Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez nowy1
    Pawel S. napisał/a
    HeatheN, najlepiej frezowac po montazu. i wygodnej to przytrzymac i masz pewosc ze zrobisz na srodku kolumny

Michał K. napisał/a
    Moim zdaniem najlepiej frezować po fornirowaniu
    tak, ale trzeba do tego miec ostre nowe frezy

do krojenie chleba też trzeba mieć ostry nóż.

To akurat logiczne ze frezy powinne byc ostre
    Ja mam osobny frez do robienia podfrezowań pod głośniki i jeszcze nie miałem powodów do narzekania, dobrze ustawić cyrkiel i musi się udać, innej opcji niema.

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.

Ja mam osobny frez do robienia podfrezowań pod głośniki i jeszcze nie miałem powodów do narzekania, dobrze ustawić cyrkiel i musi się udać, innej opcji niema.

i tak trzymać :)

Skomentuj

i kolejne nóżki tym razem dla kolegi

Skomentuj

Zamieszczone przez errorexe1929
          i kolejne nóżki tym razem dla kolegi

pół roku szukam kto mi takie zrobi, ile by kosztowało 8 takich?

Skomentuj

flodins, napisz na pw to się dogadamy

Skomentuj

Zamieszczone przez errorexe1929
              flodins, napisz na pw to się dogadamy
              moje też ładne

Skomentuj

Chodzi mi po głowie projekt CT193 na Monacorze SPH-60X.... mial ktos juz z tym stycznosc?
                http://www.highfidelity.pl/artykuly/0601/diy.html

Skomentuj

hmmm esh0 chyba kiedyś robił jakieś CT ale chyba nie na tym głośniku :roll:

Skomentuj

Robiłem małą LT na jakimś szerokopasmowym JVC. Nic ciekawego nie wyszło.

Skomentuj

nie chce zakladac nowego tematu a nie wiedzialem gdzie spyta wiec pytam tu... istnieje zwrotka do morela mdt29 i sph-165 kep ??

Skomentuj

tak
                        http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13169

Skomentuj

ak tak znalazlem ten temat troche po tym jak zapytalem ale zeby nie bylo ze pytalem zanim poszukam szukalem dlugo - ale zawsze wisywalem mdt 29 ze spacja a jak wpisalem wreszcie mdt29 to znalazlo. ale i tak dzieki warto takie cos zrobic czy cos innego proponujecie dla morela?? chodzi mi o aplikacje w monitorze i zeby mogl sie ten monitor pochwalic kazdym punktem i basem i srednimi i wysokimi nie potrzebujac przy tym ogromnych pokladow mocy jak juz kiedys pytalem chce zrobic moonitory bezkompromisowe

Skomentuj

ja zrobilem zwrotke 1,2mH i 8,2uF na kepie, na morelu 4,7uF i 0,33mH oraz tlumik zmienilem na mniejszy i sposrod wszystkich schematow ktore tam zamiescilem tak gralo wg mnie najlepiej, ale nie wiem jak to do konca przy pomiarach by wyszlo :wink:

Skomentuj

danielu co dla ciebie jest bezkompromisowym monitorem ....ile kaski ....?

zakup sobie w polinku er18rnx i 27tdfc i projekt jaya ...

morel jest bardzo "melodyjny" ...ale napewno nie "bezkompromisowy".....

sporo "upieksza" brzmienie... ...

pare osob tu mialo zestawy na tym i na tym ...i kazdy pisze ze do kopulek seasa brakuje morelowi troche

Skomentuj

nowy1, Ile chcialbyś za wykonanie takich kolców? 12 sztuk? Chyba, że to ktoś robił;p

Skomentuj

Czas sie pochwalic efektami swojej pracy

Jeszcze czekam na dx25 bo strasznie szybko im schodza i trzeba czekac na dostawe

[ Dodano: 2009-06-18, 19:42 ]
                                  Ostatnio sie zastanawiam jak zagra 18akx w closed czy srednica nic nie straci ?? o bas sie nie martwie mam suba zamuwiłem juz rurki BR ale po tym co ostatnio tu na forum przeczytałem ze jak bede miał br z tyłu i postawie za blisko sciany to bede miał kolumne to mi sie bas podbije ;/ a z przodu mi sie nie podoba umiejscowienie br chyba ze na samym dole ale ja tam mam przegrode. Mam komore na akx'a 20l troche wygłuszenia i powinno byc dobrze ??

Skomentuj

lampy do nowego projektu

Skomentuj

nowy1, co to za projekt ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                        nowy1, co to za projekt ?

pre na lampie ux-226 dht

http://www.vt52.com/diy/myprojects/amps/26_lc/26lc.htm

Skomentuj

jest sesja, musze sie sporo uczyc i odrabiac zaleglosci...
                                          ale to jest silniejsze! :twisted:

2.1 do kompa z czesci z odzysku
                                          subek dostalem od brata. wozil go w samochodzie. scalaki spalil a skrzynka byla tak zgnita i splesniala ze musialem ja jak najszybciej wywalic. spisalem tylko wymiary i zrobie nowa.
                                          konstrukcja pasmowo-przepustowa

satelitki to tonsile.
                                          wooferek to szerokopasmowka tonsila z fiata CC. oczywiscie zawieszenie sie skonczylo wiec jest po regeneracji na membranie STXa (juz nie jest szerokopasmowka :???: )
                                          kopolka to jakas tandeta tonsila. tani byl to kupilem. kosztowal chyba 3-5zl jak protonsil sie utworzyl i wyprzedawal stare rzeczy

zobaczymy co z tego powstanie :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X