Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jest jeszcze u nich w sklepie: http://www.madral.net/index.php?cPat...6e4b4c6ac18192 ale drożej niż na allegro

Skomentuj

A to widzieli?:
      http://www.westmusic.pl/index.php?d=...&producent=112

Skomentuj

Zamieszczone przez mkul
        zdaniem Zapha jest lepszy od TG W3-871.
        mozesz podrzucic linka? z gory dzieki

Skomentuj

Summary
          Inevitably, I will be asked: "Which sounds better, the Tangband W3-871 or the Hi-Vi B3S?" My answer is the B3S, which is why this page is replacing the old Tangband design. I've previously declared the TB 871 as the best 3" wide range driver, so the great sound of the HiVi B3S comes as a surprise. It's low price and wide availability are merely a bonus. A slightly more complicated filter and low efficiency is the only downside to this driver but that hardly matters when considering this driver's low distortion and wide bandwidth.

An entire great sounding home theater speaker system can be had for "garbage in a box" pricing. One driver plus it's filter parts will cost about $19. That brings it to under $100 for a 5 piece set of satellites. Add in whatever you need for enclosure parts and that's it. Round out the system with a good 8 or 10" sub and a cheap HT receiver, and get out the popcorn!

Enjoy!

http://www.zaphaudio.com/audio-speaker18.html

[ Dodano: 2009-06-07, 23:59 ]
          Jest jednak niezła konkuremcja w postaci daytona RS-100. porównajcie choćby poziom 3-ciej harmonicznej w pomiarach Zapha z B3S.

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
            Jest jednak niezła konkuremcja w postaci daytona RS-100.
            Ale do TB czy do HiVi? Bo do TB to jeszcze, od HiVi B3S jest prawie 2 razy droższy (hivi 70 a rs100 122zł w polinku)

Skomentuj

Jest takie powiedzenie, że biednych ludzi nie stac na tanie rzeczy. Jeżeli różnica tych 52 zł jest istotna ( nie mówię, że dla mnie nie jest...), to lepiej się zsatanowić, czy możemy sobie powolić na dalsze zmiany, czy nie lepiej od razu kupic "lepszy" model. Specjalnie napisałem o 3-charmonicznej, bo to nieparzyste odpowiadają za ostre brzmienie.

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
                Jest jednak niezła konkuremcja w postaci daytona RS-100.
                Właśnie miałem o nim dopisać, ogólnie ten głośnik ma dużo większe szanse zagrać szerokopasmowo, szczególnie jeśli chodzi o dół, wprawdzie góra już nie jest zbyt piękna, ale może da się tego słuchać. Pytanie tylko czy jest dostępny w polinku, bo DA175 niby są, ale nie ma i niewiadomo kiedy będą.

Skomentuj

Prace powoli posuwają się do przodu:

Takie małe mtm na 2xarn150 i sc10n
                  Wymiary kolumny: 1005x180x265mm

Skomentuj

wafer, nice :cool:

pochylone?
                    zaokraglisz przednie krawedzie?

Skomentuj

Pawel S., proste, perspektywa jakoś je tak wykrzywiła :???:
                      Na cały front przyjdzie wygięta maskownica, jakiś delikatny łuk tak by pasował do linii kolumny.

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
                        Pawel S., proste, perspektywa jakoś je tak wykrzywiła
                        nie nie. pytam bo mialem w planach takie monitorki tylko wlasnie pochylone

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          pytam bo mialem w planach
                          czego Ty w planach juz nie miales... :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                            czego Ty w planach juz nie miales...
                            ale tego nawet model zrobilem

nie moja wina ze brakuje albo czasu albo cza$$$$u :roll:

Skomentuj

Panowie, 2 pytania:

Czy front z sc10n można zdemontować bez problemów? Od spodu są 3 zatrzaski trzymające front ale nie chce ich bez skonsultowania ruszać bo nie wiem czy mi sie głośnik nie rozsypie albo czy coś z niego nie wypadnie :???:

Sprawa druga, sc10n są szczelne czy potrzebują osobnej uszczelnionej komory w kolumnie? Wydaje mi się że gdzieś kiedyś wyczytałem, że są szczelne ale wole się upewnić.

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
                                Sprawa druga, sc10n są szczelne
                                szczelne :)

Zamieszczone przez wafer
                                Czy front z sc10n można zdemontować bez problemów?
                                Mi się jakoś ta sztuka udała... Te zatrzaski są zalane czymś na kształt wosku, musisz go zdrapać a potem docisnąć te plastikowe co wystaje (zatrzaski) i front ładnie zejdzie...

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
                                  Prace powoli posuwają się do przodu:

Takie małe mtm na 2xarn150 i sc10n
                                  Wymiary kolumny: 1005x180x265mm
                                  Taka mala aluzja, nie boisz sie ze w czasie frezowania cos sie spartaczy? (no chyba ze tylko otwory wycinasz), ja np balbym sie zlozyc obudowe a dopiero potem w niej wiercic i frezowac , wole owe operacje wykonac na froncie,ktory jak juz bedzie gotowy trafi do obudowy:)
                                  No chyba ze ja jestem taka łamaga:P i psuja
                                  A kształcik zacny

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                                    Taka mala aluzja, nie boisz sie ze w czasie frezowania cos sie spartaczy? (no chyba ze tylko otwory wycinasz), ja np balbym sie zlozyc obudowe a dopiero potem w niej wiercic i frezowac , wole owe operacje wykonac na froncie,ktory jak juz bedzie gotowy trafi do obudowy:)
                                    No chyba ze ja jestem taka łamaga:P i psuja
                                    A kształcik zacny
                                    Moim zdaniem najlepiej frezować po fornirowaniu, niema problemu z szlifowaniem forniru w frezach i zawsze wychodzi idealnie :)

Skomentuj

HeatheN, najlepiej frezowac po montazu. i wygodnej to przytrzymac i masz pewosc ze zrobisz na srodku kolumny

Zamieszczone przez Michał K.
                                      Moim zdaniem najlepiej frezować po fornirowaniu
                                      tak, ale trzeba do tego miec ostre nowe frezy

Skomentuj

HeatheN, miałem zamiar zrobić dokładnie jak pisze Michał K., najpierw wykończę całą powierzchnię, potem położę fornir a na końcu będę frezował.
                                        Nawet jak coś się skiepści to i tak na cały front przyjdzie maskownica, oczywiście wolałbym żeby wszystko wyszło perfekcyjnie :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                          HeatheN, najlepiej frezowac po montazu. i wygodnej to przytrzymac i masz pewosc ze zrobisz na srodku kolumny

Zamieszczone przez Michał K.
                                          Moim zdaniem najlepiej frezować po fornirowaniu
                                          tak, ale trzeba do tego miec ostre nowe frezy
                                          do krojenie chleba też trzeba mieć ostry nóż.

To akurat logiczne ze frezy powinne byc ostre

Skomentuj

Czaruję...
                                          X