

http://www.visaton.de/en/chassis_zub...iw250xs_8.html

BTW popraw nazwę miejscowości bo póki co jestes z "Gańska" :mrgreen:

No wlasnie zaszla mala pomylka, z parametrami i moja miejscowoscia )

Dalem 2 przednie plyty do stolarzy zeby mi frez na glosnik zrobili i cholerka troche to trwa, moze dzisiaj to zrobia ))

Chce miec frez pod glosnik, jak robic to porzadnie.

A co do scinania bokow pod kontem, macie jakis patent na to ?? bo to juz bede musial sam zrobic a chce miec sciecia.

Skomentuj

A co do scinania bokow pod kontem, macie jakis patent na to ?? bo to juz bede musial sam zrobic a chce miec sciecia.
                      zobacz tematy innych ktorzy juz to robili.
                      2 plaskowniki jako ograniczenie + pila + papier scierny lub frezarka

Skomentuj

Skomentuj

Dzieki chlopaki, wlasnie tez myslalem o takim sposobie :))) jezeli zdaje egzamin to faktycznie wiem juz jak sciac boki

Skomentuj

raffal81, tnij bez płaskowników bo jak zahaczysz o nie piłą co jest bardzo prawdopodobne to ją sobie stępisz, dobrze drysuj i tnij na oko, jak dobrze zaczniesz to pójdzie okej, tnij z zapasem conajmniej 3mm, reszte doszlifuj na dużym klocku i musi być dobrze.

Skomentuj

Z Plaskownikami bedzie dobrze, bo bede jechal brzeszczotem ja tylko kanty lekko chce sciac :) wiec o zachaczeniu nie ma mowy za male zeby tak mi sie wydaje a bede mial pewnosc ze jest si

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=717773744
                                http://www.allegro.pl/show_item.php?item=729394507

...a podobno tylko kobiety kupuja zupelnie nie potrzebne im rzeczy... :roll:

Skomentuj

Pawel S., masz jakiś ciekawy pomysł na te 4" alpierdy? Tanie jak barszcz. Słuchałeś może jak grają? Znalazłem na necie ich test na elektrodzie: http://209.85.129.132/search?q=cache...ient=firefox-a

Skomentuj

od 2-3 lat leza mi na polce 5szt GDWK 7/50 (GTC 7/100) sprzedawane przez nowo powstalego pro-tonsila za 5zl/szt
                                    tak wiec pomyslalem ze pora z nich skozystac

ale uwaga - koles mi zawolal 30zl za wysylke :!: :???:

jak dotra to zdam relacje

Skomentuj

kolejny hit a'la stx14+pj :smile:

[ Dodano: 2009-08-31, 20:18 ]
                                      Może następny projekt zrobisz na http://www.allegro.pl/item726928798_...t.html#gallery + coś na górę. Głośniki fajnie grały jako "zamienniki do Tonsili" w różnych obudowach, lata temu na serwisie z jakąś wysokotonówką połączoną tylko przez konda :smile: .

Skomentuj

38zl to koszt STXa SCX
                                        bo ja wiem czy to az takie oplacalne? :???:

Skomentuj

Pzepraszam czy ktos wie gdzie mozna kupic tanio SZPADEL I WAPNO ?? w Gdansku ???

Poprosilem mojego Padre by przywiozl mi wczoraj od stolarzy te plyty w ktorych mieli zrobic mi frez pod glosnik i wyciac otwor BR.

To co mi padre przywiozl to przeszlo moje najsmielsze oczekiwania!!!!

FREZ KRZYWY, otwory w zlym miejscu i do tego zle wymiary!!!!!!!

Dzwonie na prywatny numer kolesia i sie go pytam a on mi mowi ze tak bylo na rysunku!!

Ja mu dzisiaj k..... pokaze jak sie czyta rysunek techniczny, do tego chyba poluzyje jedynke, albo i dwie! a na koniec to chyba bez szpadla i wapna sie nie obejdzeie innym slowem MASAKRA jacy ludzie pracuja w stolarni, nawet nie umieja odczytac prostego rysunku technicznego ;/
                                          Nastepnym razem bede chyba wszystko trasowal na plytach jak dla malych dzieci by wiedzieli co i jak :))))

Skomentuj

Czaruję...
                                          X