Jest jeszcze u nich w sklepie: http://www.madral.net/index.php?cPat...6e4b4c6ac18192 ale drożej niż na allegro
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Summary
Inevitably, I will be asked: "Which sounds better, the Tangband W3-871 or the Hi-Vi B3S?" My answer is the B3S, which is why this page is replacing the old Tangband design. I've previously declared the TB 871 as the best 3" wide range driver, so the great sound of the HiVi B3S comes as a surprise. It's low price and wide availability are merely a bonus. A slightly more complicated filter and low efficiency is the only downside to this driver but that hardly matters when considering this driver's low distortion and wide bandwidth.
An entire great sounding home theater speaker system can be had for "garbage in a box" pricing. One driver plus it's filter parts will cost about $19. That brings it to under $100 for a 5 piece set of satellites. Add in whatever you need for enclosure parts and that's it. Round out the system with a good 8 or 10" sub and a cheap HT receiver, and get out the popcorn!
Enjoy!
http://www.zaphaudio.com/audio-speaker18.html
[ Dodano: 2009-06-07, 23:59 ]
Jest jednak niezła konkuremcja w postaci daytona RS-100. porównajcie choćby poziom 3-ciej harmonicznej w pomiarach Zapha z B3S.
Skomentuj
-
Jest takie powiedzenie, że biednych ludzi nie stac na tanie rzeczy. Jeżeli różnica tych 52 zł jest istotna ( nie mówię, że dla mnie nie jest...), to lepiej się zsatanowić, czy możemy sobie powolić na dalsze zmiany, czy nie lepiej od razu kupic "lepszy" model. Specjalnie napisałem o 3-charmonicznej, bo to nieparzyste odpowiadają za ostre brzmienie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mor den siurJest jednak niezła konkuremcja w postaci daytona RS-100.
Skomentuj
-
Panowie, 2 pytania:
Czy front z sc10n można zdemontować bez problemów? Od spodu są 3 zatrzaski trzymające front ale nie chce ich bez skonsultowania ruszać bo nie wiem czy mi sie głośnik nie rozsypie albo czy coś z niego nie wypadnie :???:
Sprawa druga, sc10n są szczelne czy potrzebują osobnej uszczelnionej komory w kolumnie? Wydaje mi się że gdzieś kiedyś wyczytałem, że są szczelne ale wole się upewnić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waferSprawa druga, sc10n są szczelne
Zamieszczone przez waferCzy front z sc10n można zdemontować bez problemów?
Skomentuj
-
No chyba ze ja jestem taka łamaga:P i psuja
A kształcik zacny
Skomentuj
-
Zamieszczone przez HeatheNTaka mala aluzja, nie boisz sie ze w czasie frezowania cos sie spartaczy? (no chyba ze tylko otwory wycinasz), ja np balbym sie zlozyc obudowe a dopiero potem w niej wiercic i frezowac , wole owe operacje wykonac na froncie,ktory jak juz bedzie gotowy trafi do obudowy:)
No chyba ze ja jestem taka łamaga:P i psuja
A kształcik zacny
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.HeatheN, najlepiej frezowac po montazu. i wygodnej to przytrzymac i masz pewosc ze zrobisz na srodku kolumny
Zamieszczone przez Michał K.Moim zdaniem najlepiej frezować po fornirowaniu
To akurat logiczne ze frezy powinne byc ostre
Skomentuj
Skomentuj