Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja mam przód z jakiejś starej wysokotonówki, wsadzam go we frez i wokoło szpachlówką uzupełniam. Zawsze wychodzi idealnie.

Skomentuj

Na szybko co udało mi się wczoraj zrobić:
      Jednak czas to pieniądz.

Skomentuj

zastanawiam sie czy fornir<jeszcze nigdy tego nie robiłem> czy malowanie<moj tata ma warsztat blacharsko-lakierniczy> wiec wszystko było by prfesjonalnie pomalowane ?? Jesli chodzi o malowanie to kolor czarny mat jak sub i wzmacniacz, tylko nie wiem czy w tym koloze nie zleje sie wszystko z głosnikami i bedzie zle wygladac Jak widzieliscie jakies gosniki z fajnym malowanie to jak byscie mogli to prosze o jakis linki!! Mozecie cos odradzic ? BO nie mige sie zdecydowac na kolor Przetworniki to stx 18akx i dx25

Skomentuj

LightSound, patrzę pro-elementy do zwrotnicy masz :grin:

Skomentuj

kombo, a to do morela+tonsila kondy src, rezy millsa i cewki jantzena :P Zaraz odsłuchy

Skomentuj

Poddaję się... Jak zlikwidować bąble na fornirze (buk)? 3 raz już nie będę tej ścianki kleił.

Obudował wysmarowana butaprenem 2 razy, fornir 1 raz. 48 h pod naciskiem 80-90 kg. I co?
              Podnoszę przed chwilką i wstało... Wszystkie inne ścianki pięknie a ta jedna ni chu chu...

Co z tym cholerstwem zrobić??

Skomentuj

Zamieszczone przez marcu90
                Poddaję się... Jak zlikwidować bąble na fornirze (buk)? 3 raz już nie będę tej ścianki kleił.

Obudował wysmarowana butaprenem 2 razy, fornir 1 raz. 48 h pod naciskiem 80-90 kg. I co?
                Podnoszę przed chwilką i wstało... Wszystkie inne ścianki pięknie a ta jedna ni chu chu...

Użyć momentu ?

Skomentuj

marcu90, kartka papieru na bąbel + żelazko, z wyczuciem, powinien bąbel zejść : )

Skomentuj

marcu90, przede wszystkim nie musisz obciążać kolumny, liczy się chwilowy nacisk. Tak więc weź jakiś klocek lub wałek i wałkuj pod ciężarem swojego ciała.

Skomentuj

Więc tak... Po pierwsze najlepiej jakimś cienkim krążkiem (np hantlą metalową :P) przejechać dokładnie wszędzie i mocno dociskając bo
                      Zamieszczone przez kombo
                      liczy się chwilowy nacisk.
                      potem dla pewności możesz jeszcze zostawić pod obciążeniem

Jak zlikwidować bąble na fornirze (buk)?
                      Ja u siebie robiłem to tak, że nożem do tapet robiłem nacięcie wzdłuż bąbla i pod niego trochę kleju wpychałem czymś cieniutkim... Potem to miejce jeszcze przyciskałem znowu i papier ścierny potem. Jak będziesz uważać żeby nie wyszedł i nie został ci klej to potem nie znajdziesz miejsca gdzie to robiłeś

Skomentuj

ciora, czarny czarnemu nie rowny
                        zobacz to

czarny mat do zderzakow

czarna "skora"

czarna blyszczaca perla (a moze to metalic? :roll: )

po raz kolejny sprawdza sie to czego nie chcecie sie sluchac.
                        nie liczy sie czas obciazenia :!: a jedynie punktowy nacisk na calej powierzchni. ile razy tlumaczyliscmy ze trzeba uzywac klocka lub krazka?

Zamieszczone przez cudny90
                        marcu90, kartka papieru na bąbel + żelazko, z wyczuciem, powinien bąbel zejść : )
                        oczywiscie to rozgrzane miejsce trzeba pozniej docisnac

Skomentuj

Najpierw wałkiem do ciasta jeździłem żeby docisnąć, potem styropian i blat i sobie leżało. Wszędzie wyszło ok tylko ta jedna ścianka się nie chce zrobić... Ok, dzięki wielkie, wypróbuję.

Skomentuj

marcu90, a ile czasu odczekałeś po nałożeniu kleju?
                            Trzeba posmarować butaprenem, wypić sobie kawkę lub co innego i po pół godziny dopiero kłaść fornir. Moment jest nieco mniej wymagający, wystarczy 15 minut.
                            Jeżeli się nie odczeka aby wyparował rozpuszczalnik, to klej po prostu nie wyschnie pod fornirem.

Skomentuj

bez przesady ze pol godziny
                              wystarczy az klej wyschnie w dotyku
                              widac ze nic sie nie "swieci" i nie klei sie do reki

Skomentuj

Z Butaprenem miałem już kontakt wcześniej, wiec wiem o co comon.

Obudowa wyprasowana, przejechałem jeszcze kilkadziesiąt razy wałkiem a teraz leży pod prasą. Jutro zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za pomoc.

Skomentuj

Pół godziny dla butaprenu, to wcale nie przesada. Wygląda jak by się już nie kleił, ale łapie jak rzep. Po przyklejeniu zapomnij, że oderwiesz.

Może powierzchnia była nieprzygotowana? Czasami tłusty odcisk palca może spowodować takie efekty.

Ale nie załamuj się. Fornir to nie okleina, wszystko można poprawić. Życzę powodzenia.

Skomentuj

A ja Ci jeszcze jedno powiem, postaw tą kolumne na słońce na cały dzień, ja tak likwidowałem dziesiątki bąbli :)

Skomentuj

Moze to nie do konca budowanie ale w koncu skompletowany sprzet - ostatnie potrzebne ogniwo :), racka na szubko robionego zrobie od nowa tak zeby caly sprzet sie w nim pomiescil itd itd

Jesli ktos szukalby tego rodzaju sprzetu to cdn35 moge polecic spokojnie, to roczna uzywka, a czyta porysowane plytki, zapetla bez przerwan, ma 3 punkty cue i 2 petle oraz dobra ergonomie :)

Skomentuj

Uni prawie gotowy

Skomentuj

Czy ja widze przewody sygnalowe prowadzone nieekranowalnie?
                                          I radiator jest zle bo zebra powinny stac pionowo w celu lepszej konwekcji powietrza.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X